7 причини, заради които си във фалит през януари

Какво да направиш отново, за да си пак толкова скъсан

0 коментара Сподели:
7 причини, заради които си във фалит през януари

Отваряш портфейла и вътре има еротична изненада.

Познато ти е това чувство, нали? Добре дошъл в първите седмици на януари. Личните финанси по принцип са сложна материя, но безкрайната серия от празници в края на всяка година просто поставят икономиста в теб пред истинско изпитание. Резултатът е все едно с детска шейничка си се пуснал по рампа за ски скокове. Ако си попаднал в ситуацията да броиш стотинки – споко, всички сме там. Ако ти харесва да си винаги толкова скъсан, има няколко доказани правила, които могат да ти гарантират вечен глад. Ето най-изпитаните през годините:

Харчи повече, отколкото изкарваш

Много е просто – имането не е от даване. Докато живееш на кредит и харчиш въображаемите си приходи от бъдещето, винаги съществува рискът да останеш на нула. И там процентната вероятност е във високите две цифри. 

7 причини, заради които си във фалит през януари

Вземай заеми и кредити

Като логично продължение на предишната мисъл – зарови се в толкова задължения, колкото банките и приятелите ти отпуснат. А после добави още малко. Това е страхотна система, която ще ти гарантира да си без пари в секундата, в която ти се появят каквито и да било приходи.

Купувай си ненужни неща

Винаги е добра идея да надскачаш стандарта си. Например да имаш телефон за 3 бона при заплата от малко под хиляда. Колкото повече робуваш на приетите норми на консуматорското общество (ъпгрейди, лизинги, ипотеки), толкова по-добре ще ти се получат нещата.

7 причини, заради които си във фалит през януари

Прави се на ларж

Не просто харчи пари – мятай ги като салфетки във въздуха. Също така се подигравай на всеки Чичо Скрудж, който се опитва да те вразуми. Ако някакъв вътрешен глас се обади, затвори му устата с теорията, че това е инвестиция. В какво точно, е друг въпрос.

Не си прави сметката

Това е много важно и основно правило. Никога недей да се опитваш да смяташ колко точно харчиш. Луксът те успокоява и кеф цена няма – това е най-важното.

7 причини, заради които си във фалит през януари

Виж повече: 10 неща, които не трябва да правиш в „Младост“

Действай импулсивно

Харчи предимно в състояние на еуфория или под силен афект. Така в мозъка ти тръпката от пазаруването ще се запечата като реакция на тези състояния. Ако се постараеш, можеш дори да се закачиш и да станеш истински шопохолик. 

Надявай се на чудо

Никога не разчитай на здравия разум. Той ще ти развали купона с някакви мрънканици като стара баба. Нещата винаги се подреждат от само себе си. Ще бъдеш милионер, няма как да не стане. Само трябва да ти излязат мачовете, да спечелиш от лотарията, да изтъркаш правилния талон. Няма нужда да се мъчиш по сложния начин. Ти си страшен късметлия. Ще видиш – точно при тебе ще е големият джакпот.  

Хора и НеХора – ходете си на село

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *