Новата паста в София: Джаста Паста

Вкусът на радостта и експериментацията, доставен директно до теб

0 коментара Сподели:
Новата паста в София: Джаста Паста

В забързаното градско ежедневие на София, където времето често се превръща в лукс, има една новa причина за усмивки, която предразполага към това да позабавиш темпото… поне за малко.

Това е Джаста Паста – не просто ресторант за доставка, а вдъхновение за кулинарни преживявания,

където всяко хапване е пътешествие към радостта. Това е така, защото всяка порция паста е повече от храна – тя е творение, което разказва история, събужда емоции и провокира сетивата.

Представи си тази картина:

завърташ вилица, улавяш перфектно приготвена паста, обгърната в отлично овкусен и сочен сос. Времето спира, оставате само ти и пастата. Слънцето пеква, птичките започват да пеят. Чуваш музика… най-мелодичната музика, която можеш да си представиш. 

Първата хапка, тя те пренася в един по-радостен и цветен свят.

Този тон има фасон: Спагети с лайм, тонно каталана и черен хайвер. Всяка порция представлява великолепна симбиоза между спагети, риба тон по каталунски и черен хайвер, аранжирана с ароматен сос от лайм зест и фенел. Елегантно поднесено, това ястие е въплъщение на сладострастието към пастата.

Па па американо папарделе: Папарделе със скариден биск, чери домат и босилек е ястие, което нежно преплита вкусове и отвежда на морско пътешествие, за да акостира насред средиземноморска градина. А накъсаният магданоз и настърганият пармезан добавят дълбочина и богатство на вкуса за онзи „Aха!” момент.

Експериментирането е в основата на всичко, което се случва в кухнята на Джаста Паста.

От нови интерпретации на класически рецепти до смели кулинарни иновации, целта е да се предизвика радостна емоция, предлагайки нещо непознато и вълнуващо. 

В света на Джаста Паста е пределно ясно, че качеството на продуктите е ключът към незабравимите вкусови преживявания.

Затова се използват само най-висококачествените съставки, гарантиращи наситени аромати и неподправен вкус. Рецептите са създадени с мисъл за тези, които обичат да се наслаждават на храната – било то с внимателно поръсен трюфел или няколко капки лайм за допълнителен разкош.

Карпачо и Лил’ Джем са голям тандем: Фино запечатано ароматно телешко карпачо с прясна салата Литъл Джем, маринован червен лук, чери домати и моцарела. Всичко това подправено със салца от балсамико с чесън, магданоз и босилек, поръсено с люспи пармезан.

В Джаста Паста, всяко ястие е произведение на кулинарната изобретателност и страст.

Освен звездата на менюто – пастата, която е винаги приготвена до съвършенство, тук се открояват и други кулинарни шедьоври. От вълнуващи ризото рецепти, през свежи салати и апетитни предястия, до сладострастни десерти. 

Има нишан със скариди и шафран: Ризото с точен мерник за хубавите неща от живота — скаридите и шафрана са обещали да се вземат, а почетни гости са им аспержи с просеко и лайм зест. Каква красива среща на изтънчени вкусове!

Отговорът на въпроса „Какво да ям днес?“ е ясен и вълнуващ:

поръчай от Джаста Паста през Glovo или Takeaway и се наслади на истинско кулинарно пътешествие от комфорта на твоя дом или офис.

Пет причини да дадеш своя вот за любимите си заведения на Go Food&Drink Awards

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *