Най-добрият нов полицейски сериал се казва L.A.\’s Finest

От създателите на Bad Boys идват ето тези момичета в униформи

0 коментара Сподели:

Бихме гледали Джесика Алба във всичко. Но в униформа я гледаме в захлас! Последното превъплъщение на звездата е полицайката Нанси Макена от новата крими драма Лоши момичета (L.A.'s Finest), част от вселената на култовия Bad Boys, като продуцент отново е холивудският магьосник Джери Брукхаймър. Връзката с Уил Смит и Мартин Лорънс е през партньорката на Нанси – Сид Бърнет, иначе сестрата на Маркъс Бърнет в „Лоши момчета“ 2. В ролята на коравата черна мадама е Габриел Юниън, която помним също от Cradle 2 the Grave и Cadillac Records. Действието, както подсказва английското заглавие, се развива в Лос Анджелис вместо в Маями, а един от героите е бащата на Маркъс и Сид, ветеран полицай от едно друго време.

Пилотният епизод те залепва за дивана още от първите секунди и до голяма степен заслуга за това има хапливият диалог между двете партньорки.

Докато спасяват деца, отвлечени от картелите, и разследват убийства в социалните мрежи, Нанси и Сид си разменят лафчета, които биха накарали Майк и Маркъс да се гордеят. Естествено, всичко в сериала се движи на високи обороти, заснето е с размаха на пълнокръвна продукция на Джери Брукхаймер, а екшънът кипи под звуците на най-модерния трап. Също така не е пестено от експлозии, нито от красиви гледки.

Сценарият пък ни увлича с дълбоки, многопластови герои и нищо не е такова, каквото изглежда на повърхността – привидната бохемка Сид се опитва с безразборен секс да лекува травмата, която отвличането и мъченията от страна на престъпен бос са й нанесли. Тайно от партньорката си тя води кървава лична вендета. Нанси обаче също има своята тъмна страна. Въпреки че изглежда като образцова гражданка за пример, Макена дори не е истинското й име – Нанси крие с цената на всичко факта, че като малка има залитания от грешната страна на закона. Нейният кошмар се сбъдва, когато миналото, в лицето на бившето й гадже и партньор в престъпленията, я намира.

И всичко това поднесено с много обрати на всяка крачка.

Дълбочината на историята не е никак случайна – сценарист и създател е Джордж Гало, автор на оригиналния Bad Boys, както и на класики като Midnight Run и Middle Men.

"Лоши момичета" успява да комбинира елементи на класическите полицейски екшън-комедии с доста по-дълбока и модерна драма, а миксът е повече от успешен. Не просто гледаме как две лоши момичета в черно-бяла мускулеста кола ритат дупета и пускат смешки, те разследват отговарящи на съвремието престъпления като убийство по време на лайвстрийм например, което се разплита с помощта на блутут технологии.

И в случай че не сме го подчертали достатъчно – Джесика Алба изглежда смазващо добре. 

Ако си търсите нов полицейски сериал, по който да се запалите – L.A.'s Finest идва като спасение, точно навреме да запълним повсеместната скука.

"Лоши момичета" излиза на екран в България на 27-и април в 21 часа. Можеш да гледаш първите 2 епизода по AXN.

 Не ги изпускай, за да не те е безкрайно яд после!

Ако не можете да се наситите на Брукхаймър – тук има още предложения!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *