Мебелите, присъстващи като мелодия

Архитектурно студио FUNKT, сътворило повечето ни любими места в града, сега ни взима ума със стилната си серия мебели

0 коментара Сподели:

Сещаш ли се как мелодията от любима песен се настанява в главата ти и не можеш да спреш да си я припяваш. Има песни хора, песни – места и обстоятелства, и песни домове, които ни създават усещането за уют и стил. Е, и с мебелите е същото, те може да са толкова живи герои в любимите ни места, че да ги накарат да „звучат“ добре. Те са детайлът, които прави голямата песен, и точно заради това ние се впечатляваме искрено, когато видим мебели, които са си същинско произведение на изкуството.

За щастие и на родна територия има такива експонати на модерния интериорен дизайн и признаваме си, повечето са сътворени от нашите приятели от архитектурно студио FUNKT. Може би не знаеш, но те са виновниците, които стоят зад любимите ни интериори на Ракета, Спутник, Космос, Фабрика Дъга, Супа Стар, +ТОВА или Компанията и както си виждал – това са места, които наистина печелят внимание.

Една от причините да са толкова търсени като студио е, че проектират и създават мебелите специално за всеки интериор, с който се заемат.

Казват, че така им е по-лесно да работят според правилата, които сами си поставят, а именно – само естествени материали, семпъл дизайн и максимална функционалност. От функционалността все пак произлиза и самото им име – FUNKT. Както споделя и Мария Балева, една от основателките на студиото – „Да направиш мебел и да остане само в един интериор е като да напишеш мелодия и да я изсвириш само веднъж“. Добрата новина е, че вече можеш да си занесеш тази уникална мелодия вкъщи, защото мебелите на студиото се обединяват във FUNKT furniture – серия авторски мебели, създадени по поръчка.

За какво точно говорим, можеш да видиш на премиерата на FUNKT furniture на 15 и 16 декември в +ТОВА, където в импровизиран pop-up магазин ще бъдат изложени мебели, прототипи и мостри за разглеждане и ще се предлагат специални цени на поръчаните в тези два дни мебели. Не знаем за теб, но ние нямаме търпение, защото Коледа наближава, а повярвай – с подарък за нечий дом от FUNKT furniture единственото, което ще си спечелиш, е обич до живот или поне една хубава песен, пускана на репийт отново и отново.

А ако и ти като нас си влюбен в готиния интериор и мечтаеш за зимен уют – виж стаите, в които категорично бихме прекарали цяла зима.

Празниците наближават, покани коледния дух да се настани удобно в дома ти

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *