5 идеи за твоята септемврийска отпуска

Какво да правим, ако сме планирали отпуската си за септември?

0 коментара Сподели:

Щастливци са тези, използвали лятото си за почивка. Късметлии са онези обаче, които се срещат с отпуската си през септември. Противно на очакванията началото на есента е перфектното време да разпуснем максимално. Точно като истинската любов – GoGuide е с теб в добро и в лошо. Научихме те как да пътуваш лесно и изгодно, как да носиш всички принтове и дрехи, как да правиш смутита и още какво ли не…

А сега ще ти покажем, че септемврийската отпуска е повече дар, отколкото проклятие.

На юг към хубавия живот 

Лятото не е най-добрият период да посещаваме горещите дестинации по света и у нас. Това не е само защото тогава е най-горещо. Казваме ти го от финансова гледна точка. Заложено е в хедонистичната ни природа да обичаме да си почиваме през юни, юли, август… Но през есента по топлите места в Европа и извън Стария континент почивката излиза много по-евтино. В повечето туристически сайтове дори препоръчват, ако сме избрали да посетим Барселона, Лисабон или друг град в подобен климат, да го направим в началото на есента. Освен че няма да има толкова много хора и няма да се чудим къде ни е бил акълът да тръгнем в тази жега, ще спестим немалко пари. 

Виж повече: 5 начина да да прекараш уикенда извън София

Винен туризъм

Добре знаеш какво ще ти кажем. In vino veritas днес, утре, винаги и завинаги. Септември е перфектен период да отидем в посока юг, за да се докоснем до пламенната страна на Европа, но и за да преоткрием любимия Дионис из нея. Освен по света обаче у нас също има немалко разкошни изби, в които можем да понесем хедонизма към небцето ни. А ако не си убеден как точно да избереш правилното щастие в бутилка, ние сме твой гайд и в това начинание. 

Като говорим за богове, Гърция ни вика… 

Септември ще се окаже по-сладък, отколкото дори ние си мислехме. Гърция е през една граница разстояние, а разкошните ѝ плажове и усещането за свобода там продължават и в последните мигове от лятото. Да включим дяволития Дионис беше напълно умишлено – още с него те водим към дългия следобед на годината, в който се е превърнал септември за гърците. Ако искаш да усетиш слънчевите лъчи за последно по кожата си, южната ни съседка е правилното място. И защото знаем, че това малко или много има значение – да, този избор отново е по-budget friendly от юлската или августовската Гърция. 

А като става дума за Гърция, става дума и за море

Изглежда все едно ти говорим за едно и също нещо в две точки, но веднага ще ти покажем защо не е така. Тук всъщност имаме предвид нашето родно море. Имаше причина нашето Черноморие да е в пъти по-празно тази година от предишните. Отново намесваме цените, но е факт – накрая всичко стига до тях. Всеизвестно е, че освен по-топла вода и по-спокойни плажове и крайбрежни улици цените в родните курорти също стават по-приемливи. Ако все още не си се докоснал до бреговете и си от онези хора, които не са много убедени, че #роднотоморенеедемоде – това е перфектният момент да промениш мнението си и да скочиш в голямото нашенско синьо. 

Виж повече: Халкидики ръкав по ръкав: Касандра, Ситония и Атон

Спортът е здраве, здравето е щастие, т.е. щастието е спорт? 

Лятната меланхолия се прогонва само ако не останеш на едно място, за да плачеш по дългите дни и горещите нощи на август. Спортният туризъм е перфектен вариант да се заредиш както с последните слънчеви лъчи, така и с позитивни емоции с любимите си хора. Независимо дали се кефиш на футбол, волейбол или тенис – времето навън вече е перфектно, за да се движиш свободно за повече от 20 минути, преди да се почудиш за какво ти е било това лято. Ако отвориш интернет, ще видиш, че има все повече оферти със спорт. Затова сега ще ти разкажем за една от тях, която ти носи и още една от предходните точки.

Ако се чудиш как подобаващо да изживееш последните дни от лятото, то Weekend Tour е един от най-добрите начини да го направиш.

Неотдавна ти предложихме тяхната почивка като един от най-добрите варианти да прекараш уикенда извън София. Сега обаче ти го даваме като последния пристан на твоето лятно спокойствие. Този път те са подготвили за нас 5 дни, пълни с много тенис и забавления, плаж и прекрасните плажове на Каваците. Green Life Tennis Holiday ще се проведе от 11 до 15 септември в Green Life Resorts 4*. Освен тенис турнири индивидуално и по двойки ваканцията включва и тенис лагери за начинаещи – от малки до големи. След този уикенд програмата на Weekend Tour продължава с последната за годината морска дестинация – Санта Марина Созопол, от 20 до 23 септември. А още за двете събития ще откриеш ето тук

Есенен to-do list

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *