Пет сериала, които да не пропускаме през юни

Поредици, базирани на романи, идват за началото на лятото

0 коментара Сподели:

Лятото настъпва срамежливо, сякаш и то се е подплашило от вируси, изолации и ограничителни мерки и не смее да излезе от дома си. И докато с плаха надежда поглеждаме през прозореца  дали небето и днес ще бъде мрачно, има нещо, което може да убие времето до истинската и категорична поява на слънцето – сериалите! За този месец сме ви подбрали пет поредици, базирани на романи, занимаващи се с тъмната материя, свръхестественото и разбулването на злокобни тайни –

просто така, за да ви се стори, че има много по-кофти неща от хладното време сутринта.

The Woods/„Гората“

Четирима души отиват в гората и никога не се връщат – но какво всъщност става с тях? Тези нови полски епизоди са базирани на едноименната американска кримка на титана в този жанр в литературата Харлан Коубън. Книгата бе хит през 2007 година. Действието се премества от Ню Джърси до Варшава, като разказва за прокурора Павел Копински, който страда по сестра си, починала преди 25 години –

нощта, в която тя отива в гората за летен лагер и през която не се връща повече, го преследва и до днес.

Но сега откриването на жертва на убийство – момче, което е изчезнало заедно със сестрата на Павел – разкрива доказателства, че двете изчезвания може да са свързани. Павел започва да се надява, че сестра му е жива, и в опитите си да вникне до дълбочината на мистерията се докосва до опасни тайни от миналото на семейството си, които застрашават да разбият живота му. Премиерата е на 12 юни по Нетфликс.

NOS4A2 / „Носферату“ 2

„Носферату“ се завръща с втори сезон. Вампирската свръхестествена новела е базирана на новелата на Джо Хил със същото име. Осем години след събитията в първия сезон Вик Маккуин е все по-решена да унищожи Чарли Манх, докато Манх отчаяно гони отмъщението, обръщайки поглед към осемгодишния син на Вик – Уейн. Надпреварата за душата на Уейн запраща Вик и Чарли в зашеметяващ сблъсък, който ги принуждава да се изправят очи в очи с грешките от своето минало.

Премиерата е на 21 юни.

Dark / „Тъмнина“

Това е началото на края или краят на началото? 

Dark е германски научнофантастичен трилър уеб сериал, създаден от Баран бо Одар и Янте Фризе. Това е първият оригинален сериал на Netflix на немски език. Премиерата на първия сезон е на 1 декември 2017, когато получава главно позитивни отзиви от критиците. Сравняван е с друга продукция на Netflix – Stranger Things. Премиерата на третия сезон е на 27 юни по Нетфликс. Всъщност финалният сезон тръгва точно в деня, в който според историята се случва предполагаемото унищожаване на света – включително Винден, малкото градче, в което се развива действието. Но не се опитвайте да гледате, без да сте прегледали предишните два сезона, тъй като няма да разберете многобройните сюжетни линии.

Love, Victor / „С обич, Виктор“

„С обич, Виктор“ е предстоящ американски романтично-комедиен сериал от Айзък Аптакър и Елизабет Бергър. Премиерата е насрочена за 19 юни 2020 г. по Hulu. Сериите са спиноф на младежкия любовен филм „С обич, Саймън“ и трябваше да тръгне по Дисни +, но заради своята ЛГБТ насоченост бе преместен на друг стрийминг канал. Сега създателите на шоуто не трябва да се стараят да избягват неподходящи за деца случки и изкази,

докато разказват за тийнейджъра Виктор, който трябва да се бори за своето място в ново училище,

с нови съученици, които подлагат на съмнение избора му на сексуалност.

Perry Mason / Пери Мейсън

Сериалът „Пери Мейсън“, базиран на едноименния роман по бестселъровата поредица на Ърл Стенли Гарднър, тръгва на 22 юни по HBO. В ролята на Мейсън, адвокат по наказателно право през 1931 година в Лос Анджелис, влиза носителят на Еми Матю Рис, който е и продуцент на сериала. Докато останалата част от страната се бори с икономическите трудности от Голямата депресия, този град процъфтява. Нефт, олимпийски игри, говорещи снимки и евангелистки плам… и един казус с отвличане на дете, който се оплита.

Мейсън е напът да бъде замесен в случая на десетилетието, който обаче ще го изправи пред грехове… извършени от самия него.

Измисленият образ на Мейсън е бил многократно използван в различни филмови, радио и тв сюжети.

Уикендът пък сме ти подготвили още едно онлайн забавление. Какво още те очаква на фестивала виж тук. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *