Book Talks: „От Нула До Едно“ и „Разчупи Клишетата“

Хора от различни сфери на бизнеса представят свои любими книги

0 коментара Сподели:

Има само едно по-добро нещо от четенето на книги – говоренето за тях. Затова и добрите хора от споделено работно пространство Worky всеки месец организират своеобразен book club със семпла, но гениална концепция: хора от различни сфери на бизнеса разказват за своите любими книги или актуални заглавия, които са ги впечатлили. Презентатори на това издание са Леона Асланова (основател на Innovation Starter, първата специализирана агенция за иновации в България) и Ивайло Кунев (корпоративен обучител с дългогодишен опит, автор на специализирани програми за развитие на бизнес компетентности и лидерски умения). Ивентът се провежда всеки месец, като датата за септември е 24.09., адресът е „Янко Сакъзов“ 24. Повече подробности за събитието има в сайта на Worky, откъдето можеш и да закупиш билети. Освен присъствено, можеш да участваш в Book Talks и онлайн през платформата ZOOM. 

Ето кои книги ще се обсъждат в BOOK TALKS:

ОТ НУЛА ДО ЕДНО на Питър Тийл

Ако искаш да изградиш по-добро бъдеще – това е книгата за теб. Ако вярваш, че винаги има нови хоризонти за покоряване и неоткрити точки на картата. Ако за теб иновациите нямат край и си убеден, че именно твоят стартъп ще промени света: учи се от най-добрите. Автор на ОТ НУЛА ДО ЕДНО е легендарният предприемач и инвеститор Питър Тийл – съосновател на PayPal и Palantir, пръв външен инвеститор във Facebook, финансирал компании като SpaceX и LinkedIn. Това без съмнение е книга, която ще помогне при създаването на всеки нов бизнес като ясно ти покаже началните стъпки към един проспериращ модел.

Все пак много по-лесно е да се адаптира успешна система, отколкото да започнеш от нулата.

Задължителна книга за всяко ново бизнес начало.

РАЗЧУПИ КЛИШЕТАТА на Кен Робинсън

Най-голямата сила на човешката интелигентност е креативността при решаване на проблеми, или така нареченото „разчупване на клишето“. „Няма да успеем да се ориентираме в сложната среда на бъдещето, ако се взираме отчаяно в огледалото за обратно виждане. За да успеем, трябва да разчупим клишетата“ – пише в книгата си Кен Робинсън, международно признат лидер в развитието на креативността, иновациите и човешките ресурси. Сър Робинсън е работил за правителства в Европа, Азия и САЩ, за международни агенции, за някои от 500-те най-добри компании според списание „Форчън“ и за някои от водещите културни организации.

Колкото по-сложен става светът, толкова по-креативни трябва да бъдем,

за да се справим с предизвикателствата. „Разчупи клишетата“ показва защо креативността е толкова важна, защо хората мислят, че не са креативни, как стигнахме дотук и какво може да се направи. Една книга, която буквално ще отвори очите ти за огромни истини във Вселената.

Тук ти даваме 4 идеи за дейност.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *