Включи се в журналистически конкурс и спечели награда

Издирват се талантливи, смели и отговорни автори на журналистически материали

0 коментара Сподели:

Спецификата на времето ни е пряко свързана с развитието на технологиите. Макар това да е крачка напред в много аспекти, дезинформацията живее своето златно време. Фалшивите новини се разпростаняват все по-бързо, благодарение на социалните мрежи, а информационните затъмнения често водят до конфликтни ситуации в обществото. Примерите за това са много, особено в последните няколко месеца. Предизвикателствата, пред които се изправят журналистите, стават все повече. Ролята им отдавна не е само да информират –

те трябва да помагат на читателите и зрителите да отсеят потока от материали и да продължат да предлагат качествени продукти.

За трета поредна година Dir.bg провежда конкурс за чиста журналистика Dir.bg – Web Report. Тази година извънредното положение дава възможност на повече хора да се включат в надпреварата. Всички желаещи да кандидатстват със свои материали, могат да го направят до 30 юни. Удължава се и периодът на публикациите – те трябва да са публикувани между 05.02.2019 – 25.06.2020 г.

Допустимите журналистически жанрове са: Репортаж; Разследване; Интервю; Фоторепортаж; Видеорепортаж; Очерк-портрет; Коментар-анализ. Няма да бъдат оценявани видеорепортажи, излъчвани в телевизионен ефир, за да се даде възможност на по-малки медии и създатели на съдържание.

Всеки материал трябва да отговаря на следните изисквания:

 – да не е участвал в предишното издание на конкурса;

– да бъде написан на български език и според езиковите правила;

– да бъде оригинален авторски материал;

– да цитира коректно и достоверно информационни източници, факти, препратки, като указва кои са те;

Материалите трябва да бъдат публикувани на медиен сайт, а не в личен блог/влог, социална мрежа или в личен профил на кандидата в социалните медии (Facebook, LinkedIn, You Tube, Vimeo, Twitter и др.).

В тазгодишното издание участниците ще се състезават в 6 категории – "Общество", "Икономика", "Култура и изкуство", "Технологии и иновации", "Истински истории" и "Спорт", а победителите във всяка от тях ще получат парични награди.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *