Що е то сняг и има ли почва у нас

За пореден път снегът ни изненада и мненията са раздвоени

0 коментара Сподели:

Иван Шишиев/ Етюд-и-те на София

Снежна покривка се опита да затрупа столицата: обичайте го, мразете го – известно време ще е така. Неизбежният тираж на традиционната лотария „Снегът ни изненада“ естествено се разигра и тази година. След напразни обещания за Бяла Коледа, снеговалежът дойде, когато даже най-големите фенове на празниците вече не го желаеха. Поради корона спецификите на сезона даже най-запалените ски ентусиасти не пращят от желание да се пускат по пистите. Все пак обикновено те са активните защитници за ползата от този валеж под формата на множество ледени кристали. Ръка на сърцето, от 1-ви клас насам никой не вижда красотата в снежинките, а единствено проблемите, свързани с тях като мокрост, мръсност и затруднено придвижване от точка А до точка Б.

Като пораснеш, даже често имаш кола, улица и деца за чистене.

Всеки път когато снегът образува натрупвания по земната повърхност, София изпада в паника: задръствания блокират всички артерии, хора пишат в паника по социалните мрежи, отговорни лица кършат пръсти по медиите и се обясняват как за пореден път този бял гост крайно невъзпитано се появи, без да изпрати предупредително съобщение в стил „Идвам“. Изобщо разиграва се един миниапокалипсис. Тази година за щастие целият този сценарий се реализира в далеч от епични пропорции – заради намалелия трафик и генерално спадналия ентусиазъм към живота фактът, че тихо се сипят снежинки, почти не бе регистриран от никого.

Имаше, разбира се, затрупани пътища, отнесени дървета и съдби на кръстопът в близките села, жълти и оранжеви кодове из страната и много къса клечка за Петрохан, но столицата, да чукаме на дърво, мина между капките. Достатъчно да се разисква темата на общо основание в стил „Що е то сняг и има ли то почва у нас“ покрай глобалното затопляне. Така де, едно време какви снегове имаше ей…Помните ли Голямата зима на 2012? Сняг, та сняг – цял месец, на ей такива парцали! Какви са тия работи сега, един снежен човек не можеш да направиш! Даже и от малките.

Добрата новина за София – снегът прочиства атмосферата. Само недейте да близвате снежинките, колкото и да ви се иска. В тях има толкова много концентрирани боклуци от сивото ни небе, че все едно целувате земята в Припят. При всички случаи, искате или не, снегът през зимата е тук – поне можем да му се насладим. И без това всички го гледаме през прозорците, а оттам всичко винаги изглежда една идея по-красиво.

Истински истории за нелегални партита по време на пандемията.

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *