5 филма в Дом на киното посветени на необикновените хора

Най-вълнуващият месец от годината дойде

0 коментара Сподели:

Дойде това време от годината, което всички очакваме, за да станем малко по-добри, щедри и да се глезим повече. А какво по-хубаво от това да си подарите една приятна кино вечер в любимия ни Дом на киното, който и тази седмица е приютил няколко екранизации, които определено ще ви развълнуват. Нашата селекция е посветена на необикновените личности, които виждаме всеки ден около себе си, но не подозираме за невероятните истории, които пазят. В първата седмица на декември ще събудим Коледния си дух и вярата в доброто и ще зачакаме да видим какво ще се случи.

SmartКоледа

Премиерата, на която ще заложим тази седмица, е посветена на Коледа. Започваме с коледния дух отрано и за това ще се погрижат познати имена като Орлин Павлов, Поли Генова, Калин Врачански и много други. В центъра на действието е малкият Марти и неговата сестричка, които ги чака невероятно приключение в работилницата на Дядо Коледа. Как да не ти се прииска да си отново дете… Добре че филмите не познават възрастови ограничения.

Къде: Дом на киното
Кога: 01.12. събота, 11:30 часа
Билети тук

Пътят на мъдростта

За много хора документалните филми са един чудесен повод да си откраднеш дрямка далеч от дома. Но тук историята ще те накара да останеш буден от началото до края. Пътят на мъдростта е филм, посветен на живота и идеите на един мъдрец – Ваклуш Толев. Това не е обикновена история за обикновен човек, а много повече. Позволи си да разбереш.

Къде: Дом на киното
Кога: 01.12. събота, 16 часа
Билети тук

Скрито насилие

Съвсем в духа на последните събития в България и в световен мащаб номинираният за награда „Еми“ филм се подчинява на идеята, че в съвременния свят най-опасното място за една жена е собственият ѝ дом. Действието проследява живота и борбата за справедливост на две жени: оцелялата след семеен тормоз Дийна, която иска да накаже съпруга си за годините насилие, и адвокатката Кит, която е готова да ѝ помогне по всякакъв възможен начин. Ще видим лицето на насилието през очите на две силни жени и ще се надяваме правосъдието да възтържествува не само на екрана.

Къде: Дом на киното
Кога: 01.12. събота, 18 часа
Билети тук

Каръл

Още един филм, който разглежда живота на силната женска фигура, която прекрачва границите на общоприетото за нормално, защото е достатъчно смела, за да се бори за любовта и щастието си. ,,Каръл‘‘ проследява съдбата на две жени, привидно напълно различни, които се влюбват през 50-те години на миналия век в Ню Йорк. Филмът е с участието на Кейт Бланшет и е носител на множество номинации за ,,Оскар‘‘.

Къде: Дом на киното
Кога: 02.12. неделя, 16 часа
Билети тук

Наградата

Джовани Пасамонте (Джиджи Пройети) е световноизвестен писател. Трябва да стигне до Швеция, за да присъства на церемонията по връчване на Нобеловите награди в Концертната зала в Стокхолм. Страхът от летене го кара да предприеме пътуване с автомобил, което ще бъде дълго, но и вълнуващо. Домът на киното ни кани да попътуваме с него.

Къде: Дом на киното
Кога: 06.12 четвъртък, 18:30
Билети тук

Започнахме с пълна сила да селектираме коледни филми за теб.

Търсим упорито шефа мечта.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *