ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ СОФИЯ 2020

В програмата се включват повече от 25 галерии и музеи - от 10 до 22 ч.

0 коментара Сподели:

Организирано от Френския институт в България, Министерството на културата и Столична община, шестнадесетото издание на Нощта на музеите ще включи повече от 25 галерии и музеи, които ще предложат на публиката изложби, прожекции и разнообразни арт прояви.

Маршрутът на изкуството включва Археологическия музей, Софийската градска художествена галерия и нейните филиали галерия – „Дечко Узунов“ и галерия „Васка Емануилова“; Националния антропологичен музей, Националния музей „Земята и хората“, Националния политехнически музей, музей „Борис Христов“, галерия „Структура“, галерия „Академия“, галерия „Униарт“, галерия „Сердика“.

Във Френския институт ще можете да разгледате изложбата „Машини за балончета“, която представя комикса по иновативен начин чрез езика на дигиталните технологии. Събитието „Преживявания във виртуална реалност“ в института ще ви пренесе в Париж, за да опознаете отблизо произведенията на известни художници. Ако се интересувате от фотография, не пропускайте изложбата „Сребърна мина“ на френския артист Тома Сован в галерия „Синтезис“. Събитието ще се проведе при спазване на всички актуални противоепидемични мерки, а входът е свободен. Пълна програма на събитието можете да откриете на сайта на Френския институт в България.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *