Тази седмица в София: 29 юни – 05 юли

Събитията, които няма да пропуснем

0 коментара Сподели:

Завръщаме се в градския живот с вълнение, нетърпение, желание и слънчево настроение. Липсваше ни ти, той, тя и всички герои, изпъстрящи софийския пейзаж.

Крачка по крачка отново сме в ритъм с настъпващото лято, предпазливо и отговорно се отдаваме на това, което обичаме. Любимият разбор с най-яките седмични събития ще те очаква всеки понеделник. А ние не крием, че сме гига щастливи отново да имаме възможност за щури градски приключения с твоята компания.

Неочаквана сряда вечер, кино под звездите, театър в парка, лайв концерти и партита

– да бъдеш на правилното място в града отново се превръща във вълнуваща авантюра.

ОТКРИВАНЕ НА СЦЕНА "НА СТЪЛБИТЕ" – НА ОТКРИТО ПРЕД ТЕАТЪР "СОФИЯ"
Сряда, 20.30 часа,  парка"Заимов", точно пред театър "София"

Седмицата откриваме в сряда вечер, точно в сърцето на парка „Заимов“ – и пред вратите на театър „София“. Ако и ти като нас имаш безумна нужда да идеш на театър, не чакай, а грабвай своя билет от тук. В рамките на целия месец юли ще можеш да избираш от разнообразие постановки, изиграни на откритата сцена и в специални условия. Театралният юлски маратон започва с пиесата „Солунските съзаклятници“, играна от гостуващия клас на доц. Пенко Господинов. В следващите дати ще можеш да гледаш и

„Гъдулката гори“, „Госпожа Министершата“, „Апетит за череши“ и други.

CINEMA UNDER THE STARS – СТАДИОН "РАКОВСКИ"
От четвъртък до неделя, 21 часа, стадион "Раковски"

Магията на киното завладява София както никога досега. Тази седмица Cinema Under the Stars кани теб и твоите близки, приятели и колеги на серия от вълшебни кино вечери под необятния простор на нощното небе. В приятната компания на звездите, луната и майсторите от нашия Food Court всяка юлска седмица на стадион "Раковски" ще имаш възможността да се насладиш на любимите си актьори и международни филмови ленти, вкусна храна, вълнуващи коктейли и много изненади в една незабравима обстановка.

Очакваме те още тази седмица – от четвъртък до неделя на стадион "Раковски".

За повече информация и билети, виж тук.

A TO JAZZ 2020
От петък до неделя (и още дати през юли), 20 часа, НДК, открита сцена "Платформа A6"

Топлите джаз вечери на любимия фестивал A to Jazz пренасяме на територията на откритата сцена на НДК – "Платформа А6". Нищо не може да спре ентусиазма и любовта ни към качествената музика, затова тази година ще се насладим на гост-музикантите в серия специално организирани концерти. През целия юли ще имаш възможност да се потопиш в звученето на родните джаз музиканти, като Ангел Заберски квартет, Влатко Стефановски и Теодосий Спасов, Милица Гладнишка & Михаил Йосифов секстет, Христо Йоцов Jazz cats, Миро Иванов & The Little Aliens и Desy & The Visual Madmen, Хилда Казасян „Да послушаме кино“. На откриването пък ще ни посрещне нежният глас на Белослава.

Подкрепяме родните безкрайно талантливи музиканти и се потапяме в магията на джаза.

ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА "ПО ДИРИТЕ НА ИЗЧЕЗНАЛИТЕ СОФИЙСКИ КРЪЧМИ"
Събота, 16 часа, градинката на "Кристал"

Събота следобед сме си оставили за любопитната обиколка "По дирите на изчезналите софийски кръчми". С гид Павлина Делчева-Вежинова – журналист, редактор, сценарист и автор на едноименната книга.

По време на обиколката ще научиш всякакви готини и забавни факти и истории

за някои от най-забележителните кафенета, ресторанти, барове и клубове от бохемското минало на София. Ще разбереш, що е то Писателското кафене, комплекс "Кристал", гостилница "Средна гора", Якобинския клуб, кафене "Бамбука", сладкарница "Прага", Унгарския ресторант и други.

SHORTCUT TO STREET LIVE MUSIC VOL. 6
Събота, 18 часа, Shortcut

Малко са нещата, които акустичен концерт на Ража и Илияна от Dead Man's Hat не могат да оправят. Залеза в събота вечер ще споделим с тях и акустичните версии на песните от техния първи албум Emotional Shortcut. Ударна доза красота и романтика, за които копнеехме от дълго време. Ще те чакаме в Shortcut, където двете дами гостуват за пръв път.

НИЕ: RECIDIVIST RAREDUB EBBESEN DESITA DZHEM
Събота, 23 часа, Micro

Парти, парти, парти! Клубовете преотварят, партитата отново са законни и на нас ни е време за завръщане в нощния живот.

Тази събота отново нахълтваме в двете зали на Micro.

В тъмната стая посрещаме Recidivist и Raredub. Представителите на крупния лейбъл/колектив Sofia Records са сред "най-уау"артистите местно производство. Очаквай трип, включващ – и не само – breakbeat, rave, electro и техно, старта на който ще даде основателят на лейбъла Dzhem. Светлата зала е поверена в ръцете на Desita и Ebbesen. Месеци наред трупахме енергия, а сега сме готови за танци до изгрев.

Виж как да си направиш и лесна прическа за лятото.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *