Ексклузивно интервю с Дядо Коледа

Мнозина се опитваха да го докопат – ние успяхме!

0 коментара Сподели:

Никога не съм предполагал, че един ден ще интервюирам самия Дядо Коледа, но ето че дойде върхът на моята дълга и безкрайно криволичеща журналистическа кариера. Очаквам човека, който в зависимост от страната е наричан още Свети Николай, Крис Крингъл и Дядо Мраз, в уютния комфорт на най-луксозния хотел в София, където като истински мъж на милион мистерии той е отседнал. Потрепвам в притеснение върху ергономичните дизайнерски мебели, опитвам се да намеря спокойствие в напълно истинската минималистична камина, която се извисява в черна фуния точно до сепарето, но толкова често поглеждам телефона си, че часовничето буквално не се променя.

Тогава Дядо Коледа се появява в помещението и озарява стаята с присъствието си.

Харизмата му е на следващо ниво! За щастие залата е разчистена от случайни минувачи за нашето интервю, защото с подобна степен на известност буквално щеше да настане бой за селфита. Изненадващо за мен Дядо Коледа е издържан в спортно-елегантен костюм „Армани“, колекция пролет 2021, с деликатно сиво-синьо каре и мрежести мокасини, а платинен „Патек Филип“ се разкрива за секунда изпод ръкава му, когато подава ръка за поздрав, придружен с широка 24-каратова усмивка. Дядо Коледа поръчва лате макиато с елегантна гурме биксвитка и бутилка глетчерна вода, след което концентрира цялото си внимание върху мен, докато неговият ПР елф се настанява на съседната маса, насочвайки уж дискретно към нас своите гигантски пеленгатори.

Г-н Коледа, аз…

Наричай ме просто Дядо. Все пак не се познаваме лично, но се знаем от години (намига).

Почнах да се притеснявам, като се сетих какви неща съм си пожелавал.

Спокойно, каквото пишеш на Санта, остава при Санта. Затова съм Санта, не съм СанТра – няма да напиша песен по случая (засмива се на шегата си сам).

Какво да очакваме от тази Коледа?

Значи, дори най-големите, както е модерната дума, хейтъри на празника тази година няма да имат избор, не разполагат с алтернативи, не изобилстват от начини за гринчване. Затова тази Коледа ще е магическа – защото всички ще сме като моя добър приятел Маколи Кълкин – сами вкъщи! Тук визирам младия Маколи, не периода му, когато имаше вече сериозна връзка… с лулата за крек.

И след като навлязохме в по-сериозни теми… Как бихте коментирали мнението на определени фенове, че Коледата се е комерсиализирала?

Като не им изпратя подаръци (избухва в дълъг и напоителен смях)! Шегувам се, разбира се (избърсва очите си, трудно успява да се успокои). Тези младежи и девойки заслужават да се върне моето менте от едно време – Дядо Мраз.

Да видими дали след това ще са толкова отворени!

Като намерят под елхата десертче от типа чупизъб и банан с дъх на веро, увити в кафява опаковъчна хартия, да видим дали пак ще мрънкат. Да, Дядо Коледа има продуктово позициниране, шейната, камионите, даже ушите на джуджетата са брандирани – има години, когато сме надпис до надпис от официални спонсори като във Фромула 1. Страхотни времена! Но тези хора, които мрънкат срещу продуктовото позициониране, те нямат пет стотинки в джоба, а и да имат, не биха ги дали за изкуство, така че да ходят да пишат „пълна тъпня“ във форума на Замунда и да не ме занимават!

Как бихте коментирали #MeToo скандала на Северния полюс?

По съвет на ПР отдела ми и адвокатска кантора „Грийбърг, Мешулам, Акерман, Блуменкранц и Хамерщайн“ не мога да коментирам случая. Искам само да отбележа, че става дума за психически неуравновесен елф с пристрастеност към субстанции и елен, чиито показания пред Сизар Милан не могат да бъдат взети насериозно. При цялото ми уважение към г-н Милан той говори с кучета, чифтокопитните са съвсем друга бира. Не ме виждате да обикалям къщите по Великден, нали? Всяка жаба да си знае гьола!

Кой е любимият ви коледен филм?

Както обичат да отговарят най-симпатичните изпълнителки у вас: „Много са“. Не мога да кажа един, за да не обидя другите, но ще намекна, че в любимата ми лента играе Брус Уилис, който явно много е слушкал, защото му подарявам автоматче.

Защо не участвате във филми за Коледа примерно с камео, както правеше авторът на комикси в Marvel Стан Лий?

О, добрият стар Стан… Страхотен човек. Малко странни желания и доста първолашки почерк. Но никой е съвършен, никой не е само гений. Получавал съм не една и две покани от Холивуд, няма да си кривя душата, изкушавал съм се да участвам, но истината е, че… Дядо Коледа е много срамежлив. Защо мислите, че се промъквам през комина? Аз просто съм темерут. Не искам да общувам с хора. Ако се бях научил да кодя като малък, щях да съм програмист. Ама по мое време нямаше компютри – богатите деца в училище имаха сметало, смятай! Отплеснах се, казвах, че ако бях роден за кинозвезда, щях да раздавам подаръци с парад по центъра, на трон, обграден от мажоретки и фойерверки, много фойерверки!

Кои са най-големите предизвикателства за вас в съвремието?

Знаете колко е трудно да се промушваш през комин? Пробвайте. Вие предполагам, че сте… колко – 110-120 кила?

(изчервено) Малко по-малко…

Все тая, пробвайте да се наврете в комин! Ако намерите такъв. С това модерно строителство ми разказаха играта – в Манастирски ливади има 5 комина на кръст и застраховката не ми позволява да стъпя там! Но Коледа се модернизира, както споменах, вкарваме хибридно захранване, до 2027 коледни дронове ще навлязат в масова употреба, виртуални подаръци ще се изпращат в социалните мрежи. Живеем във вълнуващи времена, хо-хо-хо!

Коя е любимата ви коледна песен?

Всички без коледния концерт на Веселин Маринов. Искам да използвам тази трибуна, за да отбележа за пореден път

– този празничен концерт е нелицензиран и в момента съдим изпълнителя за оронване имиджа на Коледа с прекомерно потене!

Иначе аз съм олдскул, джаз пюрист, слушам соул коледни песни, а ако партито стане яко – избухвам на RUN DMC – Christmas In Hollis!

Кой е любимият ви цвят?

Напук на слуховете не е червено. Дядо Коледа не е бик, нито кифла в средата на 40-те. Много ме успокоява зелено. Имам също така известни симпатии към бялото.

Длъжен съм да задам и очевидния въпрос. Какво правите в България, г-н Дядо?

Същото, което всички богати възрастни мъже – търся си жена. Или жени. Не съм решил още,  не съм сигурен и какви са ограниченията във вашата легална система. Имаме примери за многоженство, все пак виждам кой мъж пише писма за повече от един комплект луксозно бельо. Но това е една друга тема.

Опитахте ли ракия? А шопска салата?

О, да. Обичам шопска, защото цветовете са много коледни. Иначе ракия в Лапландия използваме отдавна, имаме човек от село Лесичово, който ни праща първак, за да чистим плъзгачите на шейната.

Понеже виждам, че времето напредва и вашият ПР елф ми прави знаци с обезглавяване… Какво забравих да попитам?

Искам само да отбележа, че Дядо Коледа няма нищо общо със съмнителната продукция, заляла интернет под името „Ох-ох-ох – Тежка Коледа“. Приликата на актьора в кавички е постигната с дийпфейк технология, а сюжетът и момичетата с червени еленови рога с пухче… няма нужда даже да ги коментирам. Изключително нереалистично и непрофесионално – дори някоя дама много да е слушала и да е пожелало точно това на екрана, никой Дядо Коледа няма право да ѝ го поднесе, не и по този начин!

Какво бихте пожелали на читателите на Go Guide?

Весела Коледа и честита Нова година. Сега, като са затворени заведенията, мисля, че е крайно време да проведете един смислен разговор, без носът ви да е забит в телефона.

Също така, напук на вашето мнение в една статия, книгите са чудесен подарък.

Вземете прочетете една!

Благодаря ви за това интервю, г-н Дядо. За мене беше чест и удоволствие. А относно моя подарък може ли да…

Не си слушал достатъчно, мойто момче. Ще получиш традиционните чорапи, опаковани в други чорапи. А догодина – повече помисли какви ги вършиш! Край на интервюто.

Тук има още една селекция с филми

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *