Жлъч, Григовор, Гена, удавете ни!

Довечера в Маймунарника е промото на новия албум, а ние сме притаили дъх в очакване

0 коментара Сподели:

Теодор Фичев

Питат ме мога ли да драсна нещо набързо в последния момент по повод предстоящото промо на албума на Жлъч, Григовор и Гена, което ще се състои довечера в „Маймунарника“. Все пак ние харесваме тези артисти. Много. Искаме да пишем за тях, да ги слушаме, да крещим с всичка сила мръсни слова под сцената на техните концерти… Понякога за ужас на поколението Z, които също са луди фенове по свой собствен начин и реват с емотикони по социалните мрежи и в действителността, защото на ивента ще може да се влиза само с придружител, ако си под 18 години. Искрено им съчувствам.

Мога, да. Вероятo със същия успех, с който бих преразказала Библията в един tweet по време на обяд с колеги. Но пък с голямо вълнение.

До момента успяхме да чуем 2 песни от албума на „новосформирания колектив по авангарден рап“ – "Отгоре" и "В безопасност от себе си". Опа…. Три са вече. „Все тая“ се появи в канала на So Called Crew в тубата, часове преди цялото грандиозно нещо да ни залее в зеленото сърце на София.

Не е нужно да си сертифициран анализатор на лирики върху бийтове, за да заключиш колко

неоспорима и откровена е заявката за много дълбок космически секс,

който предстои да бъде факт в душите на всички нас, избралите да слушаме качествена българска музика, след като чуем „Прилив“. Колкото и парадоксално на моменти да звучи словосъчетанието "качествена българска музика" извън настоящия контекст и ако представите ти за нещата в живота са прожектирани от телевизор.

Всъщност хората, които познават работата на SoCalledCrew, слушали са последния им албум „Вода и вино“, както и самостоятелните неща на артистите от формацията и наблюдават развитието им през годините, колективно и поотделно, знаят, че музиката на тези хора изобщо е дълбока.

Говорим за лирики, за звучене, за всичко. Това, изглежда, е неизбежно. Човек има чувството, че дори да напишат песен за пичета само по светещи латексови опашки на русалки, които лежат върху ретро автомобили, докато хранят прасета с пържоли примерно (видеото би било без никаква връзка с това), пак ще звучат мега дълбоко. Пак ще има хиляда бързи завъртени рими, обилни умни препратки към какво ли не в живота, историята и изкуството. И истинска музика.

А ние нямаме друг избор, освен да ги оставим да звучат така. Съдейки по заглавието на албума на Жлъч, Григовор, Гена и чутото от него дотук – тази тенденция ще бъде продължена.

Вълнуваме се. По детски даже, едно такова. И май именно това отличава начина, по който тази музика се попива от човешкия организъм.

ЕНТУСИАЗИРАШ СЕ, БЕЗ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СИ РАП ФЕН ИЛИ МУЗИКАЛЕН МАНИАК.

Вероятно трийсет пъти повече, ако си едно от двете или и двете. А да изпитваш чист ентусиазъм от нещо в живота, без да бъдеш на 15, тук и сега, е лукс, съгласете се. Лукс за душата.

Не знам какво да говоря повече и има ли смисъл. Идеята е да идем довечера да чуем на живо тая любов и да се давим в нея с вдигнати нагоре ръце и широко отворени гърла.

Ще цитирам само какво каза прекрасният milf, в чиято компания днес ще посетя концерта по повод „Скоростна кутия“ – четвъртата песен от албума, която ексклузивно чула по радиото онзи ден:

„Мога да обобщя, че настръхнАх, все едно е**х и получих ментален оргазъм, и мога да сравня физическото чувство само с онова блаженство да ти вкарат между двата прешлена на гръбначния стълб две дози упойка, след като си се мъчил с контракции от пъкъла 18 часа…”

Ще се видим в Борисова. Събитието е тук.

Виж и още една музикална покана от No Orders x Playa Stores, която ще те потопи в духа на Burning man.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *