10 сигурни признака, че си остарял

Годините си минават и преди да се усетиш, от пиче си станал чиче

0 коментара Сподели:
10 сигурни признака, че си остарял

Всички се чувстваме млади по дух, но много често ЕГН-то не отговаря на вътрешното състояние на духа.

Колкото повече живееш обаче, толкова по-добър ставаш в живеенето като цяло. Може да ти е по-скучно, но си на следващо ниво. Искаш, не искаш – порастваш. С други думи: „Старост нерадост, мъдрост немърдост“. Като в случая чисто физическата възраст не е основният показател – всички познаваме 50-годишни тийнейджъри, а също така чички на 20. Ето няколко признака, че зрелостта те е достигнала:

Ставаш преди алармата

Няма нищо по-тъжно от това да се събудиш рано сутрин преди алармата на телефона си. При това без помощта на котка, шум от ремонт на съседите или сексуална провокация. Просто отваряш очи, защото имаш отговорности и не си легнал два часа преди началото на работния ден.

Имаш любими кухненски прибори

Рано или късно всички почват да готвят – даже най-големите антикулинари. Причините са много – най-вече ти писва да се разправяш с джънк, ресторанти и доставчици по цял ден. В началото е досадно задължение, което постепенно дотолкова те увлича, че една сутрин си правиш яйца и откриваш как едната дървена лъжица ти е много по-любима по неясни причини.

Имаш растения, но не за пушене

Като малък си бил толкова свободен дух, че ти е изсъхнал кактусът (истинска история). Сега у вас е една малка джунгла, а шокиращо за всички, нито едно от растенията не става за пушене.

Пазаруваш лесно дрехи

До определена възраст шопингът е едно безкрайно творческо търсене: експериментираш със стила, опитваш да намериш себе си, полагаш психически и физически усилия да изглеждаш максимално добре. В една фаза на живота към дрехата вече има само две изисквания – да е чиста и да ти става. Адекватност на облеклото за ситуацията и повода е вече бонус. Затова и пазаруването става лесно – гледаш къде пише „-30%“, намираш твоята буквичка и воала!

Имаш пари преди заплата

Когато си тийнейджър, харчиш всичките си пари, после взимаш назаем, харчиш и тях, залагаш нещо, издумкваш всичко отново, крадеш малко, зануляваш и като си на абсолютен фалит – взимаш кинти от баба си и също ги опукваш тотално. С годините откриваш, че начинът да имаш пари е да не ги харчиш за глупости. И това ти дава онова магическо усещане да имаш финансово спокойствие даже преди заплата. 

Ставаш ненаясно с поп културата

Да познаваш поп културата на своето поколение не значи нищо – само от разговорите покрай теб би трябвало да си наясно с яките артисти и важните филми. Не е нужно да си ги слушал и гледал, може само да кимаш с разбиране и да гледаш умно. Вече ако искаш да задълбаеш по творчеството и на другите поколения, трябва да станеш археолог или антрополог. За най-модерните арт течения обаче, каквото и да правиш, се чустваш като извънземно – нищо не разбираш, колкото и да се преструваш. 

Ставаш неадекватен с техниката

Има един магически етап в развитието, до който интуитивно се оправяш с всякаква техника. След него обаче си като индианец пред пишеща машина: пипаш внимателно, като при всеки рязък звук отскачаш назад и удряш с томахавката. Моментът, в който има универсално приета по света иновация и ти отказваш да използваш – честито, официално си станал динозавър!

С приятелите ти си говорите за тъпотии

Докато си млад (по възраст или по дух) искаш само едно нещо и то е да се забавляваш. Всички комуникации в живота ти или водят до нещо фън или до средства за добиване на силни емоции. Онова, което не звучи забавно, е толкова тъпо, че даже не си струва да се говори за него. С никого, никога. Моментът, в който скучните теми станат основни и единствените смешки са в графа „а спомняте ли си, госпожо“, значи не си само ти – цялата компания сте пред пенсия.

Не разбираш езика на младите

Рано или късно поглеждаш един текст (уж на родния ти език) и не можеш да го разгадаеш, дори животът ти да зависи от това. Почне ли да ти се налага прекалено често да пускаш гугъл, за да разбереш даден сленг, значи вече си морално ирелевантен. Има няколко признака, че лексиката ти има нужда от обновяване: ако викаш на спейса „шпация“ и за тебе „фейл“ и „файл“ е едно и също, а „слабо“ звучи като комплимент – може би е време за ъпдейт.

Генерално не те е*е

Най-страхотното усещане при достигането на зрелостта е, че генерално спира да ти пука кой, какво, къде, защо. Ти си знаеш твоето, хванал си си малката ниша в живота и си готов да се бориш като опълченец за нея, ако някой ти влезе в личното пространство. Младите хора правят революции и вдигат бунтове – старите сериозни човеци вдигат един среден пръст от учтивост и продължават с живота си.

Ето и 10 звезди, за чиито таланти не подозираш

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *