Петима меломани и техните пет албума за въодушевление

Албумите, които изслушаха от край до край

0 коментара Сподели:

И този месец седенето вкъщи имаше смисъл не само заради общоприетите норми, а и заради възможността да се запознаем с платформата на ТIDAL и да се потопим в тоновете музика, които тя ни предлага. Спретнахме си истинско музикално пътешествие из стилове и декади и, честно казано, още няколко месеца карантина няма да ни стигнат да изслушаме милионите парчета и видеа, ексклузивни концерти, оригинални видео сериали, подкасти и музикални филми, които предлага. Хубавото е, че дори можеш да свалиш съдържанието и да му се насладиш навсякъде, без да хабиш мегабайти, и то с най-доброто възможно аудио качество.

TIDAL са се погрижили да сме близо до любимата си музика без ограничения и да я управляваме както поискаме –

повтаряме песен, пропускаме, връщаме постоянно и без прекъсване, без реклами. Всяка плейлиста, която сме създали в някоя от другите музикални платформи, лесно може да се трансферира с един клик, без да се налага да я редим наново. А за да направим музикалното ти приключение още по-вълнуващо, поканихме петима отбрани меломани, които споделят кой е последният албум, който са изслушали от начало до край, на един дъх. Музиката, както я чувстват, на следващите редове.

А още какво ни занимаваше през месец май, чети в броя, който и този път е онлайн и напълно свободен за четене тук

Биляна Димова – Bel (редактор)
The Slow Rush – Tame Impala

Обмислени и богати композиции с умел преразказ на различни музикални епохи, обилно поръсени със синтезатори и лични изповеди в така рядко срещащи се напоследък умозрителни, въздействащи и небанални лирики, изпети с изящен фалцет – The Slow Rush съдържа майсторски изработена, прецизна и интимна музика, финално позиционираща Паркър като един най-талантливите композитори на съвременността.

Докато се радваш на слънцето навън, е важно да се погрижиш за кожата си.

Росица Янчева (автор във Fonoteka Elektrika)
Time Spent Away From U – DJ Seinfeld 

Това е блажена музика за танци и поезия, която да те разплаче. Armand Jakobsson създава албума Time Spent Away From U след една тежка раздяла, а псевдонимът Seinfeld е препратка към последвалите самотни дни, прекарани с едноименния сериал. Неговите тракове винаги ми напомнят за първия ясен изгрев след проливен дъжд.

Джун Йошида (бохем и епикуреец)
Everybody One Of A Kind – Wild Belle

С третия си албум чикагското дуо продължава да радва с лежерната комбинация от реге, дъб, дрийм поп и електроника. Чудна, ненатрапваща се музика, подходяща, както за самотна разходка из града, така и за няколко коктейла, няколко свити, хм, цигарки на плажа (до който ще стигнем тази година), в компанията на приятели. Моите лични фаворити от албума са If I should lose my mind, Mockingbird, Have you both.

Дидо Пешев (музикант и илюстратор)
Ordinary Man – Ozzy Osbourne

Въпреки факта, че той е световна марка, соловите записи на OZZY винаги са били изненадващо дръзки, сякаш човекът, който е един от най-ярките синоними на хеви метъл религията, все още има какво да докаже. Ordinary Man e първият му дългосвирещ албум от десетилетие и звучи наистина масивно, което не е изненада – пълна с евангелски напеви, симфония, тежест, музиката е микс от doom, poppunk и дори малко hair-metal.

Николай Фениксов (графичен дизайнер)
The Future – Leonard Cohen

В същата година, когато пада Берлинската стена, Leonard Cohen дава живот на албума The Future. Това е последният албум, който съм слушал „от-до“. Той е повлиян от времената на големи световни промени и е повече от актуален и днес, затова си заслужава да се чуе. Много зрял албум, който носи уникалното звучене от началото на 90-те и има лек циничен полъх в текстовете.  

Ако ти липсва вдъхновение за това какво да слушаш, в Instagram профила си Tidal качват отбрани предложения за всеки вкус. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *