Спортове класика в жанра, които е време да научиш

Ето го нашия топ 3 спортове, които са си направо задължителни, а лятото е перфектното време да им хванеш цаката

  • 08.07.2018
  • от редакторите

Авторката на материала не може да кара колело, съседката ѝ по бюро не може да плува, а на компютърния техник още му е тъпо да си признае, че никога не е цъкал 21. Има си неща, на които обаче не им минава времето, и ако искаш да си в супер форма, да изпитваш максимум удоволствие от физическата активност и да не те е срам, че още не си опитал – ей точно сега му е времето! Никога не е късно, а кефът от новите умения и движението е несравним, затова ние ти показваме личните ни фаворити сред класическите спортове, които са особено приятни при хубаво време. Избирай и започвай, без да се мотаеш!

ТЕНИС

Неее! Не само заради Гришо, но и заради него е достатъчна мотивация да ти кажем, че тенисът определено е сред любимите ни спортове. Той ти дава перфектна кондиция, много емоции и никога не е късно да започнеш с него. Прекрасен е и за деца, защото развива индивидуалните им умения и им дава незаменима двигателна култура, а и възможност да се впуснат в професионалния спорт. Когато пък стане топло, тенисът е една от най-добрите възможности за ползотворно и здравословно прекарано време. За да го практикуваме по най-добрия начин или за да се научим, ако никога не сме хващали ракета в ръка – ние лично избираме услугите на нашите приятели от спортен комплекс „ДЕМА“ в жк „Младост“, София. Освен че клубът е на второ място между всички клубове в страната в престижната класация на БФТ за постижения в тениса, тук те очакват и висококвалифицирани треньори като Катя Брезина и Галя Ангелова, които са с най-високата за страната „А“ категория.

За 16 години клубът е възпитал плеяда шампиони – някои вече част от отборите  за „Купа Дейвис“ и „Фед Къп“.

Освен разбиране и споделена емоция тук те очакват и тренировки в групи, изцяло съобразени с работното ти време, вечерни занимания на някои от добре осветените им 7 корта, както и специални предложения за най-малките. Летният лагер, които се организира на място за всички малчугани, искащи да навлязат в магията на тениса, ни печели със сплотен тим от инструктори, страхотна база, детска площадка, съоръжения за тенис на маса, малък тенис, баскетбол и много зелени площи, където малките тенисисти могат да тичат на воля. За още инфо виж тук.

ПЛУВАНЕ

Второ, но не по важност, плуването е естествен синоним на летния сезон. То е изключително ползотворно за цялото тяло, има терапевтичен и лечебен ефект за редица гръбначни смущения и мускулни нарушения, тонизира, освежава и ни дава така необходимата доза абсолютен летен кеф. В София има много места, където ще ви обучат перфектно на основните стилове, а ако изпитвате дискомфорт или панически страх от водата, треньорите ще ви помогнат грижливо и търпеливо да свикнете с новото си водно обитание.

Плуването и водната йога се препоръчват силно и за дами, на които им предстои да стават майки, а при децата ефектите от него са не един и два.

Ако случайно не си окей с обществените басейни, а още те е страх да се пуснеш в открити води, то избери някой частен клуб или по-уединено място за първите си амфибия стъпки. Ето идея. Заслужава си, обещаваме!

ВОЛЕЙБОЛ

Ако още в училище си изпуснал момента с волейбола, то сега е перфектното време да му дадеш втори шанс. Подсказваме ти, че ако започнеш сега – ще хванеш един от любимите ни спортове в най-красивата му форма – плажен волейбол. И макар волейболът в зала и плажният да се различават, ние те съветваме за по-горещи летни емоции да заложиш на втория тип.

Освен че скачането и силните удари, особено от сервиз, освобождават необходимата доза адреналин и ендорфин в тялото, този спорт ще ти донесе много нови познанства и умение да работиш в екип.

Плажният волейбол, дори и чисто любителски, ще те запознае с основни стъпки в голямата игра, а мятанията по пясъка от двете страни на мрежата най-вероятно ще ти подействат изключително пристрастяващо. Напомняме също, че дамските екипи за плажен волейбол са едно от най-прекрасните спортни изобретения, а ако още не си се надъхал да се научиш – те съветваме да си пуснеш някое и друго видео в интернет с професионални плажни волейболистки. Безценно!

Докато се забавляваш със спортни занимания през лятото, не забравяй да предпазиш своята кожа. Идеи тук.