Очи в очи с театъра: Дарин Ангелов

Завършваме поредицата с един млад и твърде симпатичен актьор

0 коментара Сподели:

Диляна Флорентин

През 2018 на културния български пазар можеш да си прибереш в еко торбата и качествени продукти, и „фастфуд“ предложения. Най-непринуден и непредвидим не само технически, но и по емоционални причини остава театърът. Любимият театър днес е едновременно лесноразбираем, но и оставя послевкус, кара душата да се бунтува, да разисква теми, за да може и когато се прибереш вкъщи след постановката, преди да заспиш, да помислиш отново върху сюжета и след две-три седмици, когато изхвърляш старите билети от портфейла си, отново да се усмихнеш широко или да се просълзиш, както при финалните аплодисменти.

Нерядко решаваш и да не ги изхвърлиш, а да ги колекционираш някъде там, на топло…

По-малко от две седмици ни делят от магичната Нощ на театрите 2018. На 17 ноември едновременно 11 европейски държави ще бъдат част от чудото на театралното изкуство, а сцената ще се превърне в основна арена за дискусии и ще събере по едно и също време всички, които я обичат.

ПОСЛАНИЕТО НА ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА НАЙ-МАЩАБНАТА ТЕАТРАЛНА ИНИЦИАТИВА В БЪЛГАРИЯ Е „ОЧИ В ОЧИ С ТЕАТЪРА“.

А събитията обхващат цялата страна.  Нощ на театрите 2018 е част от Програма „Културен календар“ на Столична община и се осъществява с любезната подкрепа на Министерство на културата на Република България и Съюза на артистите в България. Международен партньор на инициативата е Асоциация „Европейска нощ на театъра“.

Как ще прекара Нощ на театрите Дарин Ангелов ще видиш в блица ни:

Ти си:

Дарин Ангелов

Ако животът ти не беше сцена, би бил:

скучен.

Най-големият ти гаф по време на представление:

През 2004 г. в Младежкия театър играхме „Амадеус“. Още не беше завършен ремонтът на сегашния театър и ползвахме сцената на студентския дом. Беше невероятно добро представление и от щастие, че го изиграхме така добре на поклоните не прецених, че сцената е по-къса. Поклоних се… тръгнах назад с подобаваща енергия… и сцената свърши. Под мен имаше само около метър и половина дупка и се оказах по дупе на земята с разпрани гащи. Нямаше как да се измъкна и стоях там около 15 минути докато стихнат аплодисментите и публиката си тръгне.

Заглавието на коя постановка описва най-добре живота ти сега:

„Животът е прекрасен“

Любимият ти сценичен партньор е:

брат ми –Деян Ангелов.

Какво правиш,ако не се получи магията на сцената , ако не избухне енергията ?

Карам до антракта и след това пак паля фитила.

Илюстрация: Теодор Лозанов

Колко често ти се случва да си в ситуацията to be or  not to be?

Всеки ден.

Костюмът на кого от героите ти най-трудно сваляш от себе си:

„Страхотни момчета“ – там съм гол J

Колко често играеш извън сцената?

Остава и извън сцената да заиграя JВ живота не играя!

В съвременната култура би променил:

Защо да я променям?Всяка култура е адекватна за времето си. Важно е културата, която аз съм създал, да е достатъчно заразителна.

Театърът е за: всички.

Какво ще гледаш в Нощта на театрите 2018?

Набелязал съм няколко събития. Много искам да гледам „Макбет“ на NTLiveи поне едно от няколкото представления на @лма @лтер в Софийския университет. Няма да пропусна – дори ще се включа като участник, в откритото студио LiveCam, което ще се излъчва на живо на 17 ноември от 11 до 17 ч. във фейсбук страницата на Нощта. Интересен ми е и документалният филм „Един час театър“ в Дома на киното. Дано успея да намеря време за всичко в този своеобразен „маршрут“, който съм си начертал.

Виж какво ни каза за нощта на театрите Рая Пеева.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *