9 школи за езиково и личностно развитие в София

През септември казваме "Skill Me Up!"

0 коментара Сподели:

Независимо дали лятото е било разнообразно и вълнуващо, или малко монотонно и скучно, дойде ли септември, у всеки идва желанието за персонален ъпгрейд. Останал от времената, когато през този месец тръгвахме на училище, поривът ни за нови знания и умения се засилва точно по това време на годината. Затова в този брой правим селекция с най-добрите школи за личностно и езиково развитие в града.

Ето къде и какво ново можеш да научиш.

9 academy
на откриващата снимка

Трябва да си истински мотивиран за успех, за да станеш част от новия сезон на 9 Acаdemy. Бизнес академията подбира различни по професия и образование хора, за да ги обучава 3 месеца в редица сфери от предприемачество до PR и право. Това се случва с помощта на практическо обучение, множество събития, обмен на идеи и казуси от бизнес света. 9 Academy е от полза не само за кариерното ти развитие, но и за личностното ти израстване. В 9 Academy се присъединяваш към общност, в която настоящи участници и алумни, заедно с лектори, партньори и екип си взаимодействат, помагат, споделят ценни ресурси и контакти. Учи, обогати опита си и създай нови ценни приятелства! Новият сезон с начало 1 ноември чака кандидатурата ти до 27 септември – твоят вход към новата им онлайн платформа, където учиш и общуваш, когато ти е удобно.

Goethe Institut 

Вече над 30 години културният институт на Федерална република Германия е посланик на знанието у нас. Гьоте-институт гарантира напредък чрез висококвалифицирани преподаватели, най-съвремени методи на обучение и признати в цял свят езикови сертификати. Избираме между всякакви курсове: за възрастни, деца, младежи, фирми, бизнес комуникация и разговорен немски – в онлайн, присъствен или полуприсъствен формат. Онлайн курсовете на Гьоте-институт България са достъпни в цялата страна.

Чешки център

Ако се имаш за бохем, докажи се и овладей езика на тази област – чешкия.

Логично, адресът за това е Чешкият център. Там можеш да усвоиш материята до ниво B1 или да избереш индивидуален, корпоративен, опреснителен или разговорен курс с учител – носител на езика. С новите си онлайн уроци центърът вече има ученици от цялата страна. Стани и ти курсист и си отвори вратите към добре заредена библиотека, сертификационни изпити и разнообразни социални събития.

La Scuola 

Езикът е пътят към мечтите в La Scuola – школата за индивидуални, групови, корпоративни и специализирани езикови обучения на живо или онлайн по английски, испански, италиански, немски, руски, турски, френски, български за чужденци, както и обучение от един чужд език на друг. Ситуирани до НДК, те обучават с индивидуален подход, правят преводи с професионализъм и квалифицирани преподаватели филолози.

Работят всеки ден с гъвкав график, предлагат и обучения в Италия.

Mosaico Hispano

Con café todo es más fácil, y si es colombiano, mucho mejor. „С кафе всичко е по-лесно, а ако е колумбийско, още по-добре.“ Припомняме си го, докато го пием в Mosaico Hispano сред елементи от Испания и Латинска Америка. Избираме ги, защото са единствената школа по испански в София, в която всички учители са с роден испански език и държат на качествено обучение. Освен това мястото е красиво и колоритно, залите – модерни, групите – малки, а отношението – лично!

London School Of Public Relations

В днешни дни един от най-ценните езици, които може да усвоиш, е този, с чиято помощ се продават идеи и внушения. Международната организация London School of Public Relations (или накратко LSPR) ще ти помогне за това. Училището разполага с виртуална учебна зала, тоест ако не си в София, за да идваш на място, можеш да преминеш и дистанционно курса си по PR, мениджмънт на репутацията, брандинг, лидерство, комуникации, презентационни умения или управление на влиянието. Накрая вземаш британска диплома.

МФ "Св. Св. Кирил и Методий" 

Учебният център към Международна фондация „Св.св. Кирил и Методий“ е единственото място в София, оторизирано да провежда изпитите SATI&II. Освен за тях тук ще те подгот-вят адекватно и за IELTS, CAE, CPE, TOEFL, GRE и GMAT, както и за матурите по БЕЛ и математика. Срещу разумна цена центърът с над 25-годишна история ще те повери в ръцете на опитни преподаватели, които

владеят изкуството да мотивират курсисти на всякаква възраст.

Потърси ги, ако ти се учи английски, немски, корейски или японски език.

Нордстудео

Ако жадуваш за пълно потапяне в културите на северните европейски държави, знаем къде ще намериш тъкмо това – в езиковата школа „Нордстудео“, специализирана в преподаването на шведски, норвежки, датски, холандски и фински, където учителите до един са филолози. Слънчевите ѝ зали с имена на градове от тези държави са поделени между два адреса: Tromsø и Västerös са на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 145, а Odense те чака на ул. „Лайош Кошут“ 32. Преди да се завърнат в тях обаче, уроците засега се случват дистанционно – по разбираеми причини. Освен стандартната обучителна програма, обогатена от видеа и упражнения, в „Нордстудео“ може да запишеш и разговорен или специализиран езиков курс с бизнес или медицинска насоченост.

При всички положения обаче там ще ти помогнат не само да проговориш като северняците, а и да разбереш как живеят те.

Занятията обичайно започват с похапване на лакомства от съответната страна,

а с времето и ти самият ще се научиш да приготвяш традиционни вкуснотии. Да, „Нордстудео“ не просто преподава, а разпространява култура, като за целта често организира събития за курсистите. След края на обучението си там от личен опит ще знаеш що е то fika, както и как се отбелязват шведските празници Midsommar и Lucia и холандският Konings­dag. Скоро търси школата и в Бургас.

Езиков Център "Дарби"

За образование по английски стандарт потърси лицензи­рания от Cambridge International Examinations Board „Дарби Колидж”. Езиковият център под шапката му с офиси на комуникативни адреси в София, Варна, Бургас и Плевен е първенец в подготовката за IELTS и спец по всички международни сертификати по английски. Тук преподавателите са филолози, а групите – малки, и всеки – дете, възрастен или корпоративен клиент, получава нужното внимание, за да напредва по-лесно в материята.

Ето и петте сериала, които да не изпускаме през септември.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *