5 големи дилеми, пред които ни изправи короната

Кои са най-големите избори, пред които сме изправени в сегашната ситуация

0 коментара Сподели:

Животът е непрекъснато вземане на решения. Всеки път правим избор на база информацията, с която разполагаме. Понякога той е обмислен и разумен. Друг път с надежда стреляме в тъмното. Често хвърляме ези-тура, защото и едната, и другата опция нямат никакво значение. Как да делим решенията на „правилни“ и „грешни“, като не знаем какво ни очаква зад ъгъла? Пък и колко пъти сме правили нещо глупаво, което в далечен план се е оказало гениално? Сега обаче имаме съвсем нов въпросник с решения за вземане, които не са просто избори, а направо дилеми.

Ето кои са едни от най-трудните решения в условията на карантина:

Да излизам или не?

Хамлетовият въпрос вече звучи така:

Да излизаш или не? Туй е въпросът.

Дали е по-достойно да понасяш

стрелите на скучна карантина,

или обнажил меч, да се опълчиш

срещу море от вируси и в таз битка

да ги зачеркнеш всички?

Тук изборът е строго персонален. Някои хора предпочитат, вместо да си седят на „д“-то, да си купуват каишки за несъществуващи кучета и да печатат фалшиви командировъчни, за да отскочат до Пловдив. Всеки е прав за себе си. Само помествам един интересен факт – в американски град се събрала тълпа да протестира срещу карантината и по-този начин ефективно я удължили.

Какво да правя с живота си?

В момента има два типа хора: тези, които почнаха да се самообразоват, и тези, които не спират да се самосъжаляват. Социалната дистанция отвори гигантска дупка в програмата на всички и сега имаш уникален шанс да промениш посоката на живота си. Ако не си бил сигурен дали си щастлив с предишното си аз, сега разполагаш с време да се замислиш. Напиши на един лист плюсовете и минусите, а после да начертай посока към следващата дестинация, до която искаш да достигне животът ти. Може и да не се случи. Може после да се окаже, че не е това мястото. Всяко пътуване обаче започва с първата крачка.

Дали да не спра алкохола?

Ако карантината доказа нещо със сигурност, то е, че можеш да пиеш, без да се забавляваш. Също така сам по себе си, ако махнеш социалния елемент, алкохолът не носи чак такова удоволствие. В момента денят се дели на часове за кафе и часове за водка с плавен уайт рашън преход между двете. Ако се чудиш дали имаш нужда от пиенето всеки ден, може би нямаш. Сега е един чудесен момент да се изправиш срещу проблема си. По-добър шанс никой да не може да те подхлъзне просто не се очертава на хоризонта. Така че пак идва един личен избор. Но ако решиш да го направиш, помни: един ден без пиене при карантина не се равнява по сложност на 24 часа трезвен в условия на парти реалност.

Кои са различните самоличности в интернет? Прочети тук.

Да правя ли секс въобще?

При всеки катаклизъм почват да падат дрехи и задръжки, такава е човешката природа. Но когато навън дебне заразно зло е, някак си ситуацията става по-сложна, изборът също. При карантина е като на планинска хижа – каквото си си донесъл, това ще пиеш, когото си довел… така де. В случай че сте двойка, имате късмет. Доста съквартиранти качиха отношенията си на друго ниво.

Ако си сингъл и сам под изолация, настава един резонен въпрос – как да превърнеш всички тези интернет свалки в нещо реално?

И дали изобщо си заслужава риска? Коронавирусът май е толкова страшен, че доста успешно сложи край дори на най-старата професия.

Да видя ли нашите за Великден?

Това може би е един от най-тежките въпроси, пред които всички сме изправени: кое те прави по-лош – да не отидеш при семейството на Великден или да им занесеш корона и те да умрат? Това също е личен избор. Някои хора вярват, че при тях вирусът ще мине като лек грип. Други се кълнат, че вече са го изкарали и даже не са разбрали. Странно, че хората, които са най-убедени как няма да се заразят с корона, са същите, които търкат талони и взимат безумни житейски решения. Тук изборът отново е личен – ОстаниВкъщи или ОстаниГлупав. Сам можеш да избереш коя кампания да подкрепиш.

Ако още не си прочел новия брой, можеш да го направиш тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *