Jameson представя: 5 филма за супергероини

В най-женския месец насочваме погледа си към Героините на деня.

0 коментара Сподели:

Банда силни жени, увековечени от култови киноленти, които ни припомнят, че най-големите урагани наистина носят нежни имена.

Лекият привкус на феминизъм е само една тръпчива и пикантна подправка към любимата ни чаша с Jameson.

MEMOIRS OF A GEISHA (2005)

Изящен като калиграфска азбука, светът на гейшите е пълен и със завист, омраза и конкуренция. Филмът на Роб Маршал ни дава билет за него, запознавайки ни с малката Саюри. Откакто се помни, тя е влюбена в мъж, наричан Председателя. Понякога пътят към себе си и любовта минава през трънливите сърца на милион мъже.

LITTLE WOMEN (2019)

Грета Гъруиг („Лейди Бърд“) рисува света на няколко съзряващи момичета на изненадващо бледия фон на един от най-кървавите епизоди от американската история. В тази картина цветовете са буйната креативност на едно момиче, страхът от разочарование, сблъсъкът с правилата и конвенциите и поривът да бъдеш жена и артист.

Виж и тези 5 филма за лудостта на младостта.

AN EDUCATION (2009) 

Джени е на път да сбъдне предвидимата мечта на родителите си – да учи в Оксфорд. Но предградията са като сърцето – успее ли някой да проникне там, напълно променя картинката. За Джени това е Дейвид, който я вкарва в един непознат свят на късни сбирки и вълнения. Истинското съзряване не е между учебниците. То е в отговорността на избора. 

Roma (2018)

Когато режисьорът и сценарист Алфонсо Куарон вдигне завесата пред собствения му свят, се получава нещо толкова лично като „Рома“. Лентата проследява една бурна година от живота на едно семейство от средната класа през 70-те години в Мексико Сити. Вдъхновен от жените в своето детство, Куарон ни разкрива есенцията на целия му свят. Приготви се за една откровена до болка ода за матриархата!

Wild (2014)

Когато искаш да излезеш изпод руините на собствения си живот, не те интересува дали имаш опит като планинар, дали раницата ти тежи повече от теб и дали маршрутът е надежден. Всъщност маршрутът, простиращ се от Мексико до Канада, е съвсем истински – неочакван, съкрушителен  и прекрасен като живота. И като култовата реплика на Рийз накрая: „А колко ли диво е да приемеш живота такъв, какъвто е?“.

Кои са и жените над 40, които ни вдъхновяват?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *