10 неща, които не трябва да правиш във Варна

Варна е столица, защото, както Хемингуей е казал, „Всичко, което не е на морето, е провинция“

0 коментара Сподели:
10 неща, които не трябва да правиш във Варна

Варна е столица, защото, както Хемингуей е казал:

„Всичко, което не е на морето, е провинция“.

Също така, докато днешна Варна е била древен Одесос, повечето градове в България са били село с една плитка локва. Така че като си на гости в най-големия черноморски град, дръж се с уважение и никога не прави нищо от този списък:

Недей да приличаш на турист

По улиците на Варна виреят два животински вида: хора и туристи. Едните се хранят от другите, поради тази причина ги опъват за щяло и нещяло. Ситуацията е чист секс, без любов. След като им вземат парите, местните, естествено, одумват туристите подигравателно. 

Така че като си на гости в най-големия черноморски град, дръж се с уважение и никога не прави нищо от този списък:

Недей да ходиш на плаж в града

Варналии се познават по липсата на тен. Малкото, които се излагат под лъчите на слънцето, по-скоро биха легнали със Сатаната, отколкото да се изпънат на Градския плаж. Има хубави места за плажуване и те са от „Журналист“ нататък – това го знае всяко дете.

Недей да твърдиш, че дънка има множествено число

Също така не наричай варненци варналии – това е някаква шопска глупост. Варненският език леко се различава от българския, основно по мекото си произношение и специфичния темпоритъм. Той обаче е по-богат език, защото има думи като „лешпер“ и „смарангясвам са“. Също така къде иначе можеш да чуеш разцъкването: „Кош праичи? – Жглеями фюм“.

Недей да нямаш кола

Както гласи варненската мъдрост – „Кат нямаш кола, къде се натискаш да правиш секс?“. Във Варна колата не е просто средство за придвижване от точка А до точка Б – тя е баща и майка на успеха в живота. Също така истинската кола блести, дими и бръмчи – всичко друго е бошлаф работа.

Недей да говориш против делфинариума

Делфинариумът се нарежда сред чудесата на света и никой не може да говори срещу него. Да си протестират някакви там колкото искат – делфинариумът е вечен. Плюс това, ако го затворят него, утре какво следва – да спрат Етнографския музей и Евксиноград ли?

Недей да казваш нещо хубаво за Шумен

Напук на твърденията и песните на Тодор Колев, Шумен е пристанище на Варна, не обратното. Не може град, който едва се нанася върху Морската градина, да има претенции за нещо повече.

Недей да казваш нещо хубаво за Бургас

Бургас, чуек, няма нищо общо с Варна, мой. Колкото и да се напъват батките, не могат да стигнат варналии. Не догодина, не даже и след век. Много нацепен хляб имат да изядат още.

Недей да казваш нещо хубаво за София

Град, в който не могат да оценят шега тип „такова-маковам“ и не правят разлика между „хюмне“ и „манаф“, хич недей ми говори. Ша им се не знае и столицата – пълно е с боклуци навсякъде.

Недей като цяло много да знаеш

На твърдението, че хората от Варна на всеки въпрос отговарят с въпрос, истинският варналия казва: „Кой ти я каза таз глупост?“. Във варненската библия има един смъртен грях – философстване, и една божа заповед: „Само недей много за знаеш“. С други думи: мълчи и ще живееш дълго и безболезнено.

Недей да даваш зор

Във Варна напрежението е несвойствено, а усещането е, че шефовете са далече. С други думи, тейк ит споко и ако имаш бърза работа – ходи се шибай. Това може да е огромен град, но нивото му на релакс е на семеен курорт.

По бреговете на Хедон: заведенията във Варна и Бургас

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *