5 съвета как да го изкараш този бакалавър

Няколко практични идеи, с които да си решиш back to school проблемите

0 коментара Сподели:

Общото между всички: ние сме бъдещи, настоящи и често вечни студенти. Без значение дали си на 18, 28, 38 или 108 – става ли дума за висше образование, проблемите са едни и същи, съответно решенията често се движат в сходна посока. Всяка промяна започва първо в съзнанието, с дефиниране на аспекта от живота, който искаме да подобрим. После идва конкретиката в плановете и стъпките за следване във вечната битка с това да сме по-ефективни, полезни и пълноценни за самите себе си.

Ето няколко доказано добри lifehacks по темата:

Намери си работа

Една от фаталните грешки на студентите е да подходят прекалено академично към образованието си. Понякога учебната програма и реалността са диаметрално противоположни. Не е нужно да работиш по 17 часа на ден, освен ако не ти се налага, но не е лоша идея да сложиш краче на вратата възможно най-рано. Съществуват всевъзможни ентри позиции, стажантски програми и почасови външни проекти, в които да блеснеш,преди да завършиш. Така ще изпревариш и конкуренцията – след дипломиране те тепърва ще започнат да се озъртат, 

докато ти ще се катериш вече нагоре, високо по стълбичката на успеха.

Изгради си среда

Една от най-важните причини да се посещават университетите не е достъпът до информация – учебниците ги има в книжарницата, пълно е с онлайн курсове, а виртуални мастеркласове ни заливат отвсякъде. Това, което обаче никое дистанционно обучение не може да замени, е

средата от хора със сходни идеи, която естествено се оформя във всеки университет.

Намери мястото си там и недей да пестиш енергия в отстояването му. Също така постарай се да попиеш максимално от идеите и концепциите за живота на останалите в твоето учебно заведение, без значение от специалността. Неслучайно хората цял живот се асоциират със своята алма матер – толкова е трайно влиянието.

Използвай смарт технологии от Huawei

Технологиите пестят време, но и дават неподозирани допълнителни възможности както за училище, така и за свободното време. Общо взето, всяка от точките дотук може да бъде качена на следващо ниво с правилната комбинация от джаджи: смарт часовник Huawei върши чудеса за здравето, а телефон плюс лаптоп Huawei дава възможност да обменяш лекции, файлове с колеги, да оптимизираш до съвършенство графика си и да организираш перфектно времето си.

Все така непобедими в технологично отношение, а и като съотношение цена-качество,

Huawei са се посветили на свързването на функционалности между отделните си устройства. Така че от каквато и комбинация от продукти да се нуждаеш за студентския си живот – тя съществува на пазара от Huawei и със сигурност ще подобри резултатите ти. Ние залагаме на HUAWEI MateBook 13 AMD.

Създай приятелски кръг

Ние сме социални животни – без значение на сферата, в която решим да се развиваме, голяма част от времето ни ще бъде прекарано в компанията на други човешки същества. Повечето пъти инстинктивно се обграждаме със сходно мислещи индивиди, но не е лошо да се приложи небрежна логика и част от селекцията на приятели да е адекватна за професионалната плоскост, в която смяташ да се развиваш.  От която и страна на барикадата в съответната дисциплина да избереш да работиш,

това са хората, с които ще се сблъскваш отново и отново.

По-добре да са ти приятели.

Спазвай здравословен начин на живот

Студентските години са период на ексцесии: лошо хранене, недостатъчен сън, прекаляване с почерпките – списъкът е безкраен. Ако има една основополагаща житейска истина обаче, тя е, че здравето е най-важното. Не е нужно да изпуснеш нещата извън контрол в така важните и определящи бъдещето години на живота си.

Спортът, правилната диета и достатъчните часове сън не са лукс – те са жизненоважни.

При това са въпрос на правилни приоритети и елементарна организация,

здравето в тези години далеч не е някакъв недостижим лукс.

Ето и петте сериала, които да не изпускаме през септември.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *