10 неща, които не наричаме с истинските им имена

Много често хората казват едно, но имат предвид друго. И не става въпрос за ситуация, в която ти казват: „Ще ти върна парите”, а после си изключват телефона. Какво значи, когато ти кажат "Ела вкъщи, ще гледаме филм"

0 коментара Сподели:

„Ела вкъщи да гледаме филми”

Понеже по една или друга причина хората не обичат да си говорят за секс с нивото на откровение при поръчване на пица, има няколко фрази, които звучат невинно. По филмите се качват за по чаша кафе, в БГ най-универсалният код е покана за домашно кино – все пак филм се гледа в легнало положение и на тъмно – перфектна ситуация за заход. Пък и в случай, че моментът се развали винаги има защитен вариант, в който казваш „Какво правиш – аз те поканих да гледаме 3-часов документален филм за каубои, които превеждат стадо овце през планините в Монтана, не знам ти какво си помисли?”

„Отиваме на почивка…”

Не – да се наливаш до състояние "четири лапи", да крещиш в ухото на беззащитни момичета, да мяташ ръце във въздуха гол до кръста, да ядеш мазни дюнери в 5 сутринта и да спиш цял ден мъртъв на плажа, не е почивка. Може би е начин да освободиш напрежението и да се забавляваш, но със сигурност не възстановява силите на организма и не донася вътрешен мир на съзнанието. А освен това както знаем от BBC, Слънчака е нещо като парти еквивалента на Марианската падина – дъното на дъната.

„Трябва да поговорим”

Всъщност човекът срещу теб има предвид, че той иска да ти каже нещо, а ти да си мълчиш – няма да има диалог. Използва се основно, когато някой иска да те скъса и то не в забавното значение. Плюс това шансът да не си говорите, ами направо да почнете да си крещите, викате и псувате е доста голям. Хората дотолкова са свикнали да очакват лоши новини след тази фраза, че нищо чудно да напълнят гащите още само при споменаването й, така че ако случайно искаш да говориш с някого – просто го направи без това интро, защото иначе може да стане като по анимационните филми – толкова бързо да избяга, че да остане да си говориш само с шапката му.

„Ще пием само по едно”

Да бе, да. Всяка легендарна нощ започва с някакъв вид уговорка от типа на „ама няма да се счупваме”, на която всички в хор се заричате да пиете само по една мъничка, мъничка биричка. Явно тази фраза действа като предизвикателство към Вселената – веднага след това се отключва непредвидима серия от събития, които довеждат до събуждане стил „Последният ергенски запой”. Има един начин да пиеш само едно и той е като просто пиеш само едно. Номерът е, че уговорките от този тип се правят преди да отидете на място, където не е нужно да си в „Шесто чувство”, за да виждаш мъртви хора.

„Искам да си останем приятели”

Приятелите са хора, които си говорят по телефона, излизат заедно, забавляват се, подкрепят се, радват се на щастието на другия и в общия случай не се разправят за глупости. Това е точно обратното на бившите гаджета, така че когато двама души се разделят и си казват, че ще останат приятели, звучи като закана на ФК "Светкавица" от Манолско Конаре да спечели Купата на България. Не е невъзможно, просто е слабо вероятно, и даже звучи леко наивно като намерение. Дай да сме реалисти – не искаш да останете приятели – искаш да се отървеш от този човек без да се налага да копаеш дупка на Витоша.

 „Имаме тиймбилдинг”

Предполага се, че тиймбилдингът трябва да сплоти колектива, но повечето пъти всъщност е един идеален случай да откриеш конкретните причини защо някой човек от офиса те дразни. Плюс това самата дума носи асоциация на падане под масата, секс с колежки и срамен разбор на уикенда в лобито на хотела после. Доста по-откровено е просто да си казваме: „Отивам да се смажа с колеги, да пробвам да тресна новата ейчарка, ама първо трябва да отбием номера с някакво туристическо ориентиране и бягане с чували”. Така де, всички сме били на тиймбилдинг – даже хората от селата, само дето там му викат събор.

 „Не е мой тип”

Много е странно как Меган Фокс е типът на всеки, а грозните момичета – ничий. Истината е, че колкото и да си падаш по блондинки или брюнетки, ако примерно Ема Стоун те покани на кафе няма да я върнеш. Затова и тази фраза е толкова далече от истината – това, което хората се опитват да кажат деликатно е, че всъщност въпросният човек е доста под стандартите им. Друга фраза, която върви като продължение на тази е, да замазваш положението като търсиш положителни черти на очевидно непривлекателен човек – „той е голям пич, има чувство за хумор, много е добър на караоке…” Тъжно, наистина.

„А пък един приятел…”

Някога приказките са започвали с „имало едно време”, сега обикновено започват с тази фраза. Повечето случаи или рециклираш чужда история, или разказваш собствена, но много рядко наистина можеш да наречеш главния герой в случката приятел, даже бегъл познат. Все пак някои хора си развалят мнението за теб, ако разкажеш как си отнесъл с краш-тест бариерата на Кравай; направил си кръгче из София, хъркайки като клошар в трамвай 7 или полицай те е издърпал за качулката на суичъра от мотрисата в метрото, защото на камерите е видял, че си мъртво пиян.

„Млад динамичен екип и мотивиращо възнаграждение”

Класическата схема, в която измисляш напудрен начин да кажеш нещо, така  че да звучи привлекателно, но без да лъжеш прекалено. Един вид масажираш истината. Клишето по-горе е от обявите за работа и всъщност значи „събрани от кол и въже тийнейджъри, жълти стотинки и обещания за бонуси”. Подобни фрази с добре познатите от обявите за недвижими имоти „комуникативна локация”, което значи с изглед към шумен булевард и „спокоен квартал” – имот тип малка къща в прерията. Често хората използват тази техника като говорят за себе си: „Аз не съм мързелив – просто ценя свободното си време, не съм схемаджия – аз съм адаптивен, не съм луд – аз съм колоритен.”

„Не сме гаджета – само правим секс”

Прекалената злоупотреба с тази фраза доведе до Европейският стандарт за връзките. Ако отношенията ви отговарят на  следващите три изисквания – сте гаджета, в противен случай не сте. 

Трябва да сте правили секс на три различни дати. Тази точка елеминира платоническите връзки, с които мацките обичат да парадират. „Ние сме били гаджета на 9” Не, не сте били. Също така, ако правите секс последната вечер преди някой да замине за Канада и после си пишете 2 години имейли, не се брои.

Трябва да сте се появили заедно на публично място. Ако наистина се виждате само за да правите секс няма причина да се моткате в мола, на концерт или на кино, където можете да видите случайни хора и да трябва да давате обяснения, нали?

Трябва да сте се запознали с приятелите на другия. Но не запознаване колкото да отбиеш номера, а така че да стане недвусмислено ясно, че между вас има игра и то намека да дойде от страна на човека, с който си към неговите приятели, а не обратно. Идеята на тази точка е, че често единия си мисли, че се гаджета, но другия даже не подозира.

Ето и 10 супер начина, да не свалиш никоя мацка никога.

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *