Няма любов, по-искрена от любовта към храната

Освен това готвенето трябва да те забавлява, а не да те отегчава...

0 коментара Сподели:

Пиша ли, заключвам феминистката в мен в другата стая, но няма как да не споделя, че винаги са ме дразнели мъжете, които се прибират от работа, мятат двата крака и чакат ракийката със салатката, която сгодната им женица е приготвила. Едновременно с това в своите двайсет, та и до днес изкушавам мъжете си с вкусни гозби, защото съм убедена, че любовта на мъжа минава през стомаха и едва тогава продължава по-надолу или по-нагоре. Зависи от типа любов. Много често каквато е любовта към себе си и любимия, такава е и към храната. Затова няколко интересни факта.

ЗА ДА ГОТВИШ ДОБРЕ, ТРЯБВА ДА СЕ ЧУВСТВАШ ДОБРЕ

Обичам да готвя, когато съм в настроение. Но любовта ми към готвенето е заместена от любовта ми към храната като цяло. Освен че обичам да готвя, обожавам да правя хиляди други неща, както и повечето хора. В кухнята съм фурия, когато имам достатъчно време и съм сама, защото, ако някой ми се пречка, буквално мога да го замеря с тиган, защото ми краде не вещите, а спокойствието да си подреждам подправките, както ми скимне. Чувствам се добре само когато съм единствената царица в кухнята, а не да се бутаме с половинката, майки, бащи, приятелки и да настава суматоха. Стигне ли се дотам, знам няколко лични телефона, откъдето поръчвам дори неща, които никога не мога да приготвя.

РЕЦЕТИТЕ ПОНЯКОГА НЕ ВЪРШАТ РАБОТА

Любопитните хора постигат повече, но ако не можеш да приготвиш някое изкилифинчено ядене, по-добре не рискувай, защото да хабиш продукти е истински грях. Често приготвяме по-специална вечеря, когато ще имаме важни гости, и не е добре да ги изненадаме с буламач, затова първо поръчваш от места, на които се доверяваш, а след това, ако искаш, ходи на курс, за да се научиш.

ПЪРВО МЕ ОБИЧАЙ, ПОСЛЕ МИ ГОТВИ

Имам щастието до мен да е човек, който не иска да ме чака, докато му приготвям предястие, ястие и десерт, а предпочита да имаме повече време един за друг. Ние сме гушливи панди, както повечето двойки и предпочитаме да се разходим неангажиращо, да гледаме филм и после да хапнем вкусна храна без излишен стрес. Честно казано, е по-хубаво от това да се видим, за да пазаруваме и да откараме два часа в кухнята, а после косата ми да мирише на парфюм и пържено. Страшна комбинация… айде в банята.

ХРАНАТА Е НА ПЪРВО МЯСТО, КАКТО И ПРИГОТВЯНЕТО Й

Преди ставах два часа преди работа, за да си нося обяд, който се приготвяше по най-бързия начин уж. Излишно е да споменавам, че до обедната почивка не приличаше на първоначалната си идея. Признавам, че понякога е било вкусно, но няма по-голям кеф от това бързо и удобно да хапнеш топла храна, която ти донесат, отколкото да хабиш време и енергия за нещо, което няма да консумираш скоро и ще си приготвил полусънен като зомби, сновящо около печката. Вярвам, че има дни, когато по-евтино излиза това да ядеш поръчана храна. Не само спрямо пестене на време, а и финансово. Сега съществуват множество отстъпки, промоции и цени, калкулирани коректно спрямо това, което получава клиентът.

ТОЛКОВА МНОГО НЕЩА, ТОЛКОВА МАЛКО ВРЕМЕ

Понякога, когато чета книга, си мисля колко добре би си партнирала с някаква вкусна паста, но как изобщо не искам да изоставям редовете, в които съм потънала, за да търся наоколо по кварталните пазарчета манатарки. Изобщо разходка в Южния парк, някоя нова книга или два часа настолни игри с племенника ми или приятели ме изкушават много повече от това да се затворя и да готвя храна.

Наистина обожавам да си пусна класическа музика и да си представям, че прецизно ще приготвя вечеря, подобно на Ханибал, докато режа моркови, но има и такива дни, когато поръчвам от Food Panda, защото не ми се занимава с глупости, а искам да си напиша някой текст или да довърша рецензията на книга, която бавя от седмица.. И е доста яко, че имам тази възможност. Плюс, че съм мрънкало и ако ми забавят поръчката, винаги вдигам олелия, за което получавам обезщетение, което ми припомня, че това е причината да се чувствам важен клиент всеки път, когато ги разцъквам в телефона си.

Това е, при положение че още не съм се превърнала в родител. Няма нищо по-противно от родители, които блъскат полуфабрикати в устите на децата си, вместо да им поръчат вкусна и здравословна храна от някое приложение, докато играят с тях. На всичко отгоре, ако си със състезателен или късметлийски нюх, точно FoodPanda те поставят в епицентъра на вниманието, като се вълнуват кой ти е любимият десерт, какво си пазаруваш по принцип и ако си искрен с тях, ето ти ваучер за нов спортен екип примерно.

Моят любим десерт напоследък е лимонов чийзкейк и нямам идея как да го приготвя, затова ще си потърся откъде да ми го донесат… сега.

Поръчай си време и ти от сайта на FoodPanda!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *