3 градски трансформации, които ни напълниха душите

Трите градски места, които бяха почистени и променени от „Трансформатори“ и Cif, са вече факт – виж резултатите.

0 коментара Сподели:

Ние обожаваме градската среда и държим тя да изглежда супер по всички параграфи. Ето защо с нескрито вълнение ти разказахме за смислената и благородна инициатива „Почисти и разкраси с Cif“ на нашите приятели от сдружение „Трансформатори“ и един от лидерите в категорията продукти „Грижа за дома“ –  Cif. Националната кампания беше подкрепена от 10 000 гласа и

имаше за цел да почисти и разкраси любими градски пространства, като превърне мръсното в чисто и грозното в красиво.

Чрез интернет гласуване се определиха 3 от 48 места в България, които инициативата отново да превърне в градски шедьоври, а след оспорвана надпревара – архитектурните щастливци бяха избрани. Това са: театър „София“ в парк „Заимов“, подлезът до площад Централен в град Пловдив и парк „Черничките“, разположен на брега на река Росица.

След като целта беше ясна – работата започна, а ние с удоволствие наблюдавахме как занемарените и откровено поизцапани любими места се превръщат в чисто ново градско чудо. Тук сме, за да ти съобщим финалните супер резултати и те са, че благодарение на кампанията се изгради велостойка до централния вход на театър „София“, като стойката допълни почистената от графити фасада на сградата. Зоната включва дървен декинг и 5 облицовани с дърво стойки за велосипеди, позволяващи да се съхраняват до десет колелета. Дизайнът на стойката е вдъхновен от цялостния архитектурен ансамбъл на фасадата на театъра, което е допълнителна наслада за очите. 

Изходът на подлеза пред х-л „Тримонциум“ в Пловдив също беше изцяло преобразен –

проектът включи цялостно почистване и премахване на графитите от стените и пода, както и пребоядисване на парапета.

Трансформацията се състоя в изграждането и поставянето на 6 информационни табла с вградени плакатни рамки в тях. Паната са тематично свързани с идеята „преди и сега“, като всяко едно от тях „разказва“ моменти от историята на локацията чрез снимки и текст. Финалният щрих и един от най-големите акценти на проекта е електронният календар, отброяващ дните до настъпването на 2019 г. Творческият екип на Cif върна и блясъка на парк „Черничките“ с нова зона, специално проектирана от сдружение „Трансформатори“, с името „Къщичка за книги“.

Новият кът се простира на 6,4 кв.м, като включва: дървен декинг, 3 пейки, дъска за игра на шах, гравирана на едната пейка, голяма кашпа за цветя и акцента на инсталацията – къщичката за книги, което е и една от любимите ни промени.

Кампанията определено изпълни успешно поставените си задачи и ние казваме едно огромно БРАВО! За финал пък ти напомняме, че красотата и чистотата на града е и твоя грижа, така че бъди отговорен, за да може всички да се радваме с максимална наслада на общото ни местообитание.

Разгледай и тук още красоти, сътворени от хора с идея и творческо вдъхновение.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *