5 сериала, които да бинджуочнем по празниците

Предложения за нови сериали, с които да запълниш добрите стари почивни дни

0 коментара Сподели:

Чудиш се какво да правиш, докато се излежаваш у дома по време на празниците?

Ето това са заглавията, които ти предлагаме да чекнеш през почивните дни: 

На тъмно 

Защо да го гледам? "На тъмно" е чешки шпионски трилър, който се развива през 1989 в Прага точно преди Нежната революция. Историята се развива бавно, но пък е доста заплетена. Като цяло класически шпионски сериал, но много реалистично представя как политическото напрежение от двете страни на Желязната завеса се отразява на живота на хората под комунистически режими в Източна Европа. 

История: Чешка цигуларка и мъжът й се връщат в Чехословакия след като са избягали в Англия преди дванадесет години. Претърпяват автомобилна катастрофа и когато тя се събужда от кома, разбира, че съпругът й е изчезнал. Тя трябва да започне да се рови в миналото му за да разбере какво е станало с него. 

В сенките

Защо да го гледам? В сенките е сериал за света на румънската мафията, който наподобява Семейство Сопрано, но също така улавя балканската стилистика с тежък черен хумор и супер смешни битовизми. Не е посочена годината, в която се развива действието, но посред поостарелите Дичий, които карат, предполагам, че е някъде 95-8та. Главният герой – Рело, напомня на Джерард Бътлър ако Джерард Бътлър беше румънски таксиджия. 

История: Рело има семейство и работи за мафията. Семейството му си мисли, че кара такси, а от мафията мислят, че е ерген – курвар. Обикновено работата му е да събира пари от длъжници като ги пребива с подръчни материали и той си я върши токова добре, че местният мафиотски шеф му дава все по-опасни задачи и все повече пари. Проблемът е. че колкото повече се качва в местната мафиотска йерархия, толкова по-трудно му става да скрие факта, че има семейство. 

Глутница 

Защо да го гледам? Много драматичен полски екшън, който разглежда политическите и националистически проблеми на Източна Европа. Напомня много на нордик ноар филмите заради реалистичния диалог и многото красиви кадри на заснежени планини и горски животни особено вълци.  

История: Елитен екип от полски граничари се опитват да спрат трафикантите и да спасят възможно най- много животи на границата с Украйна. Една вечер отряда празнува в горска хижа и като се понапиват избухва бомба, която убива всички, освен един от екипа – капитан Виктор Ребров. Той е тежко ранен, но понася болката от загубата на приятелите си много по-трудно от физическата болка. Той се връща към работата си с единствената цел да открие и накаже отговорните за убийствата. 

Watchmen 

Защо да го гледам? Сериала е спиноф на филма Watchmen, който се развива в алтернативна вселена, където американците печелят войната във Виетнам, защото имат на своя страна истински супергерой – доктор Манхатан. След това новият им президент  решава да плати на всички афроамериканци репарации. От този тип сериали, в които не знаеш нищо в началото, но малко по-малко сюжетните линии се навързват преди финалния туист. Причината много хора да го харесват, а други да отказват да го гледат са  социалните коментари, които прави за расовото напрежение в Щатите. 

История: Анджела носи маска не защото е супер герой, а защото трябва да крие от всички, че всъщност е детектив. Всички полицаи в нейня град носят маски, защото се страхуват да не станат жертви на престъпниците, които разследват. След поредното убийство на полицай, уликите сочат към членове на модерната версия на куклукс клан. Докато се опитва да разплете случая, Анджела разбира, че те всъщност планират терористичен акт. 

Silicon Valley

Защо да го гледам? Сериалчето е приятна комедия, която се подиграва на културата и хората в Силициевата долина. Героите са няколко зубъра, които всеки сезон се мъчат да започнат старт-ъп IT компания, но нещо все ги спъва. От време на време намират някой друг инвеститор и затова никога не се отказват, но като цяло са супер некадърни. За съжаление това е последният сезон, които започва десет години след първия опит на зубърите да станат богати.

История: Компанията на Ричърд върви добре докато той не отива да свидетелства в Сената на Американските щати, където обещава, че няма да събира данните на потребителите на продукта си. Оказва се, че без да събира данните, ще загуби компанията си освен ако не намери нов инвеститор. Единственият потенциален инвеститор обаче е син на военен престъпник от Южна Америка, което вкарва Ричард в морална дилема.

Виж кои са най-търсените думи в гугъл за 2019-та.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *