Да изгладим отношенията преди празниците: 5 съвета за красива коса

Замръзни на място, даваме ти невероятни идеи за по-жизнена и здрава коса

0 коментара Сподели:

Идват коледните празници и тържествената еуфория по предстоящите събития набира скорост. Във вихъра на събитията и динамичното ежедневие, от което не можем да се отървем, са и нашите коси – знаят го всички дами. Всяка сутрин подреждаме мислите си, след това прическата, после дневната програма. Ако остане време за едно парти, още по-добре – декември е все пак и доброто настроение ни връхлита волно и неволно от всички страни. Динамиката не е лесно удържима както на дневен ред, така и в предизвикателствени обстоятелства. Косата наистина страда много, което си личи, а това да изглежда добре е постижимо само от човек със солиден опит като коафьор. Видът на косата винаги първо говори за нашето амплоа в съответния ден, а често и за нашето настроение. Истинско изкуство си е да имаме красива прическа, която изглежда добре стилизирана. Magnus capillus! (лат. „велика коса“). Използването на преса за изправяне или за къдрици е първият помощник в борбата за „красивата царска корона“.

Всички знаем обаче, че пресите действат мигновено, но продължителното им използване води до нарушаване на структурата на косъма, както и до загуба на някои витамини поради нагряването до висока температура.

Виж повече: Забрави фразата "студено ми е" тази зима

След този абзац включително и аз започвам да мисля за антидот срещу загубата на витамини в косата си. Веднага идват на помощ всички изпробвани домашни маски за коса – много мед и лимон, като за лимонада. Добавянето на ампули с витамини в домашните маски би накарало всеки да се почувства като истински химик-терапевт срещу изтощена коса. Още на петата маска истината се разкрива и тя е, че домашните маски могат да имат много добър заздравителен ефект, но той не е траен. Видимо доволният очаквано добър резултат не пасва с мнението за чудодейното действие на домашните маски, което редовно четем из форуми. Например: липсва блясък, както и мекота, а за желания „приглаждащ“ ефект отново ще се нуждаем от преса. След драконовски мерки за здрава коса и опити за постижения в сферата на домашнолабораторните изследвания под формата на маски за коса става ясно, че така няма да го бъде или поне няма да го бъде задълго ефекта на поддръжката.

В този момент на помощ, директно от Лондон, идва John Frieda. Ако си мислите, че това е най-популярният британски стилист, може би сте прави. John Frieda е истинска личност и е един от най-популярните стилисти в модния бизнес. През 1988 г. той се премества да живее от Лондон в Ню Йорк и прави колаборация с Gail Federichi, с когото създават продуктите за коса Frizz-Ease. Истинско чудо за дамите, които обичат да се грижат не само за здравината, но и за вида на косата си. Чудесата не спират, нали идват и коледните празници…

За това са помисли и от John Frieda, които за истинско божествено наслаждение от корена до върха предлагат серията Frizz-Ease Weightless Wonder.

Виж повече: 39+1 коледни подаръци, с които да поглезиш близките си

Така и така стана дума за чудеса, няма да ви лъжа – някои неща зависят от природата, затова има и т.нар. „чудо на природата“. Явно от John Frieda също са се сетили за това определение, защото няма нищо случайно. Серията Weightless Wonder е обогатена с алое вера. Алое вера доставя на косата необходимите протеини, аминокиселини, витамини A, B, C, E, които проникват в косъма и го подхранват в дълбочина. Полиолите в John Frieda предотвратяват навлизането на влага в косъма и подхранват структурата му. Серията е подходяща за дами с къдрава коса, които страдат от нейното постоянно оплитане и омазняване, както и за дами с тънка, хвърчаща, наелектризираща се коса. От John Frieda явно са максималисти по отношение на добрите резултати, защото ни предоставят да опитаме действието на формулата за Frizz-Ease Weightless Wonder в шампоан, балсам и крем за коса. Ефектът – уау. Причини: заглаждане на тънката и наелектризирана, хвърчаща коса. Резултатът е копринено мека прическа. Както в ежедневието, така и по празниците, когато ще сме в парти настроение и във вихъра на танца (а дано…), John Frieda помага с вселенския си потенциал за красив стайлинг.

Чудесно решение, ако сте решили винаги да изглеждате добре.

А зимата е за двама…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *