Интуитивният танц на пръстите ти

Клавиатура и мишка от бъдещето за комфорт и технологичен екстаз в настоящето

0 коментара Сподели:

Ако Мохамед не отиде при Силиконовата долина, Силиконовата долина ще отиде при Мохамед. Ето какво си казваме, щом отваряме вратата на офиса, а усмихнатият куриер ни изненадва с пакет бъдеще: сет мишка и клавиатура от Logitech, обрамчен с красива панделка. Предназначени са за свързване към компютър, смарт телевизор, проектор и, разбира се, към сърцето ни.  

Не техниката е във властта на човек, а човек е във властта на техниката.

Думите на Мартин Хайдегер отекват между стените на офиса и в главата ни веднага щом разопаковаме пакета. Да, напълно сме подвластни на съдържанието… Като пословични технологични маниаци даже сигурно сме изглеждали като героинята на Дакота Джонсън в момента, в който получава кожен корсет в Червената стая… Само дето в нашия филм ролята на изкусителя Крисчън Грей играе Logitech.

Напреднали в играта на хедонизма, оставяме най-хубавото за края на деня. Тогава, когато сме отговорили на почти всички мейли и остава да напишем само един – с благодарност до Logitech. Потъваме в мекотата на градския опалов час, включваме Logitech Slim Combo MK470 към компютъра (налична е в бял и тъмнвосив цвят), затваряме очи и поставяме ръце върху клавишите като Шопен или Бетовен.

Движението ни е свободно – нито едно кабелче не спира интуитивния танц на пръстите ни.

Те почти левитират над красивия и функционален корпус в минималистичен стил (задната част е дебела 18.35 мм, а предната едва 4.56) и дори не оставят отпечатъци. Докато изпълняваме партитурата на насладата, клавишите са тихи, с къс и отсечен ход, а между тях има достатъчно разстояние, така че да не пишем глупости. Клавиатурата стои под съвършен ъгъл, осигурявайки ни пълен комфорт за продължително въвеждане на текст. Въобще трудно е човек да си представи, че нещо толкова ценно може да тежи само някакви си 458 грама…

Потънали в технологичен екстаз, неусетно разпечатваме и втората част от безжичният комплект на Logitech – мишката, която може да се вземе и самостоятелно. За протокола: когато пристигна в офиса, вече бяхме чували легенди за тънката, плоска и изчистена Pebble M350 с дълъг живот на батерията. Сравняваха я с гладко речно камъче (оттам идва и името ѝ Pebble). Ето защо това крехко технологично бижу бе натоварено с големите ни очаквания.

И то ги оправда напълно!

Формата на мишката е толкова ергономична, че сякаш поставяме дланта си върху друга длан. Докосваме гумирания скролер с вграден бутон и два отделни механични бутона и се питаме – дали пък няма нещо между нас? Тиха като нощен шепот, розовата длан на Logitech със сензор 1000 dpi държим в офиса, вкъщи или в любимото ни кафене. И, честно, ама изобщо не ни е лесно да я пуснем.

Правим го само заради теб – за да усетиш и ти пулса на бъдещето в собствената си ръка с нашия Giveaway в Instagram, който стартира в понеделник, 19 октомври! Трябва само да последваш профила ни, да коментираш под поста и можеш да спечелиш сета от мишка и клавиатура, за който ти разказваме по-горе или втората награда – мишка. 

Тези песни са писани за известни личности.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *