ВНИМАВАЙ КЪДЕ СЕ РЕГИСТРИРАШ

Време е да обърнеш внимание на онлайн-присъствието си

0 коментара Сподели:

Живеем във времена, в които онлайн-присъствието е по-важно от всичко. Отиваш на интервю, всичко минава окей, накрая ти звънят: „Съжаляваме, но…“, или направо не ти звънят. Статистиката показва, че 1 от всеки 6 работодатели проверява кандидатите си онлайн, а 10% от търсените хора в Google не са известни личности. За да поддържаш онлайн-репутацията си на ниво, ти предлагаме няколко елементарни хода.

 

ПРОВЕРИ СЕ В GOOGLE

Друг път може и да си проверявал какво излиза при името ти от любопитство, но сега отвори google.com и напиши двете си имена. Много е важно да си се лог-аутнал от системите на Google за неутрални резултати. Виж какво излиза на първа страница. 90% от тези резултати ще бъдат кликнати. Огледай ги хубаво. Ако има резултат, който не мислиш, че ще се отрази добре на оценката ти, моментално влез и го изтрий/редактирай.

 

ПОРАБОТИ ВЪРХУ ИМЕТО СИ

От гледна точка на търсачката е много важно името ти да е включено в линкове. Например linkedin.com/yordanangelov. Ако се интересуваш от икономика например, коментирай активно в известни сайтове с истинското си име. Така форумът на Forbes (например) ще вади изключително дълбоките ти познания за неокейнсианство. Защото винаги това е по-добър вариант от teenproblem.net и въпроса „Как се слага презерватив?“

 

УВАЖАВАЙ ЛИЧНОТО СИ ПРОСТРАНСТВО

Всички използваме Facebook. Много от нас са и в Twitter. Instagram е неразделна част за по-активните със смартфон в ръцете, а Snapchat е социалка, която ще чуваш все по-често. Постарай се в тези социални мрежи да добавяш хора, на които имаш вяра, че няма да злоупотребят с пиянските ти снимки, на които ти незнайно защо си тагнат (всички имаме такива). Също така ограничи достъпа, или най-добре не споделяй онлайн неща, от които после ще те е срам. Опциите не са чак толкова труднодостъпни.

 

БЪДИ ЕДНА СТЪПКА НАПРЕД

Предстои ти интервю или току-що е минало. Или просто искаш да изглеждаш добре в очите на Google. Не търси излишна информация, която да скриеш, а напротив – създай нова, която да замести старата. Качи стари снимки, текстове, анализи и други творби, които са твоята малка гордост в блог с твоето име. Vizify е много добра платформа за портфолио, а Quora е място, където отговаряш и помагаш на други хора. Това са сайтове с добър рейтинг и твоето позитивно представяне там ще се отрази и в търсачката.

 

БОНУС: ИЗТРИЙ ВСИЧКИ РЕГИСТРАЦИИ ОТ САЙТОВЕ ЗА ЗАПОЗНАНСТВА

Честно. В 21-ви век, когато ежедневието ни е по-сложно и по-изпълнено с приключения от всякога, и всеки ден срещаме и разминаваме толкова красиви мъже и жени, момчета и момичета, да разчиташ на sladur.com или aha.bg е абсурдно. Дори и да имаш остаряла регистрация – свали я. Защото иначе ще свалиш някой в реалния живот, той ще ти провери името в Гугъл и…сещаш се.

Виж също така анализа на Йордан Ангелов по-добре ли се чувстваме, ако изчезнем от социалните мрежи

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *