В София през уикенда: 24 – 26 януари

Културният шок продължава

0 коментара Сподели:

Този уикенд се отправяме на истинско физическо и духовно пътешествие. От петък навлизаме в паралелната вселена с музика и танци от Белград. Колко точно са 1 милиард секунди, какво ще пуска Маргарита Хранова в Culture Beat, как се отглежда бамбук и коя е многоръката Шива – отговорите на тези и много други въпроси ще ни се открият този уикенд.

 

Петъчната вечер посрещаме с първия за годината гост на DOMA Music и завръщане към серията музикални събития – BALKAN MEETINGS, в които се представят съвременни артисти и изпълнители от Балканите. След Букурещ, Истанбул, Любляна, Прищина, Тирана и Скопие на фокус отново е Белград чрез един от фундаментите на алтернативната сцена там – Slobodan Brkic a.k.a. DJ BRKA от лейбъла Disco not Disco. Заедно със своите музикални съмишленици Schwabe и Toshke са едни от резидент-диджеите на култовия "Клуб 20/44", вече познат и в София. Приготви си силите, защото предстои дълга нощ.

Виж повече: GO MOVIE: „Екшън“ с Тео Чепилов и София Бобчева

STINKY SOCKS X JÄGERMEISTER COLLABORATION | LAUNCH PARTY
Събота, 18:30, кино „Влайкова“

Stinky Socks и Jägermeister влизат в един отбор, за да подкрепим заедно кино „Влайкова“. Партито в събота е с ограничени места, така че те съветваме да отидеш навреме. Освен новият филм на Stinky, в който участват 30 бордисти от световния отбор на бранда, ще се раздивижим и с музиката на Sophia Vassili [Pussy CTRL]. Входът е 10 лв. и приходите от него ще бъдат дарени на кино „Влайкова“, което има нужда от нов прожекционен апарат и малко помощ, за да продължи да съществува такова, каквото го познаваме.

 

В събота се запътваме към празничната изложба на Нора Ампова. Както леко намеква самото заглавие, проектът има панорамен или дори калейдоскопичен характер. Това не е типичната изложба на интересен и разпознавам вече автор на живопис, рисунка и др. „картини“. Не е нито жалба, нито хвалба по отминалите 31 години (горе-долу милиард секунди), а по-скоро разгръщане на образите в търсене на следи, схема на визуализация по натрупания опит – или любопитната серия от 31 автопортрета в дигитална рисунка на видео.

MOTIF: MAGDALENA
Събота, 19:30, Oborishte 5

 
За да разчупим малко статуквото от хипстърски събития ти предлагаме и една алтернатива, която гарантирано ще ти даде нужния полъх култура, запознавайки те с полската виртуозна цигуларка Магдалена Филипчак. Тя е част от концертите МОТИВ и ще представи еклектична програма с шедьоври за цигулка и пиано заедно със сценичната си партньорка, американската пианистка Джесика Ксилина Осбърн. Ще познаеш произведенията и най-дълбоките музикални проникновения на Шуберт, Сен-Санс/Изаи, Равел, Шьонберг, Бритън и Лютославски.
 
 

Разчупваме стереотипите с Absolut Culture Shock. Този път на територията на Culture Beat Club ще се вихри не кой да е, а Маргарита Хранова. След предните две издания на формата с участието на Руши и ДесиСлава, кампанията продължава да доказва, че сблъсъкът на култури не просто прави света по-свързан, но е и топ тема за парти, очакваме те с нетърпение.

 
 

Проектът Game Nomad гостува на Koncept Space за серия преживявания с настолни игри, обединени в различни теми. Първият ден от Лунната Нова година – традиционната китайска, японска, корейска, виетнамска, тибетска и др. Нова година ще отпразнуваме с настолни игри от и за Азия. Ще можем да пропътуваме цяла Индия, да се научим да рисуваме в класа на художника Хокусай, ще похапнем суши и ще отглеждаме бамбук за пандата на императора. Пътуване през времето и пространството, което ще ни позволи да видим Азия през очите на гейм дизайнери от целия свят. Игрите са с различна популярност и трудност, но не се тревожи – екипът е насреща да разкаже правилата на всяка, която искаш да пробваш.

Виж повече: 10 звезди, които ще оцеляват заедно с Беър Грилс

 

Женски кръг са серия от събития, курирани от екипа на metta, които изследват, дискутират и деконструират теми за женското здраве и благосъстояние. Споделяне, експериментиране, медитиране върху предразсъдъци, стереотипи, различни практики и възможности в малка група до 20 жени в защитена и уютна среда. На този кръг ще си говорим за тенденцията модерната жена да е многоръката Шива, която може всичко и огрява навсякъде. За модератор на дискусията е поканена Рене Томова, която отблизо познава сблъсъка с многото роли и тяхното управление.

10-те теми, на които българите са най-докачливи

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *