Dream Curls: Мариана Станчева

Афрокъдриците ѝ няма как да те оставят безпристрастен

0 коментара Сподели:

Наталия Калчева, личен архив

Естествената революция на косата е тук, за да остане. От вълнообразни към африкански, къдриците имат инфекциозен ентусиазъм и оплитат целия свят в бунтарския си дух. Те никога не остават незабелязани. Те са мощно и вдъхновяващо изразно средство, на което откровено се радваме, защото малко са истинските и неподправени неща във външния вид, които намират толкова последователи напоследък. Обръщаме им внимание и

в поредица от кратки интервюта си говорим с няколко момичета, превърнали характера на косата си в свой собствен.

Разказваме "къдравите им истории" и те съветваме да ги следиш изкъсо, защото, както е казал поетът… Curls run the world. 

Това е Мариана и е още едно свежо попълнение в клуба на къдравите ни мацки. Нейните афрокъдрици няма как да те оставят безпристрастен и са повод да искаш да научиш още малко и за самата нея. Тя е автор и съдружни  в сайта „Лицата на града“, където заедно с Цвети Бонева през последните две години колекционират позитивни истории и хора. Тя е екзотичната половинка на вечното момче Део и е мама на общото им дете, което всеки ден ги кара да се смеят от сърце. На път е и второто им бебче, а докато го очакват с нетърпение, Мари подготвя новия им дом, който ще ги приюти напролет. 

Слабостите ѝ са вкусната храна и Белослава, а отскоро и карането на сноуборд. Следващото лято ще пробва да опитоми и кайта, но дотогава яхва само отговорите на нашите въпроси. 

Какъв е характерът на косата ти?

Непокорен! Тя е тежка, гъста и своенравна. Може да ме побърка, когато бързам да изляза, а на нея не ѝ се ще да застане така, както аз искам. Определено на моменти си прави шеги с мен и ми върти номера.

Има ли прилика между нейния и твоя характер?

Като се замисля, има. Да! И аз понякога си падам голям инат.

Как се променят отношенията ви през годините?

През последните месеци наистина има промяна. Започна да се случва с правилните продукти, за които всяка дама с твърде къдрава коса в България би могла да мечтае. Моя приятелка ме снабдява с продукти от чужбина и направо ме спасява в борбата с “къдравостта”.

Колко често се случва да те заговарят заради нея?

Доста често, основно когато е пусната свободно.

И винаги искат да ми я пипнат, а аз хич не обичам и това направо може да ме побърка. Нищо лично, но е супер досадно.

Ахахах!

Най-яката свалка, която беше провокирана от къдриците ти?

Хъмм… това е интересен въпрос. Само ще споделя, че детската ми любов е свързана с нея. 😉

Три неща, без които не може тя?

Не може, без да я сресвам ежедневно, без много вода и балсам. Няма ли го това, превръща се в една голяма раста.

А ти – без какво не можеш?

Не мога без семейството си, без усмивката на сина ми, без приятелите и определено… без да си похапвам вкусно.

С какво съвместяваш грижите за нея? 

Грижата за нея е един от приоритетите ми, но се случва едва след като съм се погрижила за закуската на Боби и за неговото задължително кремче сутрин. След това си пускам кафе, правя моята закуска и отварям лаптопа, за да прегледам пощата за мейли. Чак след това, някъде към 12 на обяд, заставам пред огледалото, за да отделя специалните 30 мин за нея.

Проектите, по които работиш и които са поне толкова развълнувани, колкото косата ти?

Всичко около мен е развълнувано и тепърва ще става още повече.

Друга къдрава мацка, на която се кефиш?

Ооо, Белослава – безспорно! Има и още много други. Но тази жена ме кара да се усмихвам не само когато видя буйните къдрици и вечната ѝ усмивка. Гласът и интелигентният ѝ маниер на пеене са в състояние да ме развълнуват винаги. 

Песента, на която къдриците ти пружинират най-добре?

Откак я чух на живо това лято и досега не съм спирала да пружинирам, когато звучи: Justin Timberlake – Midnight Summer Jam!

ОСТАНАЛИТЕ МАЦКИ В НАШИЯ "КЪДРАВ КЛУБ" ВИЖ ТУК

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *