Как да изкарваш пари, докато цъкаш игри

Нова видео рубрика те превежда през възможностите да работиш в гейминг индустрията

0 коментара Сподели:

Ако си някъде между 18 и 25+ години, то със сигурност вече си си задавал въпроса, дали можеш да работиш нещо, което ти харесва толкова много, че да не го чувстваш като работа. Спокойно, не си сам и ние се чувствахме така точно преди да започнем работа в медия за храна, напитки, ресторанти и градски живот, if you know what I mean.

Замислял ли си се колко много професионални направления има всъщност в най-голямата индустрия в света – гейминга?

Ако не си, чети внимателно следващите редове и още по-важно – гледай видеото; а ако си, то тогава със сигурност гледай видеото!

Приятелите ни от HiComm започват нова видео рубрика, посветена на игрите като професия. Всяка седмица редактор на технологичната медия ще разговаря с гост от бранша за това, как да започнем кариера, свързана с играенето или създаването на компютърни, конзолни и мобилни игри. Дори да нямаш интерес към гейминга, дай шанс на поредицата – може да се окаже, че ще научиш нещо полезно, за което просто не си се сещал досега. Плюс това винаги можеш да използваш коментарите, за да задаваш въпросите, които са ти дошли наум, докато гледаш, така че давай смело – идеята на рубриката е да бъде на първо място полезна.

Вече можеш да гледаш цели два епизода на „Игрите като професия“ в канала на HiComm в YouTube. Първи гост на поредицата е Тодор Тодоров, който може би познаваш като диджей, но в случая го виждаме в ролята му на  гейм дивелопър, участвал в създаването на Assassin’s Creed.

Дебютният епизод на онлайн предаването се спира върху темата „Как да започнем работа с игри в България?“,

а сред акцентите са подтемите какво е необходимо, за да започнеш такава професия, какво трябва да си учил, на колко години можем да започнем, има ли как от геймър да станеш създател на игри и още.

Във втория епизод на предаването „Игрите като професия“ редакторите на HiComm разглеждат интригуващата тема за различните роли в компаниите за разработка на видеоигри, присъстват виртуално на любопитен концерт, както и правят кратък финансов обзор на развлекателната индустрия.

Тук петима меломани разказват за албумите, които са излушали от начало до край. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *