Николай Мартинов: Спретнатият бунтар

С Black Market ти даваме най-доброто от двата свята на стила, виж за какво говорим:

0 коментара Сподели:

Go Guide тръгва по следите на перфектния тегел, за да ти представи новата кройка на времето. Стилни градски мъже, за които успехът започва от добре скроения костюм в Black Market, ще дефилират по редовете ни в следващите месеци. Следи нашите Transformers, които свалят кожата на града, за да облекат тази на елегантността и несравнимото джентълменско чувство да носиш костюм, ушит специално за теб. 

Той е част от бандата на Black Market – ателието, в което не е нужно да сменяш нрава си, за да облечеш нова кожа.

Под костюма си носи тигър, затова можеш да го наричаш „спретнатия бунтар“. Има собствен бизнес, а сред атрибутите на лайфстайла му са ските, колекцията от винили и пелените на детето. 

Как стана част от бандата на Black Market?

Търсех нещо различно от статуквото и бързо стигнах до Петър Горанов. Отидох при него за някакви скъсани дънки, а попаднах на „черния пазар“ на яките неща. Там, където въпросът не е просто да бъдеш различен, а да знаеш кой си.

А как мина от дънки на костюм?

За Петър костюмът е топът в мъжката мода, защото показва най-хубавото в един мъж – рамене, отношение, характер. Скоро с него си говорехме как в последно време костюмът е демократизиран като стил. Мисля, че се случва тъкмо заради дизайнери като Пепи, които могат да те накарат да изглеждаш уникален дори в един супер класически нейви костюм. Затова и се казва Tailor made – благодарение на най-модерната специализирана техника кройката не може да се сравни с нищо по магазините.

Виж повече: Boyan & Zimone: диското никога няма да умре

А как би определил собствения си стил?

Не бих казал, че съм хипстър. По-скоро съвременен човек, който харесва нещата от миналото.

Стилът е арматурата на вкуса, а тя се гради с години.

Идва от родителите ти, от средата. Аз съм научен да не се водя от стереотипи, затова има много неща, които не бих си сложил в името на тренда.

Малка черна рокля? Качулка с пух? 

Не, недей така! (Смее се.) Ако искаш качулка с пух, Петър ще ти я направи уникално. Наскоро един агент си поръча при него пух, който да покрива цялото му тяло и който пичът да си носи у дома… Аз обаче имах предвид, че не ме кефи афиширането на брандове. 

А как се случва трансформацията от мултифункционален татко в елегантен тип?

Всеки ден! (Смее се.) За да си грижовен и отговорен татко и в същото време успешен бизнесмен и готин пичага, е нужен баланс. С времето тази стилова еквилибристика ти става все по-лесна и накрая започваш да се забавляваш. Всъщност Пепи ме научи, че тъкмо това е стилът – в един момент границата между различните ти визии започва да се размива. Единственото правило е да бъдеш верен на себе си. И да не обръщаш внимание, когато в детската градина на детето ти те погледнат странно заради татусите…

Няма стереотип за „татко“.

Какво друго правиш, когато не носиш костюм?

Спортувам доста! Предимно ски, водни спортове, много неща. Гледам постоянно да съм в движение – добре е не само за тялото, но и за ума.

Виж повече: Един Ромео, който нощем става Жулиета: Ясен Згуровски

Спомни си някой аутфит, след който хората са се обърнали на улицата.

Имам едни червени карирани панталони, които са супер крещящи и хората гледат странно всеки път щом изляза с тях. Дори приятелите ми – момчета, които работят в големи компании. Понякога хората ме намират за твърде екстравагантен! Твърде екстравагантно ли е да сложиш пуловер с карирано сиво и Martens?

Запознайте се със спретнатия бунтар!

Кои са личните ти инфлуенсъри?

Обикновено вдъхновението ми идва от герои от филми или музика.

Ленти като „Гепи“ или „Две димящи дула“ доста са повлияли на стила и усещането ми за нещата. „Хулиганите от зелената улица“ също. Очите ми останаха и в онези яки кафяви обувки, които героят на Брад Пит носеше в „Имало едно време в Холивуд“. Иначе много любим ми е Ник Кейв. Освен че прави яка музика, се облича страхотно!

Кое е първото, което ще забележим у вас?

Британското знаме на хладилника ми.

В какъв дом живеят дрехите ти?

За щастие в истински палат – имам доста голям гардероб. Отляво са по-официалните ми дрехи, а вдясно са тишъртите, жилетките и, разбира се… онези червени карирани панталони! (Смее се.)

Black Market са и във Фейсбук тук, а в Инстаграм можеш да ги последваш тук.

Spotted by Locals: Ива Гергова

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *