5 сериала, но не за гледане, а за слушане

Най-новият тренд в четенето на книги e слушането им

0 коментара Сподели:

Всяко изкуство има своята революция, която го променя изцяло. При киното това е било влизането на звука и идването на цветовете. За театъра това е Шекспир. В света на литературата промяната се случва пред очите ни и това са аудиокнигите. Най-новата световна мания са литературните аудио сериали или комбинация от двете ни най-любими неща в живота: книги и поредици. Мястото да ги слушаш на български е едно – ‎Storytel, а сред заглавията няколко определено приковаха вниманието ни.

Ето кои са най-интересните аудио сериали тази есен:

„Вирус“ – Даниел Оуберг

Както заглавието подсказва, темата в този аудио сериал няма как да е по-актуална за сезона. Стокхолм е ударен от непознат на човечеството вирус, който се разпространява по въздуха и унищожава всички хора по пътя си. „Тя се събужда. Светът се върти, а главата й ще експлодира. Устните й са сухи… Не може да се ориентира…“ Така започва разказът за една от оцелелите и преди да усетиш, вече са се намесили морални казуси, въоръжени фракции и много въпроси, които измъчват всеки от нас.

Особено в тези несигурни времена навън.

„Вирус“, който е абсолютен хит в Швеция, с автор младия писател Даниел Оуберг и бг разказвач коравото момиче Яна Кузова.

А това е, може би, най-добрата музика от 2020

„Небостъргач“ – Георги Томов

Винаги сме обичали напрегнати сериали за амбиция и власт, а този е особено интересен с правдоподобния си местен контекст. „Небостъргач“ разказва историята на Боян и Стела Толеви – млади, красиви и успешни строителни предприемачи, които са се заели с нещо в категория невъзможна мисия, а именно да построят първия софийски небостъргач. Естествено, напълно в жанра на историята

двамата се сблъскват с тайни от миналото, родни схеми и тежки решения за вземане на всяка крачка.

Автор е набиращият популярност писател Георги Томов, а със сигурност ще разпознаете гласа на Мариан Маринов.

„До дъно“ – Анна Пеева

В тази ноарска драма проследяваме разследването на Петър – бивше топ ченге, настояща развалина, който е нает в ролята на частен детектив да следи красиво момиче. Дали тя е златотърсачка, опитваща да се настани в богато семейство, или самата е жертва на постановка? Петър тепърва трябва да разбере, докато се бори с безброй проблеми и най-вече с алкохола. Сетингът е съвременна София, автор е журналистката Анна Пеева, а

гласът на разказвача, перфектно пасва на историята – Калин Врачански.

„P.S. Някой трябва да плати“ – Богдан Русев

Първият в историята български аудиосериал, който съвсем резонно идва от легендата на цяло едно поколение – Богдан Русев. 

В тази шпионска история са преплетени игри на високо ниво, международни интриги и главен герой с мръсно минало. Всичко това на фона на райските пейзажи на остров Сан Матадор, където бившият Михаил и настоящ Майкъл се оказва част от могъща тайна организация, известна само с две букви – P.S. Всички фенове на „Бандата на Оушън“ и поредицата романи за Джеймс Бонд гарантирано ще изслушат историята на един дъх. 100% модерна класика!

„Новият живот на Съмър Карлсон“ – Йохана Нилсон

Да наречем сериала за Съмър Карлсон новия „Сексът и градът“ би било омаловажаване. Тази модерна, пълна с хумор история е нещо много повече от това. След неочакваната смърт на майка си,Съмър е принудена на отчаяни ходове с цел запазване на разсъдъка си и пуска две обяви – търси личен асистент и предлага услуги като частен детектив. Преди да успее да се опомни, вече има своя Уотсън, както и куп заплетени, безумни случаи за решаване. Абсурдните ситуации следват чаровницата където и да отиде, а битката ѝ с килограмите е достойна за уважение и умиление.

Автор е една от най-горещите шведски писателки Йохана Нилсон,

а разказвач е невероятната Силвия Петкова.

Важно е да знаеш, че освен още много аудиосериали, в приложението Storytel вече има над 1600 аудиокниги от разнообразни жанрове на български, както и над 50 хил. на английски. 

Страшни приказки за мрачни вечери.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *