Водните спортове по крайбрежието ни

0 коментара Сподели:

В търсене на дивото и истинско изживяване ти събрахме местата, където да изпиташ адреналина от любимия воден спорт. Ако още не си планувал активностите за лятото, то сега е моментът да си харесаш някоя от екстремните и не толкова дестинации по родното Черноморие.

ARAPYA SURF SCHOOL

Сърф училище Арапя се намира на южното Черноморие, къмпинг Арапя. Сезонът на една от най-популярните бази започва от май и продължава до края на септември. Районът предлага уникални условия за практикуване на екстремни водни спортове. Настоящите собственици продължават традициите на първото сърф училище, основано още преди 30 години. Тук предлагат най-добрите сърфове и платна, без компромис!

Арапя
088 844 0059

AKASHA SURF SCHOOL

Акостираме на Северния плаж на Приморско в новия дом на Akasha. При любимите ни Йоан и Илиянка – дългогодишни уиндсърф състезатели. Той е бивш олимпийски състезател, а тя многократен национален шампион. Усмивките не слизат от лицата им просто защото правят това, което ги прави щастливи. Тази позитивна енергия предават и на своите ученици. Тук обучението стартира от напълно начинаещо ниво с възможност за достигане на високо спортно майсторство. Заливът на Приморско предлага страхотни условия освен за уиндсърф и за кайт и сърф. Stand up paddle, SUP йога, а от тази година и курсове по скимборд. Имат и нова весела придобивка за тиймбилдинг – SUP чудовище за 8 до 10 човека. Голям fun e!

Северен плаж, Приморско
0883 640 924

WAKE PARK GRADINA

Ето ни с дъска в ръка на първия wake park на родното Черноморие. Преди 7 години, в залива на нос Червенка беше инсталиран влек, който и до днес предлага страхотни водни забавления. Последните два сезона двете линии са натоварени на макс. Тази година в парка има нов спайн кикер за любители на висок адреналин. Ако си начинаещ ентусиаст, си вземи инструктор, който може да те превърне в истинска машина.

Черноморец, нос Червенка
089 858 5915

SURF HOUSE SCHOOL

Училището Surf House & bar се намира в залива на вилна зона Червенка. Тук може да откриеш разнообразие от ветроходни водни спортове за малки и големи, като Windsurf, катамаран, SUP и каяк. Активности, позволяващи истински адреналин или лежерно каране. Най-хубавото е, че на място се организират спортни детски лагери и дневна занималня. Докато ти се наслаждаваш на чудесни коктейли – децата играят, спортуват и учат!

плаж Червенка
088 928 7978

VARNA WAKE PARK

Колкото и да си начинаещ във водните спортове, 100% си чувал за Wake парка във Варна. Трета буна е като магнит за хората, търсещи висок адреналин или просто забавление преди или след работа. Лесният достъп в почти централната част на морската ни столица прави мястото сред най-популярните активности от ранно лято до късна есен. Ако имаш желание и отиваш без опит, бъди сигурен, че ще получиш достатъчно внимание от професионалните инструктори и правилни насоки, за да правиш оли, грaбове или рейли само след няколко карания. Mиналата година паркът обнови двуточковата си влек система, която гарантира доброто ти каране. За по-напредналите има чудесен кикер за кратки летежи със силна емоция. Новото тук е и барът, който предлага повече напитки и сянка за зяпачите.

Варна
089 876 6588

DJANGO SURF SCHOOL

Една детска мечта за място, което да обедини практикуването на водните и алтернативните спортове, е довела до създаването на Django Surf. И ето как преди 2 години в Царево се появява пресечната точка на изгревите на плажа и спорта. Това лято са ни приготвили Black Sea Skate Tour нa 7 и 8 юли и Фестивал на летните спортове на 21 юли. Следи страницата на X Challenge за повече инфо.

плаж Понтона
0895 950 419

CAMPO SCHOOL

Уинд- и кайтсърф училище „Кампо“ съществува от 2006 г. Намира се на централния плаж на кк Шкорпиловци, едно от последните диви местенца по нашето Черноморие. Там ще откриеш оборудване, съвременна екипировка и инструктори с дългогодишен опит. И да, бар!

SURF SCHOOL TORTUGA

Сърф училище „Тортуга“ се намира на красивия и ветровит Бургаски залив, между вълноломите на плажа в квартал „Сарафово“. Базата осигурява перфектни условия за начинаещи уинд- и кайтсърфисти. Освен индивидуални уроци се предлагат и занимания в групи, подходящи за деца.

DIVING BG CENTER

На яхтеното пристанище в Созопол, близо до фара се намира водолазен център Diving BG. Там може да се гмурнеш в необятния подводен свят за развлекателен шнорхелинг или от гмуркане до техническо гмуркане за всеки, който би искал открие дълбините на Черно море и неговите потънали кораби. Училището разполага с професионални инструктори, екипировка от високо ниво и скоростни лодки за wreck diving.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *