Най-разпространените видове модерни срещи

Кафе-мафе, бира-мира и срещи-мрещи

0 коментара Сподели:

Светът се променя и начините, по които се намираме и групираме в него, също. Някога хората са се канели на среща край реката с помощта на пощенски гълъби, сега разполагаме с уникално изобилие от опции за общуване и опознаване, както и с всички реални/виртуални локации на света. Преди е било трудно да се приближиш до някого – сега предизвикателството е да опазиш границите си. Затова и всички срещи напоследък се изразяват в намиране на правилните начини и скорост за скъсяване на дистанция.

Ето най-разпространените видове модерни срещи.

СРЕЩА ЗА КАФЕ

Срещата за кафе е идеалният баланс между небрежност и практичност с щипка романтика. Има няколко големи плюса на това да се видите на кафе, като най-важният е липсата нанатиск – можете да станете гаджета, факбъдита или истински приятели. Никой обаче не знае какво ще е и никой не се натиска още да слага етикети. Също така на кафе хората се виждат в разумен час – тоест има как да се измъкнеш небрежно в секундата, в която всичко затъпее. Не на последно място: има икономия на така важните ресурси време и пари. С минимална инвестиция разбираш дали си струва да се занимаваш, преди да си заложил на куц кон.

ВЕЧЕРЯ

Има причина вечерята на свещи да се е превърнала в клишето на клишетата. При голяма част от приматите любовните ритуали включват някакъв вид хранене. Може да се каже, че ни е вродено. Плюскане и гушкане после и без това са основните занимания във всяка връзка. За съжаление обаче няма как да скочим направо там.

Иначе плюсовете на вечерята са, че се чувате и виждате добре. Това също така са и минусите.

УЖ СЛУЧАЙНА СРЕЩА

Още познато като „засичане“, това е заход, при който се уговаряте да се срещнете, надявате се да се видите, тръпнете в очакване, но цялото нещо е маскирано като „там съм с приятели“, за да не се води среща. Шансовете с тези вижданици са винаги 50 на 50 – или ще стане, или няма да стане. По-често обаче някой се губи по трасето.

Виж повече:  За женските вечери, които отново сглобяват живота

АДРЕНАЛИНОВА СРЕЩА

Понякога в напъните за оригиналност хората решават да мислят извън кутията и залагат на сцена по-подходяща за екшън филм, отколкото за романтична комедия. Много момичета са притеснени за външния си вид и не искат да се цапат, потят и въргалят по чукари. Особено на първа среща. Все пак идеята на една среща е да има шанс за продължение – не да бъдепърва, последна и фатална.

ГРУПОВА СРЕЩА

Излизане, при което вие сте си на среща, но други ваши приятели се мотаят наоколо, е добър вариант за минимализиране на окуърд паузите. Неизбежно идва обаче мултитаскингът между това да се сваляте и да се забавлявате с приятели – винаги някой се бори за внимание, така че игрите на глада са неизбежни. Съществува също така рискът да се разкажат истории, които си смяталда запазиш в тайна. Поне до десета среща.

Виж повече: Когато приятелите ни разбиват сърцето и бившите гаджета мълчат

СРЕЩА НА КИНО

Както са ни учили по филмите, първа среща на кино е страхотна идея. Може да е било така навремето, но вече е неоправдан риск – шансът да уцелите филм, който става и ви се гледа и на двамата, е минимален. Също така как работи точно киното за първа среща – говорите си общи приказки, после си мълчите два часа и после правите анализ на филма? Освен ако не сте киселиинтелектуалци, това няма как да е фън. Пък и с цялото чудене дали да се полазите по време на филма, накрая или става окуърд или се почвате направо в салона,  за ужас на бабите и малките деца.

СРЕЩА ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ НА НЕЩА

Концепцията на кино срещата, само че пренесена в по-софистицирана и спокойна среда – музей, парк, галерия или зоологическата градина. Маймуните са много смешни. Но не завсеки. Също така подобен
тип излизания са свързани с отдалечаване от цивилизацията, така че трябва да си сигурен, че до тебне върви пълен психопат.

А, да – окуърд паузата по средата на парка е мноооого по-страшна от тази по средата на пицарията.

СРЕЩА ЗА ПО ЕДНО

Среща по баровете е гарантирано забавно преживяване с обещание за приключение. Някои момичета обаче го приемат по грешния начин, а именно като обида. „Значи съм прекалено грознада ме заведеш на ресторант, а само тука? И кво, сега си мислиш, че съм толкова лесна и като се напия, ще ти пусна ли?“ Или нещо с още повече думи в тази посока. Освен напиване рисковете по заведенията включват агресивни бивши от всички полове, сблъсъци със случайни хора или самоубийство с подръчни шотове. При всички случаи е по-забавно от зоопарка, но пък го доближава по ниво на маймунщина.

Прочети още: Любов по време на грип

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *