Събития за след работа: 09 – 13 декември

Разчупваме ледовете с горещи събития

0 коментара Сподели:

Тази седмица, макар и мразовита, ще ни сгрее с готини и интереси събития. Завъртаме мелбата още от вторник с най-якото от българския дизайн, гостуващо в Generator, и се отправяме на пътешествие чак до Перу.

Отмятаме пазаруването на подаръци и предизвикваме себе си с нови начинания, каквото и да избереш да правиш, в четвъртък се потапяме с уютна атмосфера и готина музика, къде – виж тук.

 

След три вълнуващи седмици Мелба Фестивал през ноември, Melba Design Initiatives завършва годината с деветото издание на Мелба на живо. Във вторник ще се впуснем към Generator за нова среща, посветена на актуални проекти от български имена в различни сфери на дизайна. В МЕЛБА НА ЖИВО 9 ще чуеш и видиш – Poststudio – Културата е слънце – графичният дизайн в подкрепа на общинското читалище, 45 Street – За шапките и новите начинания, и Belronika – Великолепието на малките моменти в рисунки. Като гост ще получиш и специална празнична награда коледна хартия от Андреа Попйорданова и от Belronika.

 

В рамките на септември тази година, по време на #BigIcePeru2019, екипът на Big Ice Expeditions прекарват 25 дни в „Дисниленд на техничния алпинизъм“, на височина над 4200 м. Известни още като „Малката Патагония“, Cordillera Blanca среда, която може да е както гостоприемна, така и брутално враждебна. Среда, която може да вземе много, но също така дава безкрайно ценни уроци. В рамките на тази експедиция двамата българи изкачват четири върха над 5000 м и правят две технични изкачвания до височини над 6000 м. За трудностите, разредения въздух, биваците на една ръка разстояние от зейнали цепнатини и опасностите по пътя към изкачените върхове ще ни разкаже Бранислав Бранков. Събитието се провежда с благотворителна цел. 50% от събраните средства, след покриване на организационните разходи, ще бъдат дарени на Chili peppers / Люти чушки – идея в помощ на деца от семейства на прага на бедността и деца, застрашени от лишаване от родителска грижа. 

 

Ускорен курс по преодоляване на клишета? Столът е място за сядане или скулптура? Гледните точки са две. Те определят отношението ни към заобикалящия свят и/или разширяват границите на възприятията. Излизаме от клишето и побеждаваме ограниченията на мисленото и средата – изкуството ни предоставя чудесна възможност точно за това. По повод всичко казано те каним да се присъединиш към специалния четиридневен курс на Bon Marché и Структура и да предизвикаш себе си.

 

Настъпи любимото време от годината и дори в офиса си мислим за списъци и идеи за подаръци, а да подариш книга за Коледа е винаги подходящо. Коледният панаир на книгата в НДК 2019 те очаква с безкрайни възможности и заглавията, които ще донесат радост и удовлетворение на хората около теб. Приказки за деца, популярен бизнес, художествена литература, биографии, занимателни книги, 3D пътешествия, научнопопулярни четива, оцветяване за възрастни, книжки със звуци и стикери, енциклопедии и луксозни албуми, книги на Mensa, както и немалко чужди издания на английски език, календари, кутии с играчки – на панаира ще намериш всичко това.

 

Dorothy Takev ще акостира в К.Е.В.А. този четвъртък заедно с китариста Петър Йотов и барабаниста Росен Ватев. Ще ни сгреят с вълшебна музика, провокативни текстове и гореща енергия. Не си мисли, че след това си тръгваш. Огъня ще подклажда Kxcks от @MarbleSouls и ще ни накара да Shazam-ваме цяла вечер, за да се чувстваме напред през уикенда. Ще бъде уютно, естествено и истинско, не се мотайте, време няма.

10 неща, които не трябва да правиш в "Люлин"

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *