5 филма в Дом на киното, които ще ти сгреят душата

Защото не се страхуваме от студеното време

0 коментара Сподели:

Като едни истински киномани и ние не планираме седмицата си, без да включим поне една филмова прожекция в Дома на киното, която да сгрее душите ни. Защото какво друго да правиш в тези хладни есенни вечери, които вече се усещат съвсем зимни. Приготвили сме ти поредната селекция с разнородни филми, които хем да зарадват сетивата ти, хем да научиш нещо от тях. Стой на топло и се наслади на магията на киното, която те отнася много надалеч.

СВЕТЪТ Е ТВОЙ

Започваме с филмовите приключения още в петък вечер с една френска продукция, посветена на пороците. Във фокуса на действието е млад наркодилър, който събира пари, за да сбъдне мечтата си. Неговата майка пък е заклета комарджийка, която накрая успява да профука и парите на сина си, които е заделял дълго време. На него ще му се наложи да направи една последна сделка, за да си възстанови загубеното, а резултатът ще ни изненада.

Къде: Дом на киното
Кога: 21.11, петък, 21 часа
Билети тук

МУМИНИТЕ И ЧУДНАТА ЗИМНА СТРАНА

Позволихме си да включим в тазседмичната селекция и една анимация, посветена на най-разпознаваемата културна емблема във Финландия, а именно Мумините, които обитават живописната Муминска долина. Ако се чудите за какви щуротии ви говоря, може сами да се потопите в този чуден измислен свят.

Къде: Дом на киното
Кога: 24.11, събота, 11 часа
Билети тук

СПОДЕЛЕН МЪЖ

Още една френска продукция в тазседмичната селекция. Този път обръщаме внимание върху проблема за изневярата. След като разбира, че мъжът ѝ я мами, Сандрин намира нестандартен начин да се справи със ситуацията. Тя предлага на любовницата на съпруга си споделено попечителство върху… него. До какво ще доведе това странно решение и могат ли две жени да делят един мъж? И ние нямаме търпение да разберем.

Къде: Дом на киното
Кога: 25.11, неделя, 20:15 часа
Билети тук

ПРИЯТЕЛИ МОИ

Италианска продукция, чието име веднага привлича вниманието ни. Комедията ще ни запознае с банда приятели, които си правят шеги със свои близки с единственото желание да забавят приближаващата се старост и смърт. Сарказмът е силен похват, който разкрива страховете на едно незадоволено общество от края на 60-те до началото на 80-те години на миналия век и техните компенсаторни рефлекси да избегнат това, което ги плаши в живота. Освен че ще ни накара да се замислим, Приятели мои ще ни разсмее искрено.

Къде: Дом на киното
Кога: 26.11, понеделник, 19:30
Билети тук

МОЕТО ПОКОЛЕНИЕ

Британската филмова икона Майкъл Кейн ще е нашият екскурзовод из лондонските улици от 60-те години на миналия век във филма Моето поколение. Личните му спомени са показани чрез невероятни кадри, които наистина ще ни отведат във време, което хем не е толкова далече, хем няма как да усетим близко. Работата по филма е отнела 6 години и вече започваме да разбираме защо.

Къде: Дом на киното
Кога: 25.11, неделя, 18:30 часа
Билети тук

Посвети петъка на пазаруване.

И на още пазаруване.

Последвай ни в инстаграм за още всекидневно вдъхновение.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *