Hollywood – новият сериал, за който всички говорят

Един сериал за много филми, малко мечти и доста реалност

0 коментара Сподели:

Netflix история за момчета, които искат да са звезди в Златната ера на Холивуд. При това от създателя на Nip/Tuck, Glee и American Horror Story Райън Мърфи. Какво повече можем да желаем от един минисериал?

Действието може и да се развива в края на 40-те, но сериалът е съвременен до последната секунда.

Всичко се случва толкова бързо, че преди да усетиш, вече си толкова увлечен в историята – шансът да изгледаш и седемте епизода на биндж за една нощ е огромен. Hollywood е фреш, модерен сериал, в който няма малки роли, балансът между хумор и драма е перфектен, а всеки кадър е красив като картичка и да – от детайлите по сет дизайна буквално ти спира дъхът.

Дали шоубизнесът наистина е бил толкова брутален през този период от историята, можем само да гадаем, но пресни примери ни доказват, че не е изключено да е било точно така. Героите, както напоследък е задължително, са нито лоши, нито точно добри и пълни до пръсване с конфликти. Имаме ветеран от войната, на когото му се налага да е жиголо, чаровен пимп, сценарист с големи планове, филмови продуценти от всякакъв калибър и най-окуърд агента на света, изигран чудесно от Джим Парсънс (The Big Bang Theory).

Hollywood е любовно писмо към една ера, завинаги останала в историята.

Носталгията обаче е примесена с правилната доза магически, приказен реализъм, колкото да напипа пулса на съвремието. И като стана дума за това, има изобилие от гей сцени на екран, така че по-балкански настроената част от публиката у нас може и да се фрапира. Останалите ще оценят естетиката на случващото се като важна част от творческите търсения на създателите.

При всички случаи едно е сигурно: Hollywood ще е темата на тази седмица, така че ако искаш да имаш мнение от първо лице по въпроса, най-добре е да изгледаш поне един епизод.

Разгледай целия нов брой тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

 
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *