Събитията през ноември и декември, които носят планината в града

Премиери и партита за снежните неиздържалки

0 коментара Сподели:

Има две породи хора и ако едните от тях виреят само при високи температура, то тази селекция определено е за приключенците от втория тип. Ако макар и календарът да показва ноември, вече поне веднъж си сънувал как тренираш новите си умения на зимните писти, то идните седмици градът има с какво да те вдъхнови: премиерни прожекции от света на екстремното кино, фестивали, уъркшопи със световноизвестни атлети и разбиващи партита, с които да призовем по-бързото настъпване на зимата. 

Приготвяме се за уютния сезон, изпълнен със силни усещания, още от сега. Слагай шушоните и чети, кои са местата, които специално са се подготвили да приютят почитателите на снега.

 
 

Епичен, стилен и невероятно зареждащ те очаква Isle of Snow, представен от DROP in CORE SHOP и Burton Bulgaria. Заснет предимно в САЩ, Канада, Япония, Швейцария и Австрия през изминалия сезон, частници в него са отново едни от най-големите имена в сноуборд културата – ветеранът Nicolas Müller, Wolle Nyvelt от Австрия, американските прота Dylan Alito, Matt Wainhouse, Demetri Bales, Aspen Weaver, Hans Mindnich, Blair Habenicht, Judd Henkes и разбира се, Brandon Cocard. Канадското crew начело с легендата David Carrier-Porcheron „DCP“, воден от Frank Bourgeois, Chris Rasman and Mark Tremblay. И естествено шведските карачи Severin Van der Meer, Leo Eigensatz и Carlos Gerber. Този път мястото е КЕВА.

ПРЕМИЕРА НА СКИ/СНОУБОРД ФИЛМА WINTERLAND
20 ноември, 20 часа, Cinema City

Ако се кефиш на снежни филми, знаеш, че продукциите на Teton Gravity Research винаги са страхотни. Winterland е най-новото от TGR, с което ще ни зарадват от Freeski BG. Както подобава, филмът е заснет на различни отдалечени локации, а крюто, което ще видим на екрана, няма да ни разочарова с умения и креативност по склоновете. След края на прожекцията, пък ще има томбола с награди за всички, които нямат търпение навън да завали. 

 

Няма как да не се отправим на кратко пътешествие до Банско, където те очакват 5 дни приключения, адреналин и пътешествия от дълбините до висините с XIX международен фестивал на планинарското и екстремно кино, или Банско Филм Фест. Събитието ще те срещне с най-добрите и актуални приключенци и екстремни личности в света, ще събере световния елит на outdoor активностите. Програмата на фестивала включва 15 мотивационни презентации и workshop-ве от чуждестранни и български гости, а за всичко друго може да се информираш на страницата на събитието във Facebook.

ЛЕКЦИЯ "ЛАВИННА БЕЗОПАСНОСТ" НА БАССЕС
28 ноември, 18:30, Софийски университет

Традиционната годишна лекция на тема "Лавинна безопасност" на Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил (БАССЕС) е задължителна за всички, които обичат зимната планина. Тя ще бъде водена от Момчил Панайотов  – съосновател на БАССЕС  и член на планинска спасителна служба (ПСС) с дългогодишен ски опит в планините. Той ще представи основните неща за лавините, безопасността и спасяването в случай на инцидент. Ще разкаже за това как правилно да избираме маршрута на движение и спускане в зимната планина. Съществено внимание ще се обърне на типичните ситуации и "капани", които стоят в основата на лавинните инциденти, както и най-опасните места в България.

 

Посрещаме идния декември с любимите Дни на предизвикателствата, които се провеждат на територията на София. Фестивалните дни тази година са с един повече – четири, и ще ти предложат още повече приключения от различни точки на света. Ще се насладим на красотата на природата и ще говорим за начините за нейното опазване, а специални гости ще бъдат Christophe Dumarest – гид и алпинист с впечатляващи изкачвания в Алпите и в други части на света, Evrard Wendenbaum – документалист, алпинист и изследовател на дивата природа на Мадагаскар, Гренландия и Индонезия, ултрамаратонецът Dion Leonard Ultra Runner, Антоан Жирар и други.

А ти виж как можеш да си спечелиш нов телевизор ето тук 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *