Истината за седемте джуджета

Те не са това, което пише в приказките

0 коментара Сподели:

Тъмни облаци и мръсен софийски смог надвиснаха над главата на Добрия старец. Покрай тия прахови частици има голяма вероятност Дядо Коледа да пропусне да види светлините на домовете ни и да останем без подаръци. Добре че старецът е печен и при подобни ситуации използва изпитан ориентир. От години знае, че София следва след Перник, където авджиите от местното ловно стопанство гърмят по него по погрешка, вземайки елените за дивеч, а него за пиян старец и враг на републиката. Въобще не са прави, защото дядо Коледа изобщо не е толкова стар… Не стига всичко това, ами и Снежанка избяга с един Елен, който се оказа железен пич. Става дума за Елен Желязков от Тетевенския Балкан. Няма да е грешка, ако кажем, че Дядо Коледа в момента е по-обезверен и от атеист. В такива тежки моменти опора се търси в онова, което ти е най-наблизо. Вероятно точно в този момент най-близо до него е чашата му с руска водка, която жадно и песимистично е насочил към устата си, но погледнато в по-генерален план, никой друг не е по-близък на Дядо Коледа от 7-те добри, верни и трудолюбиви джуджета.

Джуджетата представляват един особен субект на трудовото и международното право.

Не знам дали знаеш, но легендарната Лапландия съществува и е територия, разделена между Норвегия, Швеция, Финландия и Русия. От друга страна има куп неясноти около това, дали работят за без пари, или някой им плаща и кой е този някой, както и какво е работното им време. Налице са всички предпоставки за бунтове и стачки, но джуджетата се удържат, защото са корави копелета. Ето и кои са те всъщност:

Мирчо и Милчо Страшимирови

Братята близнаци са завършили френската гимназия в София, а в момента държат капанче за сръбска скара в „Хаджи Димитър“. Съвсем естествено са отговорни за изхранването на лапландския колектив. Преди две години са били вкарани във вътрешноведомствена интрига, след като два елена мистериозно изчезнали, а същата вечер братя Страшимирови сервирали на останалите деликатес, чийто произход не могли да обяснят. 

Славчо Мирославчов

Известен още като „проблемното джудже“. Той е родом от Берковица. Като дете е играл хокей на трева, но заради буйния му нрав е пренасочен към бразилското джиу-джицу. Криминално проявен е за нападение над група орнитолози, правещи проучвания за чучулигите, които гнездят в района на Клисура. Службата му при Дядо Коледа всъщност се явява неговият принудителен труд в полза на обществото.

Автоном Икономов

Автоном е майсторът, който изработва играчките за децата. Проблемът му е, че страда от дислексия и това много му пречи да е ефективен в работата си. По време на пика на трилогията „Хобит“ по Толкин всички деца искали фигурки на Билбо Бегинс. Автоном обаче не прочел правилно и милиони хлапета по света получили като подарък… Дилдо Бегинс. Майките им сигурно са останали доволни. Иначе е душа човек, харесва творчеството на Йоханес Брамс.

Джако Карабаджаков

Биографията на Джако е пъстра като културната палитра на Женския пазар.

Завършил е гимназия „Хенри Форд“. На младини е работил като шофьор към моргата, но на третата година решил, че това е много умряла работа, и вкарал искрица живот в кариерното си развитие, което по естествен път означавало да стане шофьор на такси. Джако също не е ангел. Преди да избяга с Елен, Снежанка е имала тригодишна тайна афера с Джако. За нея знаят хазяинът на Карабаджаков в квартал „Разсадника“ и Автоном Икономов, който заради дислексията си дълго време си мислел, че Снежанка всъщност се вижда с Джаро от „Под прикритие“. Безсъвестният Джаки отговаря за поддръжката на шейната на Добрия старец.

Пешо Пешев

Звучи супер random, но той съществува. Роден е в Кричим, но детството и младежките си години прекарва в Азербайджан. В университета в Баку защитава докторска степен на тема „Основни проблеми в творчеството на Кнут Хамсун и лични проблеми на същия автор“. Той е умникът в групата. Освен това е станал веган, за да имат кого да мразят останалите.

Андон Бидонов

Той определено не е трезвата глава на групата. Андон си пада по живота. Има два брака, първия с художничката Грациела Бакърджиева, а втория с пианистката Беладона Чернева. Не е умен, колкото Пешо Пешев, но въпреки това има издадени три пътеписа „Залези в Гибралтар“, „Мечтаех за Мавриций“ и „Спомени от Юкатан“. Същите са преведени на 14 езика, сред които суахили и фарси.

Изминалата година протече под знака на защитата на личните данни и GDPR истерията. Не знам дали това, което ще направя, се брои за нарушение на директивата, но със сигурност е нарушение на неприкосновеността на личната кореспонденция. Както и да е, получих достъп до писмото, което Благой Георгиев е написал до Дядо Коледа, и то гласи следното:

– Дядо Коледа, моля те, кажи ми, че поне ти не си спал със Златка!

На което получил следния отговор

– Благой, моето момче, ще ти го кажа така: „Секс едва ли, just Cavalli!”.

В този ред на мисли ти подаряваме 4 яки подаръка още преди да е дошла Коледа

Ако пък търсиш нещо интересно за подарък, коледните базари са твоето мястото

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *