5 ритуала, които да правиш по време на пълнолуние

Пълнолунието засилва енергийните нива, като това явление започва да се случва още няколко дена преди луната да е пълна на 100%

0 коментара Сподели:
Moon

Тази вечер предстои луната да се запълни

затова ти напомняме, че… „Луната и нейните постоянно сменящи се фази имат голямо влияние върху всичко, което ни заобикаля – от животни и хора до природа и климат“. Новолунието и пълнолунието са едни от най-високоенергийните периоди. Двете фази на лунния цикъл имат силно емоционално влияние. От една страна, могат да те накарат да се почувстваш много щастлив и извисен, но от друга – изморен и тъжен.

Различните фази на луната:

Луната излъчва различна енергия, която постоянно се променя в течение на месеца. Лунният цикъл е около 28 дни, като започва с новолуние, минава през така наречената първа четвърт, след това през пълнолуние и завършва с последната четвърт. Когато луната е в първата си четвърт, тя постепенно расте и затова се свързва с новото начало. Този период от месеца е идеален да се замислим какво искаме и да си съставим план как да го постигнем. В последната си четвърт луната прави обратното, тя се смалява и това е моментът, в който човек може да се пречисти и да се откаже от нещата, които го затормозяват.

Това може да бъде разгледано както от физическа (да подредим и изчистим жилището си), така и от психическа (да премахнем негативните мисли, предизвикани от ежедневното претоварване с работа, връзки и т.н.) гледна точка. Именно заради тези причини новолунието и пълнолунието символизират трансформация и се считат за връхната точка на лунния цикъл. Днес ще ти разкажем малко повече за ритуалите, които ще ти помогнат да избистриш съзнанието си и ще те научат как да черпиш вдъхновение от пълнолунието.

Влиянието на пълнолунието върху нашето здраве и благоденствие

Както вече споменахме, пълнолунието засилва енергийните нива, като това явление започва да се случва още няколко дена преди луната да е пълна на 100%. На теория тогава луната буквално „хвърля“ светлина върху неща от живота, които досега може би въобще не си забелязвал. Това е добро време, в което да се фокусираш върху себе си, да преразгледаш своите желания и цели и да се пречистиш от нещата, които те спират или задържат от това да се развиваш в правилната посока. Може да ти стори, че в този период трудно се концентрираш или пък си свръхенергичен и вдъхновен, но не достатъчно, че да превърнеш мислите си в реалност. Каквото и да изпитваш, ритуалните, които предстоим да споделим с теб, са изключително полезни за изпразване на съзнанието и себеосъзнаване.

Подобни ритуални могат да се правят когато и да е, препоръчително поне веднъж месечно. Защо обаче е най-добре да се извършват, когато луната е пълна? Тогава енергиите са най-активни, най-добре може да се свържем с тях и да осъзнаем намеренията си. Надяваме се, ритуалите наистина да са ти от полза, но не ги приемай твърде на сериозно. Те са просто начин да пречистим себе си от ненужните мисли и очаквания. „Първо посадете семената, пък каквото трябва да се случи, ще се случи.“

Ритуали за здраве и благоденствие, които да практикуваш по време на пълнолуние:

Разбери енергията си! Това е много важно. Както вече обсъдихме, може да се чувстваш както много изморен, така и много възбуден. Затова поеми дълбоко дъх, отстъпи крачка назад, помисли какво те  тормози и натоварва съзнанието ти. Медитирай за кратко или просто затвори очи и се фокусирай върху дишането си. Това ще ти помогне да се успокоиш и да разбереш какво точно чувстваш. Приливът на негативни мисли ще се прекъсне, а ти ще можеш да се свържеш отново със себе си, да помислиш върху целите си и да разбереш какво те спира да ги постигнеш.

Води си дневник

Следваща стъпка – започни да записваш всичко, което ти хрумне. Някои харесват да го правят под формата на mindmap или mood board, а други просто пишат всичко, което им мине през ума – от това, върху какво работят в момента, какво ги тормози или какво искат в бъдеще. Най-важното е да подредиш мислите си и да ги превърнеш в ясен план за постигане на цели и справяне с проблемите. Позволи си да се отпуснеш и да се отървеш от напрежението.

Някои хора предприемат малко по-екстремни мерки по време на пълнолуние като горене на стари снимки с бившия/та. Друг не чак толкова „краен“ вариант за изтриване на негативните мисли, но също толкова ефективен, е именно писането.

Изчисти и подреди

По време на пълната фаза на луната, е възможно да изпиташ странно усещане, което да подбуди у теб желанието да почистиш, да се отървеш от старите вещи и като цяло да премахнеш всичко, от което нямаш нужда – било то дрехи, хора или предмети. Това има добро влияние върху подсъзнанието, защото, като изчистим пространството, което ни заобикаля, приветстваме нови, по-позитивни неща в живота си.

Знай кога да работиш и кога да си вземеш почивка!

Ако си много енергичен, чувстваш се инспириран и мотивиран или пък обратното – нищо не ти се прави, физическото натоварване помага за изпускане на парата. Потанцувай, потичай в парка, разходи се или отиди на тренировка – направи нещо, което ще те откъсне от ежедневието.

Дори да отделиш само 5 минути, това пак ще е достатъчно да отпусне създалото се психическо напрежение. От друга страна, ако си меланхоличен и изморен, приеми го. Послушай тялото си, почини си и прави каквото ти искаш, а не каквото трябва.

Не прави повече, отколкото може да понесеш

Този съвет важи, независимо дали имаш много или никаква енергия. Дори да си убеден, че може да направиш всичко, опитай се да не се пренавиваш и да не вземаш важни решения по време на пълнолуние. Силната енергия, която излъчва, може да се отрази върху грешните неща или върху такива, които крият големи рискове. Вместо това наблегни върху изготвянето на планове. Ако имаш идея, не бързай да я превърнеш веднага в реалност.

Нека първо улегне малко, помисли си дали наистина си струва и чак тогава действай.

Пълнолунието е период на размисъл, почивка и спокойствие. Наслади му се, защото това е лукс, който не всеки ден може да си позволим.

Сподели и открий смисъла

Чувал ли си някога за женски кръг? И не, не ти говорим за седмичната момичешка среща на брънч, в която се обсъждат неволите и драмите от седмицата. Тук става въпрос за нещо много по-интимно и специално. Женският кръг е ритуал, създаден още когато хората сме живели на племена. Провежда се само по време на пълнолуние или новолуние заради силната енергия на луната.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *