20 от най- нелепите бг търсения в Google за последните 20 години

Специална селекция от често задавани въпроси на български

0 коментара Сподели:

Google обработва средно по 40 000 търсения всяка секунда, което в световен план прави над 3,5 милиарда сърча на ден, или 1,2 трилиона на година.

16 до 20% от търсенията всеки ден са уникални,

т.е. не са задавани или формулирани така никога преди това. Всяко търсене пътува близо 2500 км до най-близкия център за информация, преди да се върне до човека, задал въпроса. Един-единствен сърч в Google използва 1000 компютъра, за да се върне до нас резултатът за под 0,2 секунди. И практичното изражение на цялата тази технология е, че някой някъде да може да попита „Защо сиренето става на шупли?“. Ето няколко въпроса, които явно вълнуват много хора около нас.

Как да стана…

Защо русалка е топ мечтата на нацията, за нас е мистерия. Едно обаче знаем със сигурност: по-висок няма да станеш с висене пред компютъра, така че марш към игрището. Полицай, модел, милионер – явно това са най-желаните професии у нас. Хакер също или с голям компромис – програмист.

Баща ми е…

Тук трябва да се чете отдолу нагоре – явно психичните разтройства и неспазването на обещания са проблем на не един и двама родители на тийнейджъри. Ако се чуди пък Виктор Калев кой е най-големият му хит: отговорът е налице, тройно подчертан.

Има ли…

Трите най-важни въпроса на света: „Има ли места в рая?“ (това да не е кино да си избереш къде да те настанят бе, пич?), „Има ли пожари?“ (Къде? В дискотеките на Студентски град ли?) и „Има ли опашки на Калотина?“ (вечният въпрос, който за съжаление е обречен на пълна греда – освен ако някой предприемач не е спретнал сайт по темата). За автобуса между две летища даже няма да си отворим устата.

Има ли в София…

Сериозно? София, братче, е центърът на просветата. Имаме всичко, при това в изобилие – и цирк, и грип, и духове, че даже и детски бяс. Ако нещо ни липсва, винаги можем да отскочим до Перник.

Майка ми е…

Явно търсенията за майки са приоритет на малките момиченца. Само да отбележим, че човекът, дарил ви живот, не е редно да се нарича с думи като „ужасна“, „луда“, „истеричка“ и „психичноболна“.

Тук се съдържа и отговорът на един по-предишен въпрос – как да станеш русалка? Питай мама.

Иначе като статистика от тук можем да заключим, че всеки десети българин си е е**л майката, при това с фатален резултат.

Брат ми…

Явно тенденцията да се прекалява с алкохола не е запазена за възрастните роднини, имаме сериозни търсения по темата и бича на младото поколение – наркотиците. Опитът е показал, че ако брат ти предобря, той със сигурност невинаги е прав. Даже по-често никога.

Искам да стана…

Най-модерната професия на сезона е една – полицай. Дилър е най-високо тук, но много повече търсения водят към записване в редиците на силите на реда. Модел, актриса и стюардеса, разбира се, са винаги обичани и предпочитани пътеки за кариерно развитие. Сватбен агент, свещеник и военен също. А защо не и трите в едно – планираш сватба, венчаваш ги, а после, ако не слушат, ги наказваш с лицеви опори за неподчинение.

Кога ще…

Google знае почти всичко, но не е Господ.

Въпроси от типа „Кога ще се пенсионирам?“, „Кога ще спре да вали?“ и „Кога ще пристигнем?“ са адресирани към погрешен адрес.

Иначе пенсиите се изплащат в периода от 7-о до 20-о число всеки месец… ясно и точно, какво толкова не разбрахте? Също така за който е пропуснал – краят на света дойде на 21 декември 2012. Сега чакаме следващия.

Кой е…

Първият резултат отговаря на втория – кой е по-по-най? Биг Брадър е най-големият. Следван от Ивайло Нойзи Цветков и Митьо Очите. И ако наистина искате да знаете… гласът на Биг Брадър са няколко души, които звучат по горе-долу еднакъв начин – в зависимост кой редактор е на смяна, когато се случва даденото събитие и има честта да се разправя със съквартирантите. И не е важно кой е измислил парите и бирата, важното е да запазиш баланса между двете, за да не си босият в по-горното търсене.

Колко съм…

Има един бял уред във всеки мол, пусни левче и стига си занимавал Google с комплексите си. Нито си хубав, нито си красив, нито си умен (очевидно). Ако се налага да го пуснеш в сърч, явно не си и готин. Иначе тестовете за перверзност по скалата на „50 нюанса сиво“ са достоверни колкото хороскопите на телевизия „Феномени“. Колко сме ги гледали такива картини и портрети, зарежи.

Купих си…

Явно топ колите са беемве и жигули, естествено, в комплект с купени диплома и шофьорска книжка. Сърцата не знаем къде ги продават, освен пилешките в месарницата. Принципно обувките се мерят, не се взимат на вътрешно усещане и с вяра във вечния си късмет. „Купих си кола, какво следва“. Брат, много е яко – следват задръствания, синя зона, яко ремонти и ако имаш късмет, кражба и ПТП. На печелившите честито.

Сестра ми е…

Топ резултат „сестра ми е невидима“, следвано от „бременна от мен“ и „моята крепост“. Тук думите са безсилни. Дано това да са заглавия на филми, които не сме чували.

Защо имам…

Ако това са проблемите на един и същи човек, явно Хълк е минал към самолечение на български език. Златното правило на съвременния свят е да вярваш на лекаря си, не на форумите, а тези въпроси неизбежно водят натам. Освен ако не вярваш, че мама нинджите разбират повече от някой трениран професионалист – тогава смело можеш да лекуваш разстройство с йод, хемороиди с луканка, а горчив вкус в устата с ракия. За космите по корема има няколко ефектни процедури – направи си ги всичките накуп и стига си се тръшкал като Шекспиров герой.

Защо не съм…

Не си щастлива, защото си по цял ден на компютъра. Не си Ботев по същата причина, поради която не си Левски. А фотогеничността е като интелигентността – или я имаш, или не, приеми го или се гръмни.

Защо нямам…

Гениално е да пуснеш сърч в интернет защо нямаш… интернет. Също така апетит, кърма, енергия и желание за каквото и да било. Гърди се продават, просто използвай скайп и си хвани богато гадже от чужбина. Успех.

Видях…

Кое е по-страшно – да видиш брат си гол или самодива? Слънцето със сигурност  бие всичко друго по точки. Все пак Кептън Обвиъс е бил българин, да не го забравяме никога. Духове и Дявола сме виждали всички. Както и гаджето си с друга. Някои по хубавия начин.

Защо съм…

Има въпроси без отговор и въпроси без смисъл. Има и въпроси без мисъл. Не може топ трите вътрешни търсения в душата на българката да са „защо съм сама, дебела и учителка“?  особено когато и за трите има много лесни решения, особено за последното. По темата за смисъла на живота има изписани около 40 тона книги. Все още няма еднозначен отговор и всеки си измисля нещо, което да го прави възможно най-малко нещастен, колкото да драпа напред. Отговор на последния въпрос можем да дадем само на лично съобщение със съответните визуални материали.

Как да имам…

Плочки продават в строителните магазини. За слаби бедра, плосък корем и хубаво дупе  питайте произволно женско списание. Дълги крака правят само Майката природа и д-р Енчев. Брада и лунички търсете в хипстърските магазини. За хубав глас има iPhone приложение. „Гладко дупе“ са ключови думи за един друг вид търсене, най-добре да е поверително.

Как се става…

Искам да стана част от тайно митично общество? Ще пусна google сърч. Гениално. Я по-добре стани полицай.

Не мога да…

Не можеш да заспиш от висене пред компютъра. Дичо, стига си писал сърчове. Иначе честно, колко души избират да използват последните си секунди живот да пишат в google, вместо да наберат 112?

Ето и Cinelibri – филм по филм.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *