5 работи, по-доходни от твоята, които не искаш

Всички мрънкаме, че парите не ни стигат – ето обаче какви са опциите

0 коментара Сподели:

Има един интересен феномен, който се наблюдава при парите, и той е, че те са нещо относително.

Колкото и да имаш, никога не са достатъчно. Също така, колкото и да ти плащат, никога не би се навил да работиш дадени професии. И тук не става дума за боклукчия, свиневъд и секс работник. Говорим за напълно нормални и приети в обществото занимания. Като тези в списъка по-долу.

Касиер

Дори да си жена, упражняваща тази предимно дамска професия, ти носиш гордата титла „касиер“. Вече е така. Всяка професия има един род. Ако си мъж медицинска сестра, не си медицински брат. Иначе касиер беше една доста пренебрегвана професия, която изведнъж се превърна в хит покрай супер успешна рекламна кампания, в която верига хипермаркети обявиха по билборди стартовата заплата на касиерите при тях. Цяла София говореше за това в продължение на седмица. Очакваше се хора да почнат да събарят бюрата си, да чупят компютри, да напускат масово офисите, да има опашки пред интервютата за касиери – въобще да настане хаос. Вместо това всички си представиха животът ти да е сто хиляди „пюу“ на ден и непрекъснато повтаряне на „18 стотинки имате ли?“.

Строител

Напук на слуховете строител е най-старата професия. Все пак е трябвало да имаш нещо, с което да си платиш секс услугите, така че първият, който се е научил как да вдига колиба, веднага я е напълнил с палавници. Това е исторически факт. В съвремието строител е една достойна за уважение професия, в която няма излишък на персонал. С други думи можеш да започнеш работа на всеки обект по всяко време. Ако говориш български и си способен да използваш смъртоносна машина повече от веднъж – за нула време ще си бригадир, а може би дори глав-шеф. Проблемът с подобни физически усилия е, че приличат на фитнес (вдигаш тежести и гледаш мацки), но не са. Изразът да си смазан от работа е измислен за строеж, не за офис.   

Складажия

Чудесна ентри левъл позиция за всеки гост на столицата и също така уникална възможност да правиш едни нелоши пари, изпълнявайки функцията на био робот с команда „занеси“. Докато автоматизацията стил складовете на Amazon влезе в България, в Япония сигурно вече ще има телепортатор в серийно производство, така че склададжия у нас е професия с бъдеще. Също така и с минало – там ще се сблъскаш с толкова забавни колеги, че няма да ти се иска повече да общуваш с офис пичове. Плюсовете са, че караш електрокар. Минусите са, че караш електрокар. Общо взето, животът ти е да караш електрокар.

Шофьор

Интересно нещо са сходностите между балканските езици. На сръбски примерно „карам“ означава „правя животински секс“. На български също – само че с трафика. Фактът, че стартовата заплата на един шофьор е четири пъти колкото на един учител, е показателен за йерархията в нашето общество. Зад волана на служебна кола, ти не просто имаш пари – ти имаш власт. А ако успееш да се позиционираш в някое огромно превозно средство – ти вече си по-голям от Господ! Освен това като шофьор, животът ти няма как да е скучен, защото работиш в динамична среда, с крайни професионалисти, а всички сте толкова сплотен екип, че даже непознатите се обръщат към теб с „колега“. Е, можеш да пиеш само по една бира, ама пък и по скучните офиси е така.

Виж повече: 6 начина да превърнеш хобито си в работа

Детегледач

Новото име на тази професия би трябвало да е звероукротител. Все пак в света, в който живеем, децата са по-кръвожадни от всякога, а ако ги ядосаш, могат да сглобят самоделна бомба по модел на клипче от Тубата и да те взривят. Таблетите и телефоните правят работата по успиване на децата значително по-лесна, но пък нивото им на пискане вече е непрекъснато в червеното деление. Добрите детегледачи обаче са толкова кът, че заплащането им на час вече е колкото на проститутките (като махнеш процентите за сутеньори и прочие неизбежни разходи). Това може би ще даде една алтернатива за дневно кариерно развитие на много нощни труженички.

Чудиш се какво да хапнеш в обедната почивка? Виж топ брънч месата в София.

Мечтаеш за коктейл след работа? Това са най-яките барове в София.

Какво става в града?! Последвай ни в Instagram и разбери пръв.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *