Събития за след работа: 16 – 20 декември

Не изпускай преди Коледа

0 коментара Сподели:

Седмицата преди Коледа изненадващо ни посреща с изложби, кино, изкуство и кулинарни фестивали. Да, всичко това се случва в любимите часове after work и независимо студените температури ентусиазмът ни за празници и почивка вече гори.

Споделяме го с всички усмихнати души в града, които също като нас не се съобразяват с ден и час, за да търсят любопитното в живота. 

 

В най-празничния месец от годината е време и за завръщането на Sofia Food Truck Fest.Тази година традиционният Коледен фестивал ще бъде още по-разнообразен и голям. В събитието ще се включат цели 10 камиончета и каравани – Street Chefs, Mangia Van, Travel Cocktails, Street Kitchen, Lolly – Sweet Bar Caravan, Симбиоза / Symbiosis, ORYZA, Burgers on the Road, Hranomy и Barbecue Brothers Burning Van. А със стоплящи ритми ще ни забавляват някои от най-готините музиканти и диджеи на софийската сцена, като Niya Petrova, Emil Prize, SAVA, Marten Roberto и много други.

 

Освен с вкусно хапване седмицата започва и с храна за душата. Как съвременното изкуство общува с природата, как реагира на екологичните заплахи, какви са креативните идеи и методи, които използва, за да даде израз на позициите си, как вдъхновява авторите… Фокус на лекцията за съвременно изкуство ще бъде датско-исландският визуален артист Олафур Елиасон, чиято ретроспективна изложба в момента може да бъде посетена в TATE Modern в Лондон – именно от там се се върнали преди десетина дни лекторите Теодора и Радослав.

ILLUSTRATION POP-UP AT KO-OP VOL. 2
Вторник, 18:30, КО-ОП

Който е бил в КО-ОП по време на пърия поп-ъп за илюстрация знае, че събитието има много какво да покаже. Тази седмица галерията, която подслонява под покрива си и споделено работно пространство, ни кани за второ издание с творбите на някои от най-добрите и отличителни местни илюстратори. Откриването на изложбата ще бъде във вторник, но изложбата ще може да се разгледа до 20-и декември, а в нея ще видим работи на Розалина Буркова, Теодор Генов – Pastedko, Деси Баева, Андреа Попйорданова, Rosie Eisor от Blood Becomes Water, Жожо Георгиев, Ива Димитрова, Деница Бояджиева и Били Матеева и още редица страхотни илюстратори. Денят на откриването е и първи рожден за пространството, затова сме нетърпеливи да разберем от първо лице какво ще се случи. 

 

В четвъртък сме на откриването на изложбата на Иван Мудов „Картини за хотели и музика за асансьори“. В нея  художникът „закача“ един до болка познат, но и подминаван проблем – този за интериорите на обществените сгради. Местата, които трябва да възпитават масовия вкус, най-често са развъдници на лошо качество. Предлагайки като алтернатива „бели“ картини, под чиято боя прозират паролите за достъп в интернет (традиционно предлагани ни за „добре дошли“), Иван Мудов не само отваря дебата за стойността на показваното изкуство, но и обръща вниманието ни върху едно драматично разминаване – между глобалния високотехнологичен свят и съпротивата на битово ниво неговото присъствие да бъде осъзнато.

 

Благодарение на DROP in CORE SHOP и Burton Bulgariа ще имаме възможност да се насладим още веднъж на новата продукция на Absinthe Films, а именно тазгодишното издание на най-чакания сноуборд филм Isle of Snow – епичен, стилен и невероятно зареждащ. Тази прожекция е по-специална, защото със събраните средства от нея заедно ще подпомогнем кампанията на една млада надежда на сноуборда да стане първата българка, участвала на Зимни младежки олимпийски игри. Теодора Илиева е състезателката, която за първи път в историята на българския спорт ще вземе участие в Зимните младежки олимпийски игри. Набраните средства ще ѝ помогнат за закупуването на професионална екипировка и възможност за пълноценни лагери на сноуборд крос трасета в развитите спортни страни.

 

Младите български поети отново се събират, за да те запознаят със своето творчество и да те омаят с красиви думи броени дни преди Коледа. Това пък се случва на територията на КЕВА, където обичаме да ходим и без повод дори. Вечерта се очертава супер, а да четат ще видиш Адрилена Сотирова, Александра Тошева, Александър Габровски, Веселин Геренов, Елис Кючукова, Иван Шопов, Калина Палавеева и други.

 
 

Тази сряда се приготви за най-голямото коледно парти за ИТ стартъп общността в София, организирано от Puzl Coworking. Партито e традиционно за екосистемата и се организира за 4-та поредна година – този път в EXE Club. През 2019 Puzl Coworking си партнира с организациите BVCA, BESCO, ABLE, Bulgarian Fintech Association, Ecreo, Hobo, Bithope, Aeternity и Noble Hire, с които ще си подели титлата на водещ на събитието. Този път събитието е отворено за всички без такса за вход, а място можеш да резервираш през платформата на Eventbrite.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *