Новогодишни терзания и самозалъгвания: Женската гледна точка

За нещата, които си обещаваме, но така и не изпълняваме

0 коментара Сподели:

Едно от най-големите удоволствия на съвременния човек след безразборното псуване на платното за движение, виното и цигарите и еднократната любов са и новогодишните обещания. Не знам дали предците ни от ХХ век са си пожелавали да отслабнат през новата година, но съм сигурна, че каквото и да са си обещавали, винаги са го изпълнявали без условия.

Съвременният човек намира за трудно да се придържа към новогодишните си обещания, защото те се менят и размножават като гледката пред очите ти в полунощ малко след като тапата на шампанското те е благословила за лека нощ.

31 декември е сред най-хубавите дни от годината, защото тогава за последно можеш да се отдадеш на вредните навици, които се надяваш, че няма да те преследват и през новите 365 дни. Следващият най-хубав ден е 1 януари, в който от теб не се иска нищо друго, освен смело да мечтаеш и да плануваш следващите 12 месеца.

Докато оптимистът в мен още се надява, че всички мои посестрими по света ще бъдат една по-добра своя версия през 2019, реалността често спира похода ни към върха на себеразвитието още в подножието му. Има обещания, които правим по навик, защото предишните години сме се провалили в изпълнението им.

Има такива, които задължително трябва да направим, за да не изпаднем в нова порция 365 дни самосъжаление.

Други са толкова примамливи, че няма как да не се изкушим да си обещаем, но предварително знаем, че няма да ги изпълним. Ще ви представя някои от най-често срещаните новогодишни обещания, с които опитът ме е срещнал. Ако се интересуваш от мъжката гледна точка, можеш да я намериш тук. Иначе продължавай да четеш.

Да спра да ям сладко

Никоя година не минава без дежурните обещания да се посветим на по-здравословен живот. Бонусите от изпълнението на това обещание са напълно очевидни: без излишна захар в кръвта ти ще си по-спокойна, по-енергична и с по-стегнати задни части. После идва онзи период от месеца, в който сладките изкушения могат да спасят близките и дома ти от качествено разрушение, и започваш да си мислиш струва ли си цялото това нещо. Може би пълничките хора са намерили отговора за щастлив живот.

Да спра да свръханализирам

Защо би отделяла толкова много време да се чудиш какво си мисли мъжът до теб или потенциалният мъж до теб, като и ТОЙ самият не е наясно? За чувствата пък да не говорим. Не можеш да накараш някого да те обича, така както не можеш да кажеш на северняка да духа от противоположната посока. Загубена кауза! И все пак колкото и да тренираме мозъка си, то е като да се мъчим да откажем цигарите.

Накрая заменяме един навик с неговата електронна версия и това не ни носи пълно щастие.

А ако можехме да спрем да анализираме поведението и думите на мъжете си, щеше да ни остава време и енергия, за да управляваме света.

Да се науча да правя мусаката на баба

Кулинарните умения на бабите са толкова гарантирано отлични, че ако в някакъв момент от живота си не бяха престанали да се грижат за ежедневното ни изхранване, фитнес залите щяха да са още по-доходоносен бизнес. Не е лошо да се надяваш някой ден да придобиеш нейните умения. Опитът е единственият сигурен път към успеха, но не забравяй, че когато е била на твоите години, баба ти не се е катерила по стръмната стълбица на кариерното развитие, а си е гледала децата и затова няма друга мусака като нейната. По-добре потърси мъж, който ще преглъща с трудност и все пак ще намира кулинарните ти умения за ненадминати. Това е любов!

Да спра да се задоволявам с по-малко от това, което заслужавам

Самотата по празниците се усеща силно. Следпразничната още повече. В началото на новата година може да се окажеш в ситуация на безлюбовие и тогава и най-ръбатият индивид ще е по-добра алтернатива от живот без мъжка прегръдка. Може би имаш навика да „даваш шанс“ на хора, които са далеч под нивото ти, но следващия път когато го направиш, се замисли дали си заслужава да си загубиш времето. Запитай се дали търсиш голямата любов, или просто някой да ти създава измамното усещане, че не си сама. Но всички го правим, нали така, дами?

Да не се обръщам назад

Има причина бившият ти да е бивш и може би изглежда като най-невероятният мъж в живота ти именно защото си е отишъл. А и се познавате до болка и с него е винаги по-забавно и по-приятно, отколкото да ти се налага да започваш отначало с някой нов, за когото ще трябва да си бръснеш краката преди всяка среща.

Навикът да се връщаш при бившия е по-лош и от този да се тъпчеш със сладко до припадък.

Може би няма да спреш да си мислиш за него, но късните обаждания посред нощ не са решение и не са здравословни. Но коя съм аз, че да съдя.

Да правя повече секс

За жените и секса може да се говори много. Все пак сме много напред в еволюционното си развитие и не се радваме на горещи ласки единствено когато сме влюбени. Само че все още има някои основни неща, които разграничават мъжете от жените, що се касае до безразборните интимни отношения, и знаеш, че колкото и да ти се иска, няма да ти е лесно да ги пренебрегнеш. Затова не се и натягай. Сексът е удоволствие и не е маратон.

Да се задомя

Това май е от онези обещания, които и мъжете, и жените даваме с надеждата през следващата година да скъсаме с убеждението, че ще си умрем сами. Пък и обществото не помага, а баба ти още по-малко, когато ти реве по телефона, че ще си умре, преди да е дочакала правнуци. Ако искаш да намериш ЕДИНСТВЕНИЯ, който ще те направи честна жена, го направи за себе си. Но не непременно тази година, а когато моментът е правилен.

И накрая остава само да си пожелаем независимо от всички неизпълнени новогодишни обещания да ставаме след всеки провал и да се учим и от най-абсурдните грешки. Защото, ако не се връщахме при бившия, не ходехме по безсмислени срещи и не изгаряхме поне една тава месечно с мусака, нямаше да има какво да разказваме в новогодишната нощ. Щастлива да ни е Новата година!

Ето каква е мъжката гледна точка по темата

Разбери защо да бъде зима не е най-лошото нещо на света

Последвай ни в инстаграм

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *