Mix and Match: месо и подправки

MEAT SPICES & HERBS: Вселената на подправките с тази на месото

0 коментара Сподели:

Те са онази вълшебна и ароматна вселена, в която вкусовете и нюансите са неизброими като звездите – от любимия на всички черен пипер до загадъчното индийско орехче или бахар. Открити от Колумб, Марко Поло или Васко да Гама, те стрували през Средните векове повече от златото. В месец с помощта на Kotanyi научаваме

с кои спайси комбинации си вървят различните видове месо. 

СВИНСКО МЕСО 
Дафинов лист / бахар / карамфил

Кимион, ким, дафинов лист, бахар, кайенски пипер са подправките, които ще те накарат да си оближеш пръстите след всеки свински деликатес. В азиатската кухня, разбира се, „златните“ подправки за овкусяване на свинско са канела, карамфил, индийско орехче. 

ПИЛЕШКО МЕСО 
Розмарин / мащерка / бял пипер

Една от най-универсалните билки за овкусяване на пилешко е розмаринът. Освен страхотен аромат вечнозелените игловидни листенца имат и куп полезни за организма ни качества като например това да улесняват храносмилането. Мащерката, белият пипер, босилекът, салвията и магданозът са други благоухания, с които придаваме страхотен аромат на всяко пиленце. 

ТЕЛЕШКО МЕСО 
Черен пипер / кориандър / целина

Освен че галят сетивата ни, антисептичните и консервиращи свойства на подправките удължават времето на престояване на готовото телешко. Помагат ни да храносмиламе червеното месо и подчертават вкусовите му характеристики. Тук основни играчи са синап, кориандър, целина, сминдух, риган, чили. В по-екзотичните рецепти – къри, куркума, джинджифил. 

ПУЕШКО МЕСО 
Магданоз / чубрица / чесън

Изключително полезно за здравето и фигурата ни, с пуешкото всеки ден е Ден на благодарността. И ако някога пуйката е присъствала само на кралските трапези, днес ѝ се радваме дори без повод. Особено когато е подправена с черен и червен пипер, магданоз, копър, чубрица, чесън и чили. 

Споделяме ти и 6 натурални и био продукти за хубав живот

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *