Vogue взриви света с корица на 40-те жени, превърнали се в икони

Специалният мартенски брой на британския Vogue е събитието на годината – виж още

0 коментара Сподели:
vogue

Ах, този Vogue!!!

Тъкмо си мислим, че сме видели всичко от света на модата и дизайна, тъкмо сме абсолютно убедени, че след култовите корици за септемврийското издание на модната библия няма какво повече да ни изненада, и – бум!

От списанието винаги успяват да накарат света да ги следи със затаен дъх, защото, независимо за кой брой говорим, те са иконични. Списание Vogue се създава през 1892 г. от Артър Търнър и Хари Маквикар в Ню Йорк, като първото илюстровано модно издание, което започва да се издава като социален седмичник без ни най-малко да загатва за бъдещия си супер успех. Идеяата на Артър и Хари била да правят списание за женската публика, за модата, кулинарията и светския живот. През 1909 година младият издател Conde Nast (1873 – 1942) купува изданието и го трансформира в престижно списание за мода, стил и добър вкус, което дава знак за нови постижения сред женските списания. Десетилетия по-късно, напълно в унисон с визионерския им дух и по повод оттеглянето от медията на легендарния Едуард Енинфул, който беше главен редактор на британския Vogue,

медията и Едуард решиха да кажат довиждане на всички фенове с прощална мартенска корица, в която събраха 40 дами от А-листа на световния елит.

Да снимаш на едно място Опра Уинфри, Наоми Кембъл, Серена Уилямс, Джейн Фонда, Майли Сайръс, Синди Крауфорд, Кейт Мос, Салма Хайек, Джиджи Хадид и кой ли още не и да съгласуваш графика на тези жени, превърнали се в икони,

си е истинско чудо, което могат да постигнат само Vogue и Едуард Енинфул.

Феновете коментираха, че дори на „Оскарите“ или на наградите „Грами“ не е имало такова скупчване на звезден елит, а модните експерти твърдят, че в това начинание мащабите са вселенски, блясъкът космически, а интересът световен!

Говори се, че този начин да се оттеглиш от блясъка на медията е най-запомнящият се в историята и наистина Едуард Енинфул успя да накара целия свят да заговори за него. Слуховете твърдят, че 51-годишният Енинфул, който беше главен редактор на британския Vogue повече от шест години, е напуснал, след като не успя да заеме мястото на Ана Уинтур като ръководител на американската версия на модната библия на Condé Nast.

Все пак той остава в издателството, където работи повече от 25 години, и поема ролята на глобален творчески и културен съветник на Vogue.

За бляскавата лебедова песен на Едуард в студио в Манхатън се събраха всички звезди, които са били на корици по времето му на главен редактор, а експерти определиха събитието като такова, което можем да видим веднъж в живота. Сесията беше под вещото ръководство на легендарния моден фотограф Стивън Мейзъл и неговото протеже Нед Роджърс, а косата и гримът бяха поверени на Гуидо Палау и гримьора Пат Макграт.

„И така, ето го – моето 76-о и последно издание на Vogue. Шест години и половина и 153 звезди от корицата по-късно, включително 40-те легендарни жени, които фигурират на тази корица. Това беше необикновено пътуване и абсолютна чест“, каза в последната си анотация Едуард Енинфул,

който влезе в историята като първия чернокож хомосексуален мъж, оглавил базираното в Обединеното кралство издание.

„Когато влизам в новата си роля като глобален творчески и културен съветник на Condé Nast за Vogue, съм решен да продължа да защитавам невероятния набор от гласове в модата и медиите и да гарантирам, че ще запазим енергийната експлозия на последния още няколко години. Ние винаги го казваме, защото винаги трябва да се казва: има много работа, която предстои да се направи“, добави той.

Майли Сайръс, която участва в снимките, уместно добави: „За да накараш една от тези жени да застане на корица, са необходими месеци. За да са тук цели 40 от тях – това е нечувано!“.

Ето и пълен списък на звездните дами, които превърнаха Едуард Енинфул в абсолютно легендарен редактор:

Горен ред: Карън Елсън, Ирина Шейк, Лавърн Кокс, Аня Тейлър-Джой, Серена Уилямс, Рина Саваяма, Карли Клос, Журдан Дън; Втори ред отгоре: Амбър Валета, Прешъс Лий, Синди Крауфорд, Джоди Комер, Джема Чан, Адут Акеч, Витория Черети; Трети ред отгоре (започвайки от средата): Джиджи Хадид, Адвоа Абоа, Палома Елсесер, Виктория Бекъм;

Четвърти ред отгоре: Gugu Mbatha-Raw, Кара Делевин, Джейн Фонда, Линда Еванджелиста, Майли Сайръс, Иман; Пети ред отгоре: Ариана ДеБоз, Джамила Джамил, Опра, Салма Хайек Пино, Кристи Търлингтън, Селма Блеър; Шести ред отгоре: Мая Джама, Кейт Мос, Синтия Ериво, Симон Ашли, Лила Мос; Долен ред: Анок Яй, Кая Гербер, Наоми Кембъл, Дуа Липа

За още от същото – виж Апо Мария Уанг-Од Огай – най-възрастната татуистка е на корицата на Vogue

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *