Кратък наръчник как да провалиш кариерата си на коледното парти

Фирменото парти предоставя една чудесна възможност: да се провалиш

0 коментара Сподели:

Доста идеалистично е да вярваш, че за успеха ти в дадена компания най-голямо значение има свършената работа. В офиса, също като в политиката, най-важно е да изглеждаш правилно на съответната позиция; да създаваш усещане, че знаеш за какво става въпрос и да си вършиш работата в разумни граници. Последното има нужда от уточнение: ако прекалено добре си вършиш работата, трябва да ръчкаш и останалите – някой ще вземе да се обиди. Ако си шибан гений, също. Затова трябва да откриеш златната среда, в която не изпадаш от кораба, но главата ти е достатъчно ниско, за да не я отнесе някоя сабя. Един от най-сигурните начини да се набуташ сам между шамарите е да направиш някоя глупост. Една чудесна сцена за подобна излагация е коледното парти на компанията.

Ето най-сигурните начини да си провалиш офис кариерата:   

НАПИЙ СЕ

Класиката на класиките – безплатен алкохол предразполага към безпаметно пиянство. Има бизнеси, в които да си парти животно е по-скоро плюс, отколкото минус, но не вярвам да си в един от тях. Иначе щяхме да сме те гледали някъде на сцената, с китара в ръка. Но даже и при рок групите прекаляване със субстанции е по-честа причина за развод с някой музикант от несходство на характерите. Ако искаш кариерата ти да избухне в пламъци като дирижабъла "Хинденбург", най-сигурният начин е да подходиш към коледното парти, сякаш си в бг рап клип – от всичко по много, накуп, СЕГА! За щастие няма да си спомняш какво си направил. За нещастие, след като те настигнат последиците, ще имаш много време да мислиш за глупостите, които са те поставили в тази ситуация.

Виж повече: По какво разбираме, че идва Коледа? 

НАДРУСАЙ СЕ

Ако добрият стар алкохол не е достатъчен, викни човека. Направо викни всички хора, които познаваш, издумкай си коледния бонус, вкарай в играта и колегите. Ако не са пробвали никога и ги деградираш – това ти носи бонус точки. Ако пък шефът ти е от онези, които не пипат, и разбере за това – отключваш тайно ниво. Даже и да останеш във фирмата, завинаги ще носиш някой дяволит прякор като Трита Хапа, Белия зъб или Златната ноздра.

ДОВЕДИ ПРИЯТЕЛИ

Винаги е чудесна идея да водиш чужди елементи на офис парти. Без значение дали са гаджето ти, случайни познати или стари парти преатели. Всеки мини организъм, какъвто са хората в твоята фирма, приема всякакво външно присъствие за вирус и като бели кръвни телца инстинктивно го отблъскват, започват да се борят с него. Освен това има аспекти на не-офис живота ти, които си се опитвал да опазиш в тайна, като например прякора си в училище, дипломата си в университета или първото гадже. Гореспоменатият човек ще разбие толкова грижливо градени митове за личността ти в офиса, че демиджът върху имиджа гарантирано ще бъде е непоправим.

ГОВОРИ ГЛУПОСТИ

Както са казали древните римляни, In vino veritas.

Това на български се превежда като „Във виното е истината“ и се разбира погрешно като „Айде, наздраве, да пием, да се напием! Виното е най-якото!“. Не, това просто означава, че като вкараш една чашка отгоре, защитните системи в мозъка, например автоцензурата, спират да работят. Като резултат казваш нещата, които мислиш, в очите на хората, за които ги мислиш. Критиката е нещо хубаво, но това, че е градивна, е илюзия. Критиката е разбивала повече кариери от гафовете, това е документирано. Също така гарантирано в условията на коледно парти с фъфлене, оригване и цветущ език критиката може да се разбере и като заяждане. Даже като обида.

Виж повече: Коледен с(дух)

СВАЛЯЙ КОЛЕЖКИ

Някои хора виждат коледното парти като една шведска маса, от която можеш да грабиш с две ръце, без последици. Това важи както за храната и алкохола, така и при заигравките с колежки. Има едно златно правило в офиса и то е: секс между колеги се прави в първата ти седмица на работа или в последната. Безопасният секс е илюзия, която в офис средата просто не съществува – там всичко, свързано със сваляне на дрехи, има последици. Понякога положителни, често катастрофални. Най-редовно: просто ставате гаджета. Това е хепиенд  ситуацията. Като се вземат предвид изредените дотук фактори като пиян, надрусан, дрънкащ глупости и обграден с клошари, шансът да си свалиш гащите освен за основни физиологични нужди граничи с нула. Даже и за там не сме сигурни, че ще успееш навреме. Всеки опит за свалка ще те остави в митологията на фирмата като „оня дету многу са нъпи и гувориши глупусти нъ Ивчиту“. Освен ако това не ти е голямата цел в живота – де да знаем.

А тук селектирахме модни находки, които можеш да притежаваш, без да банкрутираш.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *